Tрети (интер)Национален Събор на Шкода Форум България- 29.06-01.07.2018г.- ПРОГРАМА

Теми свързани с организацията и провеждането на срещи на ŠKODA ФОРУМ България
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Tрети (интер)Национален Събор на Шкода Форум България- 29.06-01.07.2018г.- ПРОГРАМА

Мнение от coverdale »

Понеже Кирчо не се включи да каже какво се е случило,истината е,че накрая изостана доста.
Дали газта върна или се уплаши от спирането,не знам?
За старта,другите да кажат. [smilie=pardon.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Стуци, Соер, не се палете, че е смешно после.
За какво да се гоня с Купрата, че не ми стана ясно?
Суперба я бие с повече от 1 кола. А аз бия Суперба. Ще видите с колко от клипчетата.
За какво да се гоня с тоз Хосеба?
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Stuci написа: 01.07.2018, 14:25:43 Тоше, да казват присъствалите. Аз се възмущавам, защото такава информация получих - Купрата не е била допусната в схемата (за разлика от някакъв Пасат).
Стуци,
Пак казвам (лично за мен е некоректно) да с пускат такива твърдения, от хора които не са присъствали.
Познаваме се от колко - 3години от Шкода Форум, а с другите и от до 15г пак от Шкода.
При толкова срещи организирани и тн от мен (като един от всички организатори), мисля, че да се каже:
Че се толерира някой за сметка на друг за изгода (за някой от форума или лична ) е НЕСЕРИОЗНО.

Обяснявам : (и внасям уточнения)
ПАСАТ- зелен.
Момчето се казва Момчил Радев и е брат на Петър Радев (Rapid). Влезе на поляната и си плати вход - получи номер 56. Само той и Красимир от Разград са писали от НЕШКОДИТЕ . Общо писаните Шкоди тази година са 77. (с 11 повече от миналата година).
Винаги е идвал по съборите с Пасата и се е пускал на Междене (ИЗВЪН КЛАСИРАНЕТО)

За пистата:
ИМА БРИФИНГ в Петък. Обяснихме за правилата, демонстрирахме сфетофара.
ИМА БРИФИНГ и в Събота. Пред Шатрите повторих всичко това.
На всеки клас на СТАРТА- им се разяснява още веднъж правилата, спирането и връщането, сфетофара и прочие.
ОБЩО 3 пъти се обяснява.

Системата на гонките (и миналата година беше така) е следната:
System Drag.jpg
Следователно, при НЕЧЕТЕН брой хора при жребий (с номера 1-16) може да стане, както стана с Клас А:
Облагодетелствани Радо-rgc и Йордан от Велико Търново.
Драг Клас А.jpg
Когато са 8 е ОК, 7 също. Но , когато са 5-6 / 11 , може след жребий да се получи, че колега ще има повече от добро предимство (1 или 2 бай).
Имаше дори и клас, където след като бяха 8, другите колеги казаха- нека не бъркаме системата, нямаме чак такъв зор да караме и не караха ПО ТЯХНО ЖЕЛАНИЕ.

Колата на Момчил е 1.8Т 150коня на ГАЗ.
Искаше да се пусне с Нено или с Иван, да сравни с РСките.

При подреждането на класа (автомобилите пред шатрите) за да се види брой на участници и да се тегли жребий, за да се попълни схемата, Момчил излезе.
Аз (защото аз бях на единия край със светофара) отидох и му казах:
Няма как да стане, може да объркаш класа. Дисциплините са за Шкода.
Имаше и други автомобили: Корадо, Голф, на Драгос от Румъния Ауди- всички те им беше казано, че не може да се включат в дисциплините, а след това може на СВОБОДНИ стартове да карат.
Момчил- каза: Да, няма проблем, само исках с Нено или Иван да се пробвам и излезе заедно с колата.

