Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Е добре де, ама това значи, че и на една здрава кола с "неекологичен" софтуер, също трябва да вдига маслото. Т.е. даже и на твоя Тигуан би трябвало да има подобен ефект, вероятно доста по-слабо изразен.
И с увеличението на километрите (износването на сегментите) ефекта да е към влошаване...
На мойта за 12 000 километра, маслото е над максимума. Не с много, но е видимо. И излиза, че абсолютно няма значение какво хипер-дупер масло съм и налял, щото на 10к то вече е пълно лайно... с извинение.
Поне е сигурно, че тия коли масло не горят, поне според щеката
It's also possible that there is something about 507.00 engine oil vs. others that is designed to deal with all the fuel that ends up in the oil from post combustion injection. The post combustion injection is also known as an active regeneration "self clean" cycle.
Или демек за да имаш регенерация ти е нужна темперарура. За да повишиш пък температурата впръскваш по-рано гориво. И EGR-те също се затварят. С новия софтуер имаш по-чести регенерации. Аз поне така си го обяснявам. Иначе чета пак из този форум, че дизелите като цяло имат по-лошо уплътнение между буталата и цилиндрите. И явно по време на компресията точно минава това гориво и отива в маслото. Предполагам, че е така щом и тогава се получават картерните газове/повишаване на налягането.
Здравейте колеги драмата започна след посещението ми при известен столичен майстор .става дума за Октавиа 1.9тди110 asv с чип .та след неговата диагностика каза че турбината пренадува и трябва да се почисти казах ок.и се започна чистене на турбината,смяна на клапан на турбото ,след 4 дни взимам си колата и нищо общо колата върви на 50%.Питам майстора защо така защото турбото пренадувало влиза в аварииен .след 1 месец отивам за смяна на повдигачи и масло ,взимам си колата и тя е още по спъната и бръмчаща , тракаща абе ужасна майстора вика да теака, бръмчи но незнам какво и е.МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ
It's also possible that there is something about 507.00 engine oil vs. others that is designed to deal with all the fuel that ends up in the oil from post combustion injection. The post combustion injection is also known as an active regeneration "self clean" cycle.
Или демек за да имаш регенерация ти е нужна темперарура. За да повишиш пък температурата впръскваш по-рано гориво. И EGR-те също се затварят. С новия софтуер имаш по-чести регенерации. Аз поне така си го обяснявам. Иначе чета пак из този форум, че дизелите като цяло имат по-лошо уплътнение между буталата и цилиндрите. И явно по време на компресията точно минава това гориво и отива в маслото. Предполагам, че е така щом и тогава се получават картерните газове/повишаване на налягането.
Post е по-късно ( ),а не по-рано, но така де, логиката е почти същата.
Аз за това препоръчвам винаги 5-40 пред 5-30.Защото обикновено се разрежда по време на експлоатацията. И много от дизелджиитe, дето се радват, че дизела не им пипал хич маслото, всъщноcт им го пипа, ама си го допълва разреждайки го с нафтичка И към края на експлотационния му период то от 5-30,станало 0-20.И като го сменят, се радват как утихнал мотора
Един клиент имах с 3.0тди, радва ми се, вика мойта кола произвежда масло. Весело му беше. Но после му се приплака.
НЕ Е НОРМАЛНО АВТОМОБИЛА ДА НЕ ИЗРАЗХОДИ МАЛКО МАСЛО ЗА 10-15 000 КМ! Ако е така, нещо не е наред.
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
По това което чета, ако се кара с 5w40, смяна след 10-12к км, ДПФ филтъра при Шкода няма да се оплаква много? Що годе читав филтър, т.е изкарва си регенерацията и т.н
Someone's opinion of you does not have to become your reality
bega4kata написа: И много от дизелджиити, дето се радват, че дизела не им пипал хич маслото, всъщнодт им го пипа, ама си го допълва разреждайки го с нафтичка И към края на експлотационния му период то от 5-30,станало 0-20.И като го сменят, се радват как утихнал мотора
Tочно това съм забелязал - и непипането и утихването...Егати и маркетинга...
Тоест бих могъл спокойно и без да се притеснявам да сложа 5w40 моите печици?
При Мазда само ще ви спомена,че това е трагично в SkyActiv-D двигателя, след регенерация може толкова да се вдигне нивото,че излиза аларма и се налага веднага да се смени цялото количество масло.
При VAG дали има датчик над макс не знам, аз по стар навик си проверявам сам.