Придобивка на Scout bmm

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
OStoichkov

Шкода Новак

Гараж: Scout '08 tdi BMM,
Ex s8 d2 ABT
Ex 4.7 Grand Cherokee wj quadra drive
Ex Allroad 2.7 Biturbo Manual
Ex A4 1.8 t quattro 300bhp
Etc....

Придобивка на Scout bmm

Мнение от OStoichkov »

Здравейте, като първи пост в този форум, не зная защо има два, но на този има картинки и ми допадна повече, искам да споделя за новата си придобивка, поредна от ваг групата, а именно:
Октавия 2 скаут, тди помпа дюза бмм мотор.
Колата е доста запазена, швейцарка, и тн и тн, тези дни ще кача няколко снимки. Като цяло ми е интересно за скаут специално какво може да се каже като критични възли, готини екстри и тн. Което е специфично за това оборудване. А и ми е интересно собствениците какво биха споделили.
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Придобивка на Scout bmm

Мнение от PRO »

OStoichkov, Добре дошъл. Имаме няколко скаута с доста афтърмаркет глезотийки, така, че ще има за какво да си говорите със собствениците.
Освен картинки, форума предлага и различни срещи през цялата година, ще се радваме да се виждаме и там :)
TSI Team
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Придобивка на Scout bmm

Мнение от zar »

Честито,колега и добре дошъл на поредния Скаут във форума!Да те радва само с консумативи и стотици хиляди безпроблемни километри още!BMM-a е много здрав двигател и при правилна подръжка изкарва голям пробег.Не разбрах само фейслифтова ли е или преди,но ще я видим като я снимаш.Като цяло много здрава и практична кола ,особено за нашите пътни условия.
Dieselgate Team member
mitex1983

Škoda Фен

Гараж: Шкода Супърб 2.0TDI DSG 170 hp & Шкода Фаворит 1.3

Придобивка на Scout bmm

Мнение от mitex1983 »

Честито ! Мисля, че ще останеш очарован от колата и нейните възможности извън пътя. браво
OStoichkov

Шкода Новак

Ex s8 d2 ABT
Etc....

Придобивка на Scout bmm

Мнение от OStoichkov »

Благодаря!
Не е фейслифт. На фейслифтовия скаут се монтира кон умрел..... Ъъъ комън рейл.
В момента е в бокса за забележка една. Относно консумативите- ще продължа с това, което е слагано в Швейц. А именно Castrol Edge Titanium Proffesional 5w30. Единственото беше виене от турбината, но после видях закъсване на въздушния филтър, явно накоя частица е цъкнала перката.
След като си поиграх с кодировките, за да светна фаровете за мъгла за дневни на 50%, остана само да разгадая как да пусна cornering light тъй йато в максидота го няма, в кодировката също не го виждам. Ако можете да съпортвате ще съм благодарен. Иначе колата има външни лампи в огледалата, но няма в краката на купето, което мисля да поправя впоследствие. Стриим мп3 радиото свири доволно добре за момента, а и не бие на очи, което ми харесва. Днес ще сменя двете предни пружини.... Което ровейки се явява дефект при много ваг мпс, включително едно ауди а4 което имах преди много време.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Придобивка на Scout bmm

Мнение от zar »

OStoichkov написа: Не е фейслифт. На фейслифтовия скаут се монтира кон умрел..... Ъъъ комън рейл.
И аз си мислех така,но се оказа,че фейслифтови Скаути в периода от 2009 до към средата на 2010-та са също с "BMM",та затова те питах дали е преди и след фейса ;)
Dieselgate Team member
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Придобивка на Scout bmm

Мнение от bega4kata »

добре дошъл
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Бай Ненчо

Škoda Ентусиаст

Гараж: ПОД НАЕМ

Придобивка на Scout bmm

Мнение от Бай Ненчо »

Добре дошъл при нас колега. Много излети да направиш с машината. Чакаме снимки ;)
Магистрала няма финал ....."masterOne"
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Придобивка на Scout bmm

Мнение от zloQQ »

Обслужи си всичко по автомобила, за да ти е безгрижно! По-късно може също да го обслужиш (или ако нещо смяташ, че не си заслужава сега да се прави), но ще е съпроводено с повечко финансови знаци и вероятно нерви. Та, смени си всичкото масло де що има, както и тези филтри най-вече. Освен ако не вярваш на швейцареца от който си я взел и на написаното в сервизната книжка. Успех и много безаварийни километри!
Аватар
deniz8912

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual

Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с.
Обратна връзка:

Придобивка на Scout bmm

Мнение от deniz8912 »

Задължително и Халдекса облужи, че да не си третия Скаут със счупена раздатка във форума.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Придобивка на Scout bmm

Мнение от zar »

-Халдекс+филтър
-заден диф.
-раздатка (ако не е с мазане от скоростната кутия).Не знам как са на Халдекс 3
-скоростна кутия
Това са ти маслата по двойното задвижване
Dieselgate Team member
OStoichkov

Шкода Новак

Ex s8 d2 ABT
Etc....

Придобивка на Scout bmm

Мнение от OStoichkov »

Халдекса и раздатката са две отделни неща. Халдекса е второ поколение, предстои му обслужване, а раздатката е отделен компонент мисля и е с отделно масло от това на кутията, поне на един т4 синхро ми беше така. Тази раздатка за да се счупи, трябва или да блокира първо халдекса, или да е без масло.
Само вмятам, предни автомобили съм имал s8 d2 , allroad biturbo i a4 quattro 300hp, всички ваг заболявания ги признавам и приемам, само това за раздатките ме очуди. Относно халдекса, той на 800 нютона се предава, нооо това е друга тема. На сервизната книжка вярвам, ЕТ ми я потвърдиха, но препоръчайте процедура за кондициониране на помпа дюза, добавка ли, на бардал машината с течности ли.... Чудя се кое.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Придобивка на Scout bmm

Мнение от stefan L »

За ПД, 50-100 мл двутактово масло на пълен резервоар и хубава нафта - Шел випауър [smilie=pardon.gif]
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Придобивка на Scout bmm

Мнение от skodko »

Xenum nex10 е добавката. Нямам нито един лош отзив от нея.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
_v_

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут

Придобивка на Scout bmm

Мнение от _v_ »

Честито колега и от мен!

Много безаварийни километри ти пожелавам!

За обслужването - колегите са те ориентирали правилно, сменяй всичко навреме и няма да имаш проблем! Моторът е здрав, ходовата част - още повече!

Относно добавките - аз ползвам двигателно масло и добавки на XADO, доволен съм!

Поздрави,
Застрахователно посредничество и правна защита - https://www.facebook.com/Обезщетение-от ... 626356002/
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”