Всичко за Шкода Фабия, произведена от 1999г. до 2007г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Привет! Предстои ми да взимам първата си кола и съм се спряла на Skoda Fabia хечбек и по възможност да е Elegance :--) Тъй като все още нищо не разбирам бих помолила за малко съвети. Много ли харчи, поддръжката поносима ли е, как се справя в зимни условия, къде са й слабите места и т.н. За уточнение - студент съм и живея във вилна зона в квартал в подножието на Витоша т.е. Имам доста баири за изкачване, ходя и доста по планините. Студентският ми живот ме принуждава да търся нещо до 3500- 4000лв. с евтина поддръжка. Спряла съм се на няколко оферти:
Съвет и от мен, 1.2 го забрави като вариант, ако наистина имаш доста баири за изкачване, първо ще е мъка и второ "плюса" от малкия уж икономичен двигател отива по дяволите. За 1.4 не мога да кажа нищо,не съм има допирни точни с този мотор, нека колегите споделят. От 50хил.км карам 2.0i 115к.с. на Fabia комби и съм предоволен от колата, върви изключително добре, особено извънградско(разбира се, за класа си). Като разход мога да дам доста субективно мнение, тъй като всеки има различен начин на шофиране, но ако искаш да чуеш цифри Извънградско:7-9газ Градско:13газ(лятото с климатик) Средно:9-10(Това е моят разход тъй като на ден поне 4 пъти карам Варна-Златни Пясъци, а там нито е градско, нито извънградско). От към обслужване, то пак е доста субективно, но аз си мисля, че си е направо без пари, особено като сравнявам с предишни коли и то особено дизели, като казвам, че се старая винаги да я обслужвам с най-добрите консумативи.
Плюс, че от колите, които сте посочила тя е с най-много екстри.
От предложените варианти бих заложил само на номер 5. Кътър от всякъде. Другото е изпята песен. Аз лично бях доволен от 1.4, но много зависи кога и с какво е поддържан. Когато автомобила е на газ няма никакво значение колко точно харчи. Разликата между 8л и 10л е само 2лв. А за 2лв повече получаваш спокойствие на пътя. Както за здравина по време на път, така и естевствена тяга за ненапрегнато изпреварване.
Мога да кажа че и най - якия сервиз да избереш да провери колата не е гаранция дали няма да се счупи на другия ден колата. Избирай внимателно и се вглеждай в грозните патета също, а не само красивите лебеди. Някой път грозното пате с малко ремонт и хубава автомивка да се превърне в уникално бижу.
deniz8912 написа: 13.05.2018, 17:05:10
Мога да кажа че и най - якия сервиз да избереш да провери колата не е гаранция дали няма да се счупи на другия ден колата. Избирай внимателно и се вглеждай в грозните патета също, а не само красивите лебеди. Някой път грозното пате с малко ремонт и хубава автомивка да се превърне в уникално бижу.
Също така имайки предвид маршрутите по които казваш, че ще караш огледай се за по - мощен модел. Слабия двигател в екстремни ситуации гори поече от мощния в същия случай.
deniz8912 написа: 13.05.2018, 17:25:18
Също така имайки предвид маршрутите по които казваш, че ще караш огледай се за по - мощен модел. Слабия двигател в екстремни ситуации гори поече от мощния в същия случай.
По принцип тук от квартала много от хората се качват зимата с много ама наистина с много смотани коли. Не е чааак толкова зле. Като падне голям сняг често ни забравят снегорините и се налага да си оставяме колите преди гората и си се качваме 1-2 км нагоре пеш. Със сигурност за първа кола искам нещо по-малко. После ще се взима джип. То е решено. 1-2 години да си покарам малка количка. После ще търся нещо по-сериозно.