Еуратек
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Bobeca
- Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW
Еуратек
Еуратек отново ме застреляха... Питам за цена за съединител с маховик и всичко необходимо за смяната им и греда. Нямат ги налични. Само с поръчка и срок за доставка 5-6 работни дни и срещу капаро от 50%. Явно карам най-уникалната и единствена по рода си Шкода в България... Един комплект да нямат наличен. Тъжна работа. ![ireful1 [smilie=ireful1.gif]](./images/smilies/ireful1.gif)
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Еуратек
То за Октавия 3 нямат налични, ти за Румстър се учудваш.Bobeca написа: 04.07.2018, 11:35:29 Еуратек отново ме застреляха... Питам за цена за съединител с маховик и всичко необходимо за смяната им и греда. Нямат ги налични. Само с поръчка и срок за доставка 5-6 работни дни и срещу капаро от 50%. Явно карам най-уникалната и единствена по рода си Шкода в България... Един комплект да нямат наличен. Тъжна работа.![]()
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Еуратек
И аз нищо необикновено не виждам. Като не се харчи часта на зареждат. То колко по-търсени части са с поръчка.... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
Двигателист
Еуратек
Наистина ли 5 дни са такъв проблем!? Въпросът на живот и смърт ли е?Bobeca написа: 04.07.2018, 11:35:29 Еуратек отново ме застреляха... Питам за цена за съединител с маховик и всичко необходимо за смяната им и греда. Нямат ги налични. Само с поръчка и срок за доставка 5-6 работни дни и срещу капаро от 50%. Явно карам най-уникалната и единствена по рода си Шкода в България... Един комплект да нямат наличен. Тъжна работа.![]()
- Bobeca
Еуратек
За мен лично е.
Всички ми казват, че съединителя не ми е заминал и да си карам. Да ама според мен нещо не е наред. Решавам да закарам колата в ЕТ, което означава да си взема един ден отпуск. Отивам и се оказва съединителя - да ама него го нямат наличен. Какво правим? Взимам си още един ден отпуска след една седмица. До тогава се надяваш да нямаш планирана почивка и да си свободен след една седмица. Двоен труд, защото трябва да разглобяват два пъти колата...защото и без това сервиза не е пълен и хората скапани от работа.
Или пък другият сценарий - поръчвам го с 50% капаро, запазвам си час и хоп, проблема не е в съединителя. Друга "егзотична" част се оказва.
Пък на мен ми прави впечатление, че нещо не е както трябва. Ама не един човек знам дето съединителя му свършва без да разбере. И трябва да чакаш една седмица да ти дойде съединителя. Същия съединител дето в кварталното магазинче е наличен. И не дай си боже да имаш гаранция на автомобила и да си вързан към ЕТ.
Колко пари ще затворят в части на склад? Да за всички коли няма да е малка сумата, но пък и частите не е като да не са с надценка и то жестока към крайния клиент. Лично съм смятал и знам колко точно е цената на една част към производителя и знам за колко после я продават. Пък и си дилъра на една от най-продаваните марки в България. Не карам някакво уникално Мазерати, че да не могат да му поддържат консумативите на склад.
Всички ми казват, че съединителя не ми е заминал и да си карам. Да ама според мен нещо не е наред. Решавам да закарам колата в ЕТ, което означава да си взема един ден отпуск. Отивам и се оказва съединителя - да ама него го нямат наличен. Какво правим? Взимам си още един ден отпуска след една седмица. До тогава се надяваш да нямаш планирана почивка и да си свободен след една седмица. Двоен труд, защото трябва да разглобяват два пъти колата...защото и без това сервиза не е пълен и хората скапани от работа.
Или пък другият сценарий - поръчвам го с 50% капаро, запазвам си час и хоп, проблема не е в съединителя. Друга "егзотична" част се оказва.
Пък на мен ми прави впечатление, че нещо не е както трябва. Ама не един човек знам дето съединителя му свършва без да разбере. И трябва да чакаш една седмица да ти дойде съединителя. Същия съединител дето в кварталното магазинче е наличен. И не дай си боже да имаш гаранция на автомобила и да си вързан към ЕТ.
