Идеята на групировката е точно това да възроди марката на ново, тук доста помагат и батковците от Ферари и Мазерати и евала за това. Много ме впечатли това, че на версията Джулия куадро фолио в стремежа да си играят с тежеста и разпределението на масите чак карданният вал е от карбон, няколко месеца преди примиерата на модела се правиха усилени тестове от инжинерите на Мазерати. Групировката реновира и музея на Алфа в Милано и то доста красивоSawyer написа: 17.11.2016, 16:05:43 Тия Алфа сега какво се опитват да направят? Да възкръснат ли?
ЕБати колите, дето извадиха напоследък. Коя от коя по-яки.![]()
Alfa Romeo
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- EL_GRADO
- Гараж: Skoda Octavia MK3
Alfa Romeo
Десен 2
Стооо
Ляв 2-на хоризонта
Стооо
Ляв 2-на хоризонта
- SKODILAK
- Гараж: O1
Alfa Romeo
Много се двоума м/у Окатавия или Кросвагон спрял съм се на тези двете https://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?ad ... s=37g22so1 , https://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?ad ... s=k1g0p5y1
Доколкото разбрах от хора ,които имат Кросвагон и от Алфа форума ,че Кросвагона са му слаби кардана и най вече задните амортисьори(по 340-400лв била бройката ) ,но и аз не мисля вечно да я карам примерно ,ако реша да си взема Кросвагон вместо Окатвия .
Доколкото разбрах от хора ,които имат Кросвагон и от Алфа форума ,че Кросвагона са му слаби кардана и най вече задните амортисьори(по 340-400лв била бройката ) ,но и аз не мисля вечно да я карам примерно ,ако реша да си взема Кросвагон вместо Окатвия .
-
kograman
Alfa Romeo
Окатвията. Не се занимавай с бутикови коли. Карани са, и при неналични скъпи части,дали някой си е правил труда за поддръжка? Ще я купиш, и започваш реставрация.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- SKODILAK
Alfa Romeo
Добре колега тази Октавия ,която изпратих за тия 200х заслужава ли си изобщо там пак ще е същия филм с поддръжката смисъл такъв само да добавя ( мен бюджета ми е 6к) затова ви питам за тази Октавия
-
kograman
Alfa Romeo
Защо си мислиш,че Алфата е на по-малко? Нормален пробег за тези години е около 300к+. Кола от каране не се плаши,само от мърлява поддържка. Колкото и да я лъскат и чистят, когато е тормозена си личи от 100км. Премахнати кори,подкалници, липсваща термозащитна изолация, намачкано купе (отдолу), все неща които ясно показват какво е било отношението на собствениците.SKODILAK написа: 22.05.2018, 12:49:25 Добре колега тази Октавия ,която изпратих за тия 200х заслужава ли си изобщо там пак ще е същия филм с поддръжката смисъл такъв само да добавя ( мен бюджета ми е 6к) затова ви питам за тази Октавия
п.с
В БГ не останха читави масйтори които да балансират и ремонтират кардани. На тази Алфа като сгъне висящият лагер, ще поседи доста време на трупчета, ако изобщо намериш части.За Шкодата има всякакви части,морги,вносители на доста по-примеливи цени.Отделно, в този форум има много грамотни хора на тема Шкода,което е голям +. Отделно, модела е до болка познат във всеки гараж, едва ли не.
- SKODILAK
Alfa Romeo
Колега убеди ме ще си взема Октавия !
-
kograman
Alfa Romeo
Ааа не убеждам никой в нищо. Мисля/пиша на глас. При така зададени критерии/параметри/бюджет, с екзотики аз не бих се занимавал.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Alfa Romeo
Не е точно така. Поне в София няма никакъв проблем да се ремонтира всичко нужно свързано с кардана на кросвагона (проверенa информация). Неприятна е цената на амортисьорите наистина и са само оргиналдЪ.
Иначе Алфата за мен е в пъти по-добре изглеждаща естетически вътре и вън.Също така е с 4 бутално брембо с 330х32мм дискове, истинско 4х4 и мнооого добър/здрав/икономичен и прилично вървящ дизелов мотор. От личен опит мога да кажа, че е така да се каже "по-драйвърски" ориентирана. Ако искаш по-евтина поддръжка и да товариш повече багаж - Шкодата е твоята кола!
Иначе Алфата за мен е в пъти по-добре изглеждаща естетически вътре и вън.Също така е с 4 бутално брембо с 330х32мм дискове, истинско 4х4 и мнооого добър/здрав/икономичен и прилично вървящ дизелов мотор. От личен опит мога да кажа, че е така да се каже "по-драйвърски" ориентирана. Ако искаш по-евтина поддръжка и да товариш повече багаж - Шкодата е твоята кола!
