Новият SUV на Шкода - Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Може сега в началото да има по-голям, нататък малко да падне знам ли. По принцип се шофира предимно извънградско, но не големи разстояния 20-50 км в едната посока и надвечер същото разстояние. Но е рано още около 900 км са навъртяни само. Ето една извадка от самата поръчка относно теглото.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Scub40
- Гараж: Шкода Кодиак 2.0TSI LPG 190к.с 4х4 ДСГ7
Шкода Октавия Комби 3 фейслифт 1,6тди ръчка 2020
Подозирам,че разхода ще падне леко,като се разработи,но пък сигурно десния крак ще натежи тогава...
Странно ми е,че по разни ревюта му дават да тегли ремарке до 2,5 тона,а тук е посочено 2 тона !?Явно тези 12% значат нещо,но какво точно?Дали е макс.наклон на спускане ли,що ли?!
Товароносимостта на седемместната е 767кг по каталог.
Цвета магнетик браун ли е?Страхотно изглежда!![i-m_so_happy [smilie=i-m_so_happy.gif]](./images/smilies/i-m_so_happy.gif)
Странно ми е,че по разни ревюта му дават да тегли ремарке до 2,5 тона,а тук е посочено 2 тона !?Явно тези 12% значат нещо,но какво точно?Дали е макс.наклон на спускане ли,що ли?!
Товароносимостта на седемместната е 767кг по каталог.
Цвета магнетик браун ли е?Страхотно изглежда!
- vermeer
Изпролетя се и тръгнах да обикалям по дилърите тези дни.
Вчера минах през Volvo, огледах се в XC90 Т5, изглежда доста масивно на живо и от близо... и има защо 2.2 тона (не го бях проверявал), 8.2 сек. 0-100, на задната седалка по средата човек не може да се вози повече от 20 км, оказа се че това е ахилесова пета на всички SUV-ове които гледах. Същия шит и във V90 и V90 Crosscountry. Много са лачени, изглеждат и се усещат доста луксозни. Гледах, рових... не получих ищах да искам тестдрайв.
Навръщане - Киа Соренто. Дойдох с респект към марката. Трябваха ми под 10 мин. да се реша да си бия камшика. Ебати безличната кола, във всеки аспект... толкоз.
Всъщност бях тръгнал към дилър на Шкода най-накрая да тествам 2.0ТСИ. Нямаха, та казаха за следващия ден (днес) ще ми доставят за тест. И като нямаше какво да тествам реших да видя за сравнение Allspace-а, който беше наличен за тестдрайв. Оказа се дизел, рязко загубих желание да го карам, но много подробно го разгледах на място. Потвърдиха ми се впечатленията (то вкус другар няма, но...) - като цяло естествено много си приличат с Кодиака, само че ФВ-а ми е леко по-неприятен, (даже материалите изглеждаха по-зле), леко по-малък и леко до умерено по-скъп. Единствения плюс е, че се предлага във версия 220 к.с. бензин, въпреки това изостана като конкуренция на Кодиака, поне в моите очи.
Днес отивам да взема мечока и си лафя с дилъра:
- vRS?
- Да.
- Кога?
- Първия излиза 29-та седмица.
- Бензин, дизел?
- Дизел.
- А бензин?
Вдига рамене, отникъде не се потвърждава, нито отхвърля.
- Ако има сигурно ще е 245 к.с.
- ?! Добре, какви пари е дизела тогава?
- Пак вдига рамене.
Взимам ключовте за Кодиака. Гледам една тестова Q7-ца насреща, също. Дилъра носи ключове и за нея, задната седалка пак шит. Пита ме - искаш ли да я тестваш, но е дизел? - Мръщя се но казвам, че ще я пробвам в събота. Паля Кодиака. 6 часа разтривка по павирани улици, магистрала, градско и т.н. Нямаше DCC, та не можах да видя дава ли комфорт чудото (при теста на дизела преди имаше, но не видях кой знае каква файда от DCC-то, ако трябва да съм честен). Кантона, бива, но не впечатлява. И да предните дръжки на вратите скърцат и корпуса на централната конзола се огъва - идеално
Доста шуми кютука от вятъра при скорости над 100 км/ч. Задната седалка е също неудобна, но е най-добре от всичко което пробвах до момента. Това, което ме впечатли е, че доста бързо се сприятелихме с животното и започнахме да говорим на един език. Пробвах всякакви режими на шофиране, двигателя и колата като цяло напълно отговаря на това, за което я взимам. Без да блести, с този двигател се ускорява прилично и се изпреварва безопасно. Прилчно поведение в завоите. Много добре си се круизва също. Спира абсолютно задоволително. МНОГО по-добре се представи от 2.0 ТДИ 190 к.с. Разхода на 2.0TSI с моето си каране ще е 7 - 9 л. /100 км извънградско. В града ще е около 11-13 л./ 100 км. Устройва ме, доволен съм.
Връщам ключовете. Ухилен съм. Отварям дума за цена. Дилъра: така като те слушам по-добре изчакай да видим vRS-a. Добре. В събота ще видя най-накрая колко велика е Q7-цата.
Сега ме дразни само идеята за Seat Tarraco... ще го видим и него.
