И тук вече идва въпроса за дизела... 2.0, 140к.с. коня ми се струва доста привлекателна, но лошото е, че според мен 90% от тия в нета са били служебни коли или са върнат с 150к км назад. Дори има и 1 италианска патрулка - https://www.cars.bg/offer/c2637117 .
Ta има ли дизелов мотор на тия години, от който да се бяга и валиден ли е проблема с буталата при бензиновия? Иска ми се 6DSG, поради лошите отзиви от 7DSG на тези години и по-ранното му раждане.
За София 1воначален оглед май или Трансексперт или VAG-аджияски гараж на Ники и Мишо в Герман (ползвал съм ги за голф-чето и смятам, че са богове), та други предложения? Също така ми е интересно дали има как да се видят реалните км на автомобила при диагностика - чувал съм, че на Passat-а може да се прочет през някъв чип на ГНП-то. Някой има ли опит със сверката на сервизната история в Еуратек - трябва ли да се ходи на място, става ли по телефон/мейл или всичко зависи от ретроградния Меркурий?
Skoda доста ми допада поради факта, че за Европа е 1, а не като при Audi - отиваш за части и "за кой пазар е? ", разлики в частите и т.н. Има ли разлика в моторите и ск. кутия между Оctavia и Superb, както и в сравнение с Passat?
Алтернативете, към които съм се насочил, са Mazda 6, Ford Mondeo или Hyunday i40... но да видим.
Хубавото е, че не бързам с тая покупка. Ще гледам ако тр и 1 година, само да се намери читава кола.
Стана дълъг пост, но все пак благодаря предварително на всеки, който се отзове
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Вземи колата на Венко.SimichOil