-
kograman
Alfa Romeo
За карданите къде ги правят в София? Че от около 6м, вече няколко има върнати защото над 80 тресът? И в Кубрат(където уж са по-по-най) ги пращаха и пакdigitalundgrd написа: 22.05.2018, 23:36:27 Не е точно така. Поне в София няма никакъв проблем да се ремонтира всичко нужно свързано с кардана на кросвагона (проверенa информация). Неприятна е цената на амортисьорите наистина и са само оргиналдЪ.
никакъв резултат?
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Alfa Romeo
Пращал съм в София на мои клиенти на Тоарег заради лагера. Преди доста време стана вече. Вървят си супер.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
kograman
Alfa Romeo
До колкото аз търсих, тези които са ги правили качествено тези кардани, от около 6м вече са в Германия.
- digitalundgrd
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Alfa Romeo
Евросервиз / Еврован на Ломско шосе. http://evrovan.com/contacts/
Ако искаш по-подробно инфо за сервиза и цените : 0899221490 Любо.
Момчето кара кросвагон и е рециклирал кардан, висящ лагер итн по негови думи за около 750 лв. Много други също там са правили и за сега няма оплаквания.
Ако искаш по-подробно инфо за сервиза и цените : 0899221490 Любо.
Момчето кара кросвагон и е рециклирал кардан, висящ лагер итн по негови думи за около 750 лв. Много други също там са правили и за сега няма оплаквания.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Alfa Romeo
Аз, като един фен, който харесва талянските автомобили, да изкажа мнение:
Точно тази Алфа не ми харесва. Прекалено много проблеми дават, капризни са- лично мнение.
Имах авери с 3 такива, само ядове. Едната беше комбинизонче.
По-новите вече са ОК.
По-добре е да видиш 159ка , там също цените им доста бързо падат.
Имаше преди ревюта, че на тези Алфетки, най-добрия двигател е 1.8цата.
Колко е вярно, нямам представа.
Счетоводителката ни има(ше) такава. Таблото и коледна елха.
Точно тази Алфа не ми харесва. Прекалено много проблеми дават, капризни са- лично мнение.
Имах авери с 3 такива, само ядове. Едната беше комбинизонче.
По-новите вече са ОК.
По-добре е да видиш 159ка , там също цените им доста бързо падат.
Имаше преди ревюта, че на тези Алфетки, най-добрия двигател е 1.8цата.
Колко е вярно, нямам представа.
Счетоводителката ни има(ше) такава. Таблото и коледна елха.

- digitalundgrd
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Alfa Romeo
159 е по-красива от 156 факт. За съжаление последните здрави/безпроблемни дизелови ЖТД мотори се слагат в 156. В 159 вече имат пеперуди, които чупят мотора и дпф. При 2.4 жтд почти винаги е с нацепена глава като на дрът циганин петите. Правиш я и пак се цепи, трябва да търсиш от 166 2.4 20в жтд , които са ОК, но пък са меега кът и моргаджиите им искат по 800-1000лв, защото знаят че болен на легло се е*е
Окачването на 156 е кашкавалено и постоянно нещо клопа скърца, ако я караш по лоши пътища, а на 159 вече е направено по-държеливо за нашите условия. 159 е много по-тежка от 156 и гори с +3л повече от 156 при еднакви мотори в двете (1.9,2.4жтд). Има склонност да износва вътрешно доста по-бързо гумите. Управлението е директно и много, много добро при 159, не че при 156 е зле...159 имат драми с хидравликата. Кипят казанчетата с течност, при въртене на волана бучи итн.
Като габарити 159 е по голяма, но като вътрешно пространство не. Даже отзад в 159ката е по-тясно и скосено.
При 156 освен туин спарк има v6 алфови мотори 2.5 и 3.2GTA. При 159 бензиновите са само опелови боклуци с директно впръскване с адски много проблеми 2.2 jts 3.2jts има и 1.8 мпи, ама той е бая умрел 140 коня за 1600кг кола...
Окачването на 156 е кашкавалено и постоянно нещо клопа скърца, ако я караш по лоши пътища, а на 159 вече е направено по-държеливо за нашите условия. 159 е много по-тежка от 156 и гори с +3л повече от 156 при еднакви мотори в двете (1.9,2.4жтд). Има склонност да износва вътрешно доста по-бързо гумите. Управлението е директно и много, много добро при 159, не че при 156 е зле...159 имат драми с хидравликата. Кипят казанчетата с течност, при въртене на волана бучи итн.
Като габарити 159 е по голяма, но като вътрешно пространство не. Даже отзад в 159ката е по-тясно и скосено.
При 156 освен туин спарк има v6 алфови мотори 2.5 и 3.2GTA. При 159 бензиновите са само опелови боклуци с директно впръскване с адски много проблеми 2.2 jts 3.2jts има и 1.8 мпи, ама той е бая умрел 140 коня за 1600кг кола...
- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
Alfa Romeo
Много добре! Единствено лошо впечатление ми направи изработката на "мрежичката" около ауспусите.
Това имам предвид:
Това имам предвид:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
goAPR