Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Е как къде, през сегментите. При регенерация се увеличава порцията гориво, зс да се вдигне температурата на изг. Газове и да изгорят саждите в дпф. И при много чести регенерации част от това гориво настъпва през сегментите в маслото.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Попитай майстора?
Е чакай сега. Как през сегментите такова количество?
Говорим за здрави мотори, не за избушени курници.
Нереално е това
Говорим за здрави мотори, не за избушени курници.
Нереално е това
Бееееее.....
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Е то, реално, т’ва май е единственото място в което има близка точка - сегментите. Ти да не си сменял масло и да е “с дъх на нафта”? Ако често регенерира - напълно възможно е да се случи. Ама пък при толкова чести регенерации, няма ли да сети и DPF-a ...
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Toчно през сегментите си влиза. То няма другаде от къде.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Попитай майстора?
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
Попитай майстора?
До инжекторите горивото е под високо налягане, а след цилиндрите трябва да е изгорено , при нормално работеща кола. Така че... сегменти 
-
brmbrm
- Гараж: O2 Scout FL, 2.0 TDI CR CFHC
Попитай майстора?
Колеги, в София, къде да ида да ми монтират фабрична аларма на O2 FL?
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Попитай майстора?
Какво имаш предвид с "фабрична"?
Аз не виждам смисъл от алармите. Има други по-ефикасни варианти да си опазиш колата.
Аз не виждам смисъл от алармите. Има други по-ефикасни варианти да си опазиш колата.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
brmbrm
Попитай майстора?
За каското ми казаха, че няма да изплатят открадната кола, ако няма аларма.
Под "фабрична" имам предвид оригиналната на шкода.
Под "фабрична" имам предвид оригиналната на шкода.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Оригинална, няма как да ти сложат, но и тя не е така надеждна, както други.
Оригиналната се деактивира от сигнал от бравата-патрона![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Оригиналната се деактивира от сигнал от бравата-патрона
GUNTER SERVICE

- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Попитай майстора?
Това се лекува с VCDS, ако го подържа де.bega4kata написа: Оригиналната се деактивира от сигнал от бравата-патрона
Иначе и аз мисля, че няма смисъл да се набутваш с оригинална. Аз на Октавията сложих аларма по CAN, някаквa полска май беше, работи си с оригиналното дистанционно на ключа, връзва се лесно (реално само на CAN шината) и въобще е не по-лоша от оригиналната.
Бееееее.....
-
brmbrm
Попитай майстора?
Каква друга аларма бихте препоръчали?
Цецо, това звучи добре сякаш. Марката знаеш ли каква е? Къде и колко?
А за VCDS някой може ли да ми препоръча от къде да се снабдя и коя версия (за октавиа 2010)
Цецо, това звучи добре сякаш. Марката знаеш ли каква е? Къде и колко?
А за VCDS някой може ли да ми препоръча от къде да се снабдя и коя версия (за октавиа 2010)
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Попитай майстора?
VCDS - а от склад 66.
Иначе марката на мойта аларма не я помня, беше преди 3-4 години. А и колата не е при мен да я видя. Сам си я монтирах. Но ако отидеш при някакви що годе читави алармаджии ще знаят, те моделите с CAN са малко. Нещо ми се мота около 150 лв. без монтажа че беше.
Но врътката с VCDS за която стана дума, става само на фабричната. На тази която аз монтирах вторично, тази екстра (да не се изключва от бравата) се активираше през нейните си настройки. Но със сигурност стана и на нея, макар, че алармаджиите дето ми я продаваха ме убеждаваха, че такова животно няма.
Иначе марката на мойта аларма не я помня, беше преди 3-4 години. А и колата не е при мен да я видя. Сам си я монтирах. Но ако отидеш при някакви що годе читави алармаджии ще знаят, те моделите с CAN са малко. Нещо ми се мота около 150 лв. без монтажа че беше.
Но врътката с VCDS за която стана дума, става само на фабричната. На тази която аз монтирах вторично, тази екстра (да не се изключва от бравата) се активираше през нейните си настройки. Но със сигурност стана и на нея, макар, че алармаджиите дето ми я продаваха ме убеждаваха, че такова животно няма.
Бееееее.....
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Попитай майстора?
Аз продължавам с мойте душевни терзания....skodko написа:Toчно през сегментите си влиза. То няма другаде от къде.
Съгласявам се, че е през сегментите, но каква е връзката с регенерацията на DPF-a? Защо коли с ампутиран DPF, спират да тъпчат нафта в маслото? Каква е връзката между процеса на регенерация и нафтата "минаваща" през сегментите?
И защо коли с "еко-софтуер", тъпчат видимо повече нафта в маслото?
Edit: Това което аз си мисля е следното: Регенерацията е свързана с някакво допълнително "post" впръскване. Което може би не е особенно ефективно като горивен цикъл. Остава недоизгоряло гориво в камерата, което на следващия цикъл на буталото заминава през сегментите. А колите с еко софтуер правят повече регенерации, реципрочно повече гориво в нафата. Има някакви такива "догадки" из нетя, ама нищо черно на бяло не мога да намеря...
Чудя се и какво се случва, с коли които сменят масло на 30К? Че то трябва в един момента да почва да блика през щеката за тия километри...
Бееееее.....