Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
brmbrm
- Гараж: O2 Scout FL, 2.0 TDI CR CFHC
Попитай майстора?
конденз, провери си капачетета и гарнитурите
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Попитай майстора?
Вчера почнахме да сменяме пружините на октавията 2ка, и единия болт на тампона на макферсона отпред превъртя. Мисля да го срежем отгоре с лист ножовка, обаче на какво мнение са майсторите да попитам?
- deniz8912
- Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual
Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с. - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Питанка относно "екстрата" soft close. Кой прави в България такава модификация? Има ли някакви последващи проблеми от слагането на механизъма?
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Спешно... заредени 40 литра бензин в резервоар на дизелова поло 1.9 tdi. Колата не е палена.сега ще точат бензина шел-а до студентски град.
Трябва ли да се чисни или може да се зареди фул дизел? Последствия?
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Попитай майстора?
Щом не е палена,няма проблем.Svetilio написа: 06.06.2018, 20:32:17 Спешно... заредени 40 литра бензин в резервоар на дизелова поло 1.9 tdi. Колата не е палена.сега ще точат бензина шел-а до студентски град.
Сипваш дизел и си караш.
Обратното е по-кофти.
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Попитай майстора?
40 литра са много, трябва да се източат. Но няколко литра бензин в цял резервоар с дизел не е проблем.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- TheSaint
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Точат... по тъпото е че баш бензинджията помолил жена ми да паркира на съседната колонка..защото там има V Power Diesel..и пак сипал бензин. Аз си зареждам сам... ама как да карам жената си цапа ръцете с нафта ![ireful1 [smilie=ireful1.gif]](./images/smilies/ireful1.gif)
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Вищо му няма.
Източете колкото можете и дизел до горе.
Ако е останал бензин към 10 литра, сложи 100глама двутактово масло за мотори.
Източете колкото можете и дизел до горе.
Ако е останал бензин към 10 литра, сложи 100глама двутактово масло за мотори.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- TheSaint
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Заредени 42 v power 100...източиха 46 литра . Доляха 4 л нафта...източихме още 4 литра.
Заредени 45 литра v power ама дизел после. Сега работи на място ... 5-10 мин да не претрака нещо.
Резултат мега нерви и загубено време.. жена ми вися тук 40 мин с 3 деца докато дойда
Ей ги хубавците ...ШЕЛ Дианабад
Заредени 45 литра v power ама дизел после. Сега работи на място ... 5-10 мин да не претрака нещо.
Резултат мега нерви и загубено време.. жена ми вися тук 40 мин с 3 деца докато дойда
Ей ги хубавците ...ШЕЛ Дианабад
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Случва се.
Айде, не е приятно, но...
Здраве да е.
С помпичка от Лидъла точат
Айде, не е приятно, но...
Здраве да е.
С помпичка от Лидъла точат
GUNTER SERVICE

- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Попитай майстора?
На колата нищо няма да и стане. Ще те компенсират ли поне?
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- TheSaint
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Да...компенсираха ме с "безплатна" промивка на системата със 100 октана, 2 часа дишане на "чист въздух" в Дианабад и миризма ня нафта под капака за някай друг ден... дори отстъпка на дизела не са ми сложили за дизела / 3 лв почти/
Иначе 100 пъти се извинява управителя...ма случвало се. Но то е малко като на заболекар да ти извадят грешния зъб... случва се![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
Иначе 100 пъти се извинява управителя...ма случвало се. Но то е малко като на заболекар да ти извадят грешния зъб... случва се
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
- TheSaint
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Все пак благодаря на всички за бързите отговори и успокоението ...

- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Попитай майстора?
Svetilio, Споко, аз имам по-весела случка . С един форд дизел преди години съм останал на резерва и на Шел Красна поляна, V power бензин догоре ми напълниха. Само, че аз минах 300 метра по Мушанов и колата взе да придърпва и поглеждам касовата бележка и кръгом на Шела. Часът беше 23:00 и зимата януари месец. Зверски студ беше. Тия хубавци нямаха помпа и източваха 50 литра резервоар ръчно през мотора. (не си спомням добре, но имаше един ръчен бутон за качване на горивото към филтъра май) . 2 часа висях в тоя Шел. Поне ме почерпиха кафе и кола
. После фордю си запали с нафтата, без промивки и си бръмчеше нормално. Ама форд , не ВАГ 
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- redalex
- Гараж: i3
Попитай майстора?
Пичове имам въпрос.
ВРСката вече мина преклонните 5000 км... т.е. още е нова и нищо не е пипано по нея.
Понеже жегите вече дойдоха ми прави впечатление следното - като цъкна климатика на ауто трябва да го сваля на минимална темпаратура, за да почне да духа мощно. Ако е настроен да духа на 19-20 градуса в колата е адска жега - а на авто режим едва подухва. Аз рабира се нямам нерви да го чакам и го набивам на 16 градуса и ръчно на макс, за да "отвърне" температурата вътре.
Това обаче за мен не е нормално - всяко ауди, бмв и друга кола ако я сложа на ауто на 20тина градуса (при +30 навън) вътре ще започне да духа яко студено и накрая климатроника ще търси да балансира температурата. Тук обаче нещата трябва да са в ръчен режим, за да се случат така.
Та се чудя - с моя кошер ли нещо не е ок или и вашите са така?! Някой беше писал, че на 22 градуса му било студено в неговата кола...аз в моята на 18-19 и авто режим се потя...
Тия дни правих тест драйв на bmw i3 - ми там като дам на 18-19 градуса и автоматичен режим направо ще ми продуха яйчниците...![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
ВРСката вече мина преклонните 5000 км... т.е. още е нова и нищо не е пипано по нея.
Понеже жегите вече дойдоха ми прави впечатление следното - като цъкна климатика на ауто трябва да го сваля на минимална темпаратура, за да почне да духа мощно. Ако е настроен да духа на 19-20 градуса в колата е адска жега - а на авто режим едва подухва. Аз рабира се нямам нерви да го чакам и го набивам на 16 градуса и ръчно на макс, за да "отвърне" температурата вътре.
Това обаче за мен не е нормално - всяко ауди, бмв и друга кола ако я сложа на ауто на 20тина градуса (при +30 навън) вътре ще започне да духа яко студено и накрая климатроника ще търси да балансира температурата. Тук обаче нещата трябва да са в ръчен режим, за да се случат така.
Та се чудя - с моя кошер ли нещо не е ок или и вашите са така?! Някой беше писал, че на 22 градуса му било студено в неговата кола...аз в моята на 18-19 и авто режим се потя...
Тия дни правих тест драйв на bmw i3 - ми там като дам на 18-19 градуса и автоматичен режим направо ще ми продуха яйчниците...