Шкода Октавия - търся
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Шкода Октавия - търся
Аз когато си купих моята шкода 2.0 БКД 2015 год. на доста завишена цена от 14000 лв всичките ми викаха че не струва повече от 8000, но мен ми хареса беше на 135 000 км от първи собственик само в Еуратек подържана. В момента е на 155 000 и не бих я дал за 10 000 лв, въпреки че и никой и толкова няма да даде при положение че има обяви за 8000лв.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Шкода Октавия - търся
Хора,аз говорих за 15 годишна,която е като нова.
Като я подкараш е кеф.Евал съм ти 5 годишната гробница разкантена,на 300 000км.
Със залъскан волан,сплескана седалка и уморено купе.ГНУС МЕ Е ОТ ТАКИВА.
Като я подкараш е кеф.Евал съм ти 5 годишната гробница разкантена,на 300 000км.
Със залъскан волан,сплескана седалка и уморено купе.ГНУС МЕ Е ОТ ТАКИВА.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Шкода Октавия - търся
15 годишна кола няма как да е като нова. Баш на теб да обяснявам как стареят материалите, няма нужда. След още 5 години, тая кола ще може да бъде продадена само в Надин (образно). Де що има гумено уплътнение/тампон ще е дроб. Железата отдолу също корозират бавно и сигурно, ако я ползваш по предназначение разбира се. И какво, ще излезне че си разхвърлял средно годишно по 2 бона и нямаш накрая нищо.
Не виждам никакъв смисъл в набиването на големи пари в покупка на стара кола за ежедневка.
Освен ако не говорим да си правиш кефа (ретро, проект), другото е лишено от практически смисъл. Човека си търси кола за каране, не кола за слугуване, аз поне така го усещам.
Не виждам никакъв смисъл в набиването на големи пари в покупка на стара кола за ежедневка.
Освен ако не говорим да си правиш кефа (ретро, проект), другото е лишено от практически смисъл. Човека си търси кола за каране, не кола за слугуване, аз поне така го усещам.
Бееееее.....
-
mischoka
Шкода Октавия - търся
Аз тук споделям мнението на Самуил, че една нова кола с протрит волан и смачкана седалка е по лош вариант от една стара на малко километри и пазена като очите.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Шкода Октавия - търся
Да, и е пълно с 50годишни мацки, много по-запазени от 30годишните ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
kograman
Шкода Октавия - търся
Днес гледах една Корола 2007, 2.0д 126 к.с, на 168000км, беше смазана от каране. Отвън нямаше детайл без забележка.Войнишко канче.
Отпадна.
Гледах и един Авенсис 2007 2.2, 150 к.с, супер състояние, комфорт,возия, каквото се очаква от един японски автомобил. Обаче, с лека градушка...
Гледах и една Ц класа, 2004 фейс, 5 степенен автомат, 2.7 -5 цилиндров редови , музика за ушите. Седнах в Мерджана,ми кола си е.Това че е на 14г, хич не и личи.Тиха,удобни седалки, мека пластмаса,няма скръц,хлоп като я разчекнеш на бордюр, баси, хареса ми!
Сега трябва да му мисля какво да е...
Отпадна.
Гледах и един Авенсис 2007 2.2, 150 к.с, супер състояние, комфорт,возия, каквото се очаква от един японски автомобил. Обаче, с лека градушка...
Гледах и една Ц класа, 2004 фейс, 5 степенен автомат, 2.7 -5 цилиндров редови , музика за ушите. Седнах в Мерджана,ми кола си е.Това че е на 14г, хич не и личи.Тиха,удобни седалки, мека пластмаса,няма скръц,хлоп като я разчекнеш на бордюр, баси, хареса ми!
Сега трябва да му мисля какво да е...
