Вече 30 години се возя на Шкода и като дойде време да закупя първата си нова кола смятам да продължа
Дойде време да купя нова семейна кола и искам тя отново да е Шкода.
След като прегледах какво предлага ЕТ, се спрях на Octavia Vision 1.8 TSI 7DSG 180 bhp. Мисля, че би било полезно да споделя как ще я ползвам, за да мога максимално да се почерпя от опита ви:
Взимам я за семейна кола и планирам да я ползвам дълго време, иска ми се поне 10тина години. На този етап не карам много, из града гледам се предвижвам с градски транспорт и метро. Основно пътувам уикендите на по-дълги разстояния, но пак се събират само около 500-600(когато се появят деца ще се вдигне най-вероятно) км на месец. Като цяло, заради това се чудех дали да е 1.8 или 1.5, но в крайна сметка предпочитам да имам мощност в резерв, а и разликата в данъка е май към 100 лева, а пък за разхода на гориво, не карам толкова много, че да има реално значение и за това се спрях на този двигател.
Насочил съм се и към следните допълнителни екстри:
- Blind Spot Detect
- Адаптивен круз контрол до 160 с предсказваща защита
- Интелигентен светлинен асистент
- Ambient Light пакет
- Интелигентент паркинг асистент - предни и задни сензори(паркирането не ми е много силна страна, а и захода към гаража ми е доста неприятен)
- Задна камера
- CREW PROTECT ASSIST
- Защита от лоши пътища
Извинявам се за дългия първи пост, доста се вълнувам за първата нова кола и искам да направя максимално добър избор
Поздрави,
Атанас