Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от La Furia Roja »

pepi написа: Не виждам абсолютно никакъв смисъл от керамика, при положение че не предпазва от механични наранявания,
Аз тази Керамика я мислих още преди да сложа Фолиото.
Всички, които ми предлагаха да я направят ми отговориха, че МЕХАНИЧНИ УДАРИ НЕ ПОЕМА И НЕ ПАЗИ.
Отделно като я гладаха колата ми казаха, че от това по-лъскаво и мазно няма как да стане.
1 Път годишно пак трябвало да се полира. Ами то и без Керамика си трябва.
То и Фолиото се полира.

При Мен Цялата предница знаете е Фолирана.
Няма Нито едно място където да имам бяла точка.
На Събора живот и здраве ще я видите.
Колата наближава 90 000км.
Кара се седмично минимум всеки Петък 260-300км и то основно по Магистралата, а там знаете е Най-голяма вероятността да получиш бяла точка, защото скоростта е висока, камиони и т.н.
Примерно на междуградско със 110-120 камъчетата трудно могат да направят точки.
В този смисъл е от огромно значение как се кара.
Ако си кюташ с 90-100 може и с Керамика или въобще нищо да не слагаш.
На две места Фолиото е скъсано от Камък, но Боята отдолу не е мръднала.

Детайлите по бронята където не са фолирани изцяло, имат бели точки.
Примерно ръбчетата на Капачките на пръскалките за фаровете или горната част на зъба на заводската броня. Там просто нямаше как да се сложи фолио.

СЛЕДВАЩАТА НОВА СЪМ ПИСАЛ ВЕЧЕ:
Миро Фолио го викам в Шоурума да я опакова цялата и така излиза от там.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

И рамката на маската ти, направо беше паднала боята. Сменяхме я.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

bega4kata написа: Върху фолиото керамика викаш? Или обратно?
Казах,че комбинация от двете е най добре,не съм казвал кое върху кое се слага [smilie=punish.gif]
bega4kata написа: Такова голямо камъче, каквото пускам, няма как да хвръкне по пътя!
Мислиш,че не може ли?Няма как да го видиш,че е такова [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Ела на събора, ще ги мерим с камъни.Твоята и моята. Ти ще ги засилваш [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

Моята си е "челосана"по рождение [smilie=sarcastic.gif].Няма нужда и с камъни [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

Керамичното покритие НЕ пази от удари от камъчета. Никога не съм го твърдял, няма и да го кажа, защото е глупост. Обаче силно се съмнявам, че и фолиото ще те спаси като те изшие камъче с магистрална скорост, а дори и при скорост 80-100км/ч. Лака и боята - може би, ламарината или пластмасата под фолиото - едва ли. Енергията от удара тряба да отиде някъде. Физика [smilie=pardon.gif]

Сами, давай същия “тест”, ама засили камъчето с прашка в капака, от упор. Тогава резултатът ще бъде горе-долу меродавен ;)

Керамиката придава блясък и пази от кал, сол, микрощети от мивки и прочее дреболии. От физически удар, особено пък силен такъв - не. Няма как, това са няколко микрона върху фабричния лак, не е броня.
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

От 4:10 нататък. Пази си доста добре. Ако не се лепваш зад камионите или колите зимата, ще те опази доста добре.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

La Furia Roja написа:Аз тази Керамика я мислих още преди да сложа Фолиото.
Когато сложи фолиото , керамиката още почти я нямаше в БГ(да не кажа, че и никой не я предлагаше) и не беше разпространена.
Имаше я само в детайлингстор на Кар Про и още 1-2.
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

BlackPearl написа: Когато сложи фолиото , керамиката още почти я нямаше в БГ(да не кажа, че и никой не я предлагаше) и не беше разпространена.
Ами за някакъв Нанолак идеше реч. Ако е различно, спрямо Керамиката, значи за Нанолак са ми говорили, но в Шумен поне Трима ми прелагаха да я направят.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Обратна връзка:

Sawyer написа: Обаче силно се съмнявам, че и фолиото ще те спаси като те изшие камъче с магистрална скорост, а дори и при скорост 80-100км/ч. Лака и боята - може би, ламарината или пластмасата под фолиото - едва ли. Енергията от удара тряба да отиде някъде. Физика
Не знам Адаш в какво сe съмняваш, обаче аз когато купих колата и я взех през Септември 2014, след половин година каране в края на Февруари всичко отпред като Капак, Броня, Предни Калници беше в Бели точки. Особено на Червеното много се вижда.

Пребоядисхме всичко и при Миро Фолио.
Вече Три години няма никакви Точки. Подхванах Четвъртата.
Фолиото не е мръднало и когато искаш го полираш и става като ново.

Тая Физика къде си я написал е и така и така.
Правилно енегргията отива, но Фолиото има пружиниращ ефект спрямо камъчетата да отскачат, освен че чисто механично пази.

При голям камък, който криви ламарина, естествено, че нищо не те спасява.
Прав си обаче, че Боята и Лака не се нараняват, а само ламарината се криви.
Последно промяна от La Furia Roja на 01.05.2018, 17:11:36, променено общо 2 пъти.
@bega4kata каза:
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Най добре един бордюр да и нацепя Сойер :)
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

Недей,че ще заприличаш на фейсова Октавия [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

igeorgiev82 написа:Недей,че ще заприличаш на фейсова Октавия [smilie=sarcastic.gif]
УжасТ
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

kograman написа: Пази си доста добре
Това, според мен, са просто охлузвания. Нищо особено като щета. Ще излязат с едно леко полиране и без керамично покритие.

Тук човекът обяснява (във втората част на видеото) много добре къде е разликата. Аз напълно споделям мнението му

Нищо не е по-дборо от фолиото като защита от физически удар. Керамичното покритие има по-скоро естетическа функция и пази от течности, мръсотия и прочее, но изпраска ли те камъче или нещо друго, game over.
bega4kata написа: Най добре един бордюр да и нацепя Сойер :)
Твоят "тест" не доказва ползите от фолиото, които са безспорни - това нека бъде ясно. Да пуснеш камъче от няколко сантиметра върху капака по никакъв начин не може да се сравни с това да те изпраска същото камъче докато пердашиш със 140км/ч или повече. Затова казах това за прашката. Тогава би било сравнимо.

Фолиото е дебело... знам ли, 2 милиметра? Колко точно енергия може да абсорбира? Особено ако камъчето е с остри ръбове и ударът се концентрира в една много малка точка.
igeorgiev82 написа: Недей,че ще заприличаш на фейсова Октавия [smilie=sarcastic.gif]
И челно в стена да я засили, Стрелата пак ще изглежда по-добре от всяка четириочка [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

По добро от фолиото за защита от механични дефекти няма
https://youtu.be/IXNojivH-6g аз обаче си имах доста точки и изпуснах момента със слагането...
Кепамиката също пази от по леки механични повреди / драскотини, холограми, плепапати/. Подчертава някой цветове и ги прави по дълбоки, улеснява измиването и запазването с малки усилия на отлична визия на автомобила.
Ако сега купувах кола.. пак бих сложил керамика но бих добавил и фолио на преден капак и броня [smilie=pardon.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”