ПРИ КОЕТО- се подредиха 11 участници.
И , за да станат поне четен брой за жребий, решиха да извикат пак ПАСАТА.
Аз и пред шатрите му казах и на подреждането. Не участваш в класирането. Караш проба с Иван или Нено го пуснах (по негово желание), караш си жребия и излизаш.
Така си и стана.
И пак така по жребий стана така, че имаше един облагодетелстван, като не са 8 човека- НЕНО.
Драг Клас C.jpg
При което (и другите хора свързани с орагнизацията) и като цяло и хората от масата за жребия в хода на състезанието, поискаха, за да е най-достоверно.
НЕНО И ИВАН да се борят за 2-3то място, СЛЕД КАТО НЕНО БЕШЕ ЗАГУБИЛ ФИНАЛНАТА ГОНКА!
Сега: Всичко се прави за хората, гледаме да сме максимално удовлетворили колегите и да няма сърдити.
АЗ БЯХ ПРОТИВ, защото за това е жребий- КЪСМЕТ.
НО, питах Нено , дали иска- каза, че няма проблем.
Пуснаха се и Иван го би, но направи ФАЛСТАРТ и му беше 2ри и отпадна.

Същото беше и в Клас D.
Златев направи 2 ФАУЛА и се вижда на клиповете, че са незначителни, като караше с Виктор- vipra.
Каза, ДСГто просто като пусна спирачката, точно след 3те жълти и преди зеленото и колата леко мърда.
АЗ по моя преценка, го дръпнах 2 метра назад. Караха и Златев победи- ПРИ КОЕТО ПАК ПО МОЯ ПРЕЦЕНКА (като организатор), сметнах, че не е честно при написани и обяснени 3-4-5пъти правила, да ги пресичам.
И Виктор се класира служебно.
След това обаче останаха само 3ма, Калоян би Джамбазов и Джамбазов трябваше да е 3ти.
Изрично пак на старта ги попитах:
Има ли против Джамбазов да кара със Златев (понеже и аз разбирам Ники, но и той разбира мен) за 3то и 4то място, при което Джамбазов ОТКАЗА (абсолютно негово право) и си остана 3ти.

На Клас Е- над 231 коня.
При подреждането се наредиха 5 коли- 4 Шкоди и Купрата.
Казах на Киро, че след класа МОЖЕ ДА СЕ ПУСНЕ С КОИТО ИСКА.
И така останаха 4, за това и аз не се пуснах, за което сега малко ме е яд, че Краси от Русе от 2 години все казва: Нямам съединител, няма да тръгвам и минава старта на парад.
Сега, хубаво е да има критика: Като се замисля, трябваше и е по-добра идея, да се включа и аз и Киро и да стане ВСЕКИ СРЕЩУ ВСЕКИ.
Правим таблицата , накрая си отделяме Купрата и класираме Шкодите. А Купрата ако е 5-0 за нея....нищо не моиш и кажеш.
И така, всички ще са долу-горе щастливи.
Но, все пак една такава организация не е лесна, времето се менеше, притискаше ни, НЕ МИ ХРУМНА на момента.
А и, аз говорих с Киро и той каза, че няма нищо против, след като след гонките ще се пусне с всеки.
Още товага, при 4 коли , ако се бях включил, щяхме да сме 5 и пак при жребий може да стане някой да е ощетен, предпочетох да не карам.
След гонките, запалих си колата И КАЗАХ: ЩЕ се пусна с всеки по отделно.
Пуснах се с Купрата, с Маджо , на бат Ники казах, но той караше хора и повозих всеки които искаше.
Сега, аз съм за....., че реших да си пусна ЕСП на Рестрикт и да имам старт за сметка на 1ва края и 2ра, защото с ЕСП почва да спъва колата (да кърка-киха), но....да съм мислил.