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Шкода Октавия - търся
Спор няма за МБ. Визията и ергономията са на линия винаги! Само да не е маслояд мерца! Че от тея години имат навика да горят масло като двутактови машини или да се лее из разни гарнитури и да пълни кората под двигателя. Имат и грижа с ел. инсталациите - късат нерви ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
-
kograman
Шкода Октавия - търся
Какви са и болежките с ел. инсталацията? За двигателя, от няколко проверени места ми казаха, че спокойно си изкарва 1милион с три турбини. Здраво добиче, евтини части, ремонто пригоден. Единият докарва коли от Швейцария с един спринтер с този двигател. Блокира на 1мил и 300хиляди
Свалиха друг на 800 хиляди, и вече го карат близо две години. Здраво куче.Автомата го слагат на 5.5 моторите по 400 к.с.
Единствено опира до екземпляра да е читав,
Свалиха друг на 800 хиляди, и вече го карат близо две години. Здраво куче.Автомата го слагат на 5.5 моторите по 400 к.с.
Единствено опира до екземпляра да е читав,
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Шкода Октавия - търся
Има отдавнашни изисквания за вграждане на bio-degradable материали в автомобилите. Изолацията на ел. системата на Ц класата (разбирай на всяка жичка) е с % такива материали в нея. Демек - колата още от самото ѝ производство започва “саморазпад”. Смешно звучи, но като си го изпиташ на собствен гръб - наистина къса нерви. Особено като е нова. Отделно, чарколя и ремонти (дори само диагностика) в оторизираните сервизи - парите ги нямат за нищо. Дано попаднеш на читав автомобил и да остави само добри впечатления в теб. Аз пасувам при тях. Сравнявам с Октавия 1, която не взех нова, а на 2 години. Тотална разлика в разходите за 10 годишна експлоатация.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Шкода Октавия - търся
Доста тясно купе.
На големия синец /С320, 2003 г./ му ръждясаха и 4те врати - долните ръбове. Имаше леки проблеми с автомата и стартер/паляч/ на ксенон.
На големия синец /С320, 2003 г./ му ръждясаха и 4те врати - долните ръбове. Имаше леки проблеми с автомата и стартер/паляч/ на ксенон.
-
kograman
Шкода Октавия - търся
На мен ми трябва кола за макс 3г. След това и да я хвърля в Надин, нама да ме заболи. Другите неща в уравнението, пробег около 50к за този период, минимални време в сервиз,сравнителни надежна кола, да не е лишена от комфорт на съвременен автомобил. Затова бюджета е такъв. Сега идва въпроса към какво да се насоча?
"Премиум автомибил", сравнително запазен, но по стара година, или по-нова година, но от "рециклирани" марки - Киа,Хюндай,Шкода ? Плюсовете при премиума: по-качествени материали навсякъде(това е така), по-дълъг живот и , доказани двигатели и т.н
"рециклажа": нова година, бъкани от екстри, материали с компромиси, двигатели крадени и прекопирани и т.н
А сега, въпрос за 10 000лв, какво да бъде?
"Премиум автомибил", сравнително запазен, но по стара година, или по-нова година, но от "рециклирани" марки - Киа,Хюндай,Шкода ? Плюсовете при премиума: по-качествени материали навсякъде(това е така), по-дълъг живот и , доказани двигатели и т.н
"рециклажа": нова година, бъкани от екстри, материали с компромиси, двигатели крадени и прекопирани и т.н
А сега, въпрос за 10 000лв, какво да бъде?
- stefan L
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Шкода Октавия - търся
Шкодата с две ръце.stefan L написа: 13.05.2018, 15:22:24 https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 2406393965
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=70x0t4
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
kograman
Шкода Октавия - търся
ДСГ-то на читаво ли е? Двигателя е ПД предполагам?
Последно промяна от kograman на 13.05.2018, 17:20:05, променено общо 1 път.
-
mischoka
Шкода Октавия - търся
шкодата е супер ![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
ДСГто е много здраво, един приятел караше ДСГ 105 коня 6 год. някъде, много км навъртя и проблеми не е имал с скорости.
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
ДСГто е много здраво, един приятел караше ДСГ 105 коня 6 год. някъде, много км навъртя и проблеми не е имал с скорости.