Ксенон във фара на Октавия 2
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Здравейте,
сложих ксенон афърмаркет в фара на Октавията 2ка, като баласта беше слим и влезна вътре, не дупчихме фара и стана много хубаво. Заработи хубаво. Обаче на първото по дълго пътуване и единия ксенон отиде. Моя приятел и майстор разглоби вика прегрява баласта.
Какво ви е мнението за това? Баласта и отвън да иде то летото е супер жега при мотора, не ми се верва да е от прегряване. Къде се намира баласта на оригинален ксенон във фара или отвън?
сложих ксенон афърмаркет в фара на Октавията 2ка, като баласта беше слим и влезна вътре, не дупчихме фара и стана много хубаво. Заработи хубаво. Обаче на първото по дълго пътуване и единия ксенон отиде. Моя приятел и майстор разглоби вика прегрява баласта.
Какво ви е мнението за това? Баласта и отвън да иде то летото е супер жега при мотора, не ми се верва да е от прегряване. Къде се намира баласта на оригинален ксенон във фара или отвън?
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Отвън.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Не е отвън на О2 преди фейса. Вътре си е. Абсурд е да прегрява баласта. Купили сте смотан ксенон просто. Вземи си нов кит от Xenon.bg и няма да имаш грижи. Обаче ако слагаш ксенон на рефлекторни фарове - недей. Намери си фарове от Скаут с лупа.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
mischoka
@kalata, и според мен е абсурд да прегрява баласта. Точно от ксенон.бг е ксенона и струва 130лв, не е от най евтиния. Обаче другия път ще взема нещо качествено от али експрес сигурно. Колата е с лупите с фарове на Хела, не от турските. Не правя аз глупости с ксенон на буркани да слагам.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Върни го.
- kalata
Направи рекламация. Имаш 1 година гаранция поне. От 10 години използвам продукти на тези от xenon.bg - мои приятели също. Никога не съм имал проблеми. Пича в София е много точен.mischoka написа: 07.06.2018, 22:01:58 @kalata, и според мен е абсурд да прегрява баласта. Точно от ксенон.бг е ксенона и струва 130лв, не е от най евтиния. Обаче другия път ще взема нещо качествено от али експрес сигурно. Колата е с лупите с фарове на Хела, не от турските. Не правя аз глупости с ксенон на буркани да слагам.
Браво за фаровете. И аз съм с такива, няколко години имаха и ксенон. Перфектно осветяване.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
mischoka
Имам гаранция, но според моя приятел и майстор никога не е имал проблем с баластите и проблема е че е прегрял и затова не може да се рекламира. И му го подарих. Какво е направил не знам. Каза че и втория баласт бил тръгнал и щял да изгори скоро. Може би и да има баласти които издържат на по голяма температура, знам ли?
- todor87
=>Revo Stg_2 killer😁
kalata, айде бе? Май бъркаш крушка с вграден стартер и баласт-контролер? Да, Д1С ксенон крушката е с вграден стартер, но "баласта" е отвън, номер 13 на диаграмата:

-
mischoka
Номер 13 доколкото виждам ляга от вътрешната страна на капачката. Точно там ги сложихме и моите.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
вътре е Тоше
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- kalata
Мишо, те баластите не се загряват. Нещо друго не е в ред при вашия монтаж. Или просто сте имали късмета да ви се паднат дефектни. Трябваше да ги рекламираш. От Китай няма да си вземеш по-качествени. Там пък с гаранцията е съвсем мъгла. Ако си намеря къде съм прибрал моя комплект ще ти го дам да го тестваш една година. 
П.П. Тодор, вътре е.
П.П. Тодор, вътре е.
Последно промяна от kalata на 07.06.2018, 22:47:02, променено общо 1 път.
-
mischoka
А ти с какво караш, защо ги махна?
- todor87
=>Revo Stg_2 killer😁
Ми да...реално е в капачката...и изглежда със стабилен охладител.

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Ментак е взел просто.
GUNTER SERVICE

-
mischoka
И аз бях сигурен че е така, ама не разбирам никога не съм слагал такова чудо, човека се занимава с жичкаджийство от години, ама явно не се е научил.