Това са нещата.
Аз отговарям за себе си. Видях , че Киро се пусна с Ники, с Маджо, с мен 2пъти (3 пъти, но единият път тръгнах на 3то жълто, преди да светне зеленото и спрях, въпреки , че и Киро тръгна- вече имах преднина, а аз искам всичко да е точно).
Със Сами, явно не са се пуснали. Защо- не знам. В никакъв случай не защитавам Сами. Може и да го е било страх..., но разберете и другата страна.
Сами остана с 2те деца до края, не е лесно, като си с ремаркета.
Предвид гонките с мен , смея да кажа, че АКО БЯХ КАРАЛ НА ЕСП Рестрикт на пистата и бат Ники,Маджо и Сами сигурно щяха да ме ушият.
То на Рестрикт е работата да вкарам 3та.... , а на изключено ЕСП е работата, колко ще загубя на старта, защото тогава колата няма да ме ограничава на 1ва и 2ра във високите.
Возих Киро и видя и му обясних за какво става въпрос.
Аз, пак повтарям за себе си:
ОСТАНАХ до края и возих всеки който иска. След това, прегледах пистата и отидох на стрелбището, където изчаках поне час и половина всички да се настрелят и заедно с Маджо си тръгнахме ПОСЛЕДНИ, уверили се, че всичко е наред и след разговор със собственика.

Мисля, че бях доста изчерпателен.
Да кажем даже с 1 изречение на жаргон.
Момчил беше пуснат, за да има човек който да се пусне с него.
Защото при 11 човека....11ят ще чака, 10- да направят 5 гонки и после да се направят още 1поне преди , той да се пусне следващия кръг.
Тоест- около 10 минути ти стоиш и чакаш на старта и си бъркаш в носа.

Всичко това се реши в движение, на БАЗА НА ЖРЕБИЯ (той пък как се случи такъв късмет) от КЛАС А, за да са максимално доволни колегите.
После , след гонките Момчил се пусна и се замерва, дори и с на Иван 130ката мисля.

Не търсете под вола теле, моля Ви!

П.С: Обадил съм се на всички хотели, всичко е точно. Манастира- също. Пистата ще ни чакат и догодина и казаха, че ще помагат да направим по голямо и разчупено събитие. Ще вкарат и състезание по стрелба, докато вървят дисциплините и ще раздаваме и там награди.
Нека да дойде то, пък ще го мислим.

Аз пак благодаря от мое име на Маджо, Пепи, Бобката, Ицето, Иво, Митака, Пламен и всички останали свързани с подготовката на събитието и на всички за присъствието и доброто настроение.
Какво ми струваше този Събор (лично на мен)- аз си знам.....
Евала и на Бондака, Киро , на Божидар, Моркова , че дойдоха на пистата надъхани и викат само: Давай да излизам и да пръскам.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
Аватар
Бай Ненчо

Škoda Ентусиаст

Гараж: ПОД НАЕМ

Мнение от Бай Ненчо »

bondo, бондьо е номер 1 евала приятел. Миксера кърти [smilie=hunter.gif]
Магистрала няма финал ....."masterOne"
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Моля, нека темата продължи тук: viewtopic.php?f=3&t=1627
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Аз бях с децата, чакаха в колата, искаха да тръгват вече. Омръзна им и на трите жени. Едвам ги навих да чакат да ми дойде реда, щях да тръгвам по едно време даже. Малкото плачеше... Както и да е, седнаха да чакат в колата на Стефанов и като приключиха официалните гонки, бързах да изчезвам. Преди да тръгна, видях, гонката на Суперба с Купрата.
Видях, че падна и си тръгнах. Иначе, щях да се пусна с нея, да защитя честта на Шкода ;), защото и да беше била Купрата, аз Суперба с доста го бия. Ама нямаше смисъл обаче да оставам.
Не ме е било страх. Това е за забавление, който падне, падне, голямата работа.
С Маджо се паднах след ези и тура на мократа част да стартирам. Единия коридор по-бавно изсъхна.
Ако не беше спряло да вали, нямаше предняците да имаме никакъв шанс, но пак щях да се пусна естествено.
Но просто на сухо, нямаще смисъл с Купрата да се пускам.
Колата изпуши, след рязкото спиране. Маслото е на макс и засмука от картерната вентилация.
Трябва от почти 200 да спра за 50 метра и маслото се плисва напред. Да обясня защо изпуши след първото екстремно спиране. НЕ СЕ Е СЧУПИЛА ТУРБИНАТА СПОКОЙНО :)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Заключено

Обратно към “Срещи на Шкода Фенове”