Колко пари ще затворят в части на склад? Да за всички коли няма да е малка сумата, но пък и частите не е като да не са с надценка и то жестока към крайния клиент. Лично съм смятал и знам колко точно е цената на една част към производителя и знам за колко после я продават. Пък и си дилъра на една от най-продаваните марки в България. Не карам някакво уникално Мазерати, че да не могат да му поддържат консумативите на склад.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Еуратек
Спокойно и Мото Пфое са така
Нямат на склад стоп за актуалния Фокус...
Нямат на склад стоп за актуалния Фокус...
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- redalex
- Гараж: i3
Еуратек
Lean и Just in time - т.е. минимизират се всякакви процеси и дейности, които за търговеца/производителя на носят печалба.
В това число и държането на склад на артикули, които не се знае кога ще потрябват.
Горната теория и концепция е измислена от Тойота и се прилага от всички, които искат да са конкуретоспособни в 2018та година
В това число и държането на склад на артикули, които не се знае кога ще потрябват.
Горната теория и концепция е измислена от Тойота и се прилага от всички, които искат да са конкуретоспособни в 2018та година
- Bobeca
Еуратек
Много добре съм запознат, но не говорим за някакво производство с оборот от милиони левове в момента. Говорим за customer satisfaction. Или ако ще спазваш тази концепция, то поне имай време за доставка от 2-3 дни максимум.redalex написа: 05.07.2018, 09:46:38 Lean и Just in time - т.е. минимизират се всякакви процеси и дейности, които за търговеца/производителя на носят печалба.
Горната теория и концепция е измислена от Тойота и се прилага от всички, които искат да са конкуретоспособни в 2018та година![]()
А при адаша пък дефектна част я чакаш 1 месец да ти я доставят... трагедия.
- bondo
- Гараж: O3 1.4 TSI 2016
Еуратек
По-голямата трагедия е ,че го сменят за втори път,тъй като политиката на “skoda”,беше да заменят дефектна част с рециклирана такава. Познайте какъв съединител получих... Скърцащ и вибриращ. Смениха поливината кола: Горна,долна помпа,модул на педала,пружини и все така си беше.
Накрая заявиха,че ще сменят дефектния съединител отново,но без маховик. Един вид,ще си имам нов съединител и рециклиран маховик,който е под въпрос в какво състояние е . Ако се прецака,пак ще трябва да разглобяват колата! Еми сори,ама освен,че ми счупиха колата от ремонти съм изгубил общо 5 работни дни в продължение на една година да се разправям за едно тъпо скърцане!
Накрая заявиха,че ще сменят дефектния съединител отново,но без маховик. Един вид,ще си имам нов съединител и рециклиран маховик,който е под въпрос в какво състояние е . Ако се прецака,пак ще трябва да разглобяват колата! Еми сори,ама освен,че ми счупиха колата от ремонти съм изгубил общо 5 работни дни в продължение на една година да се разправям за едно тъпо скърцане!
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Еуратек
Голяма драма е с тия маховици... Но сефте чувам, че и и ЕТ си позволяват да слагат рециклажи. То лошо няма, ама тоя дето прави рециклажите явно много тънка цена им е дал и слага някакви пружини от тесто...
Баси да съм го взел от магазинче на Симеон... а то говорим за гаранционно обслужване на нова кола за една торба пари...
Баси да съм го взел от магазинче на Симеон... а то говорим за гаранционно обслужване на нова кола за една торба пари...
Бееееее.....
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Еуратек
Айде пак ет... Всичко, което се слага в колите при гаранционни ремонти си идва директно от Чехия.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- bondo
- Гараж: O3 1.4 TSI 2016
Еуратек
Да,идва от Чехия ,ама рециклирано. Това са думите на приемчикът. От два месеца вече слагали нови части,преди това всичко е било рециклаж. Това не е по вина на ЕТ,а “skoda” !skodko написа: 05.07.2018, 11:21:50 Айде пак ет... Всичко, което се слага в колите при гаранционни ремонти си идва директно от Чехия.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Еуратек
Не вярвам да слагат рециклажи.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