Вчера минах през Volvo, огледах се в XC90 Т5, изглежда доста масивно на живо и от близо... и има защо 2.2 тона (не го бях проверявал), 8.2 сек. 0-100, на задната седалка по средата човек не може да се вози повече от 20 км, оказа се че това е ахилесова пета на всички SUV-ове които гледах. Същия шит и във V90 и V90 Crosscountry. Много са лачени, изглеждат и се усещат доста луксозни. Гледах, рових... не получих ищах да искам тестдрайв.
Навръщане - Киа Соренто. Дойдох с респект към марката. Трябваха ми под 10 мин. да се реша да си бия камшика. Ебати безличната кола, във всеки аспект... толкоз.
Всъщност бях тръгнал към дилър на Шкода най-накрая да тествам 2.0ТСИ. Нямаха, та казаха за следващия ден (днес) ще ми доставят за тест. И като нямаше какво да тествам реших да видя за сравнение Allspace-а, който беше наличен за тестдрайв. Оказа се дизел, рязко загубих желание да го карам, но много подробно го разгледах на място. Потвърдиха ми се впечатленията (то вкус другар няма, но...) - като цяло естествено много си приличат с Кодиака, само че ФВ-а ми е леко по-неприятен, (даже материалите изглеждаха по-зле), леко по-малък и леко до умерено по-скъп. Единствения плюс е, че се предлага във версия 220 к.с. бензин, въпреки това изостана като конкуренция на Кодиака, поне в моите очи.
Днес отивам да взема мечока и си лафя с дилъра:
- vRS?
- Да.
- Кога?
- Първия излиза 29-та седмица.
- Бензин, дизел?
- Дизел.
- А бензин?
Вдига рамене, отникъде не се потвърждава, нито отхвърля.
- Ако има сигурно ще е 245 к.с.
- ?! Добре, какви пари е дизела тогава?
- Пак вдига рамене.
Взимам ключовте за Кодиака. Гледам една тестова Q7-ца насреща, също. Дилъра носи ключове и за нея, задната седалка пак шит. Пита ме - искаш ли да я тестваш, но е дизел? - Мръщя се но казвам, че ще я пробвам в събота. Паля Кодиака. 6 часа разтривка по павирани улици, магистрала, градско и т.н. Нямаше DCC, та не можах да видя дава ли комфорт чудото (при теста на дизела преди имаше, но не видях кой знае каква файда от DCC-то, ако трябва да съм честен). Кантона, бива, но не впечатлява. И да предните дръжки на вратите скърцат и корпуса на централната конзола се огъва - идеално
Връщам ключовете. Ухилен съм. Отварям дума за цена. Дилъра: така като те слушам по-добре изчакай да видим vRS-a. Добре. В събота ще видя най-накрая колко велика е Q7-цата.
Сега ме дразни само идеята за Seat Tarraco... ще го видим и него.
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Гена,и без това си тръгнал да тестваш,вземи пробвай и Супърба 280 коня.
Вози по-добре от СУВ,по-бърз е,по-луксозен,не скърца,4х4,събира много повече багаж и трима си се возят супер комфортно отзад.
Вервай ми!
Вози по-добре от СУВ,по-бърз е,по-луксозен,не скърца,4х4,събира много повече багаж и трима си се возят супер комфортно отзад.
Вервай ми!
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Забравих да спомена и четирите колела на покрива,които много по-лесно се слагат и свалят,околкото на СУВ-а. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
найш кога-НИКОГА
GUNTER SERVICE

- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
- vermeer
coverdale написа:Гена,и без това си тръгнал да тестваш,вземи пробвай и Супърба 280 коня.
Вервай ми!
Ники, благодаря за съвета!
Реалноста обаче е таква, че ние и сега се събираме горе-долу в B8-цата, със Супърба ще ни малко по-широчко, но като цяло ни трябва промяна на концепцията. Затове търсим нещо със 7 места. Да се разредят малко нещата във надлъжна и като последствие и в напречна посока, щото иначе си е дерт та ако ще и задната седалка да е на най-големия премиум. А не лоша идея да имаш опция да качиш и една-две баби, без да трябва да тръгваш с две коли.
Това със скърцането е закачка, нищо не скърца в Кодиака, просто едната пластамаса на дръжката е твърдя и като я стишне и леко приплъзва със скърцане, един спрей и спи града, а даже и да не заспи - никакъв проблем, в движение всичко си е тихо. За другите критерии - Супърба разбира се че ще вози по-комфортно, за другите неща не мисля, че има сериозни предимства и това което Кодиак предлага ми е достатъчно. А относно колелетата - планивани са за отзад.
Последно промяна от vermeer на 12.04.2018, 23:27:40, променено общо 2 пъти.
- vermeer
Сами, с тоя толуп ще си карам най-ценното! Ти как си представяш, че ще го настъпвам? И друг път съм писал, че спортни изпълнения и семейни задължения за мен са две коренно различни неща.
На магистралата с чести и не особенно големи изкачвания и спускания 100 - 130 км/ч, не видях дори моментен разход над 10 л./100 км за 50 км.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Ами не знам.Аз като гледам моята как си гори 8,5-10 извънградско...без изпълнения.Само предно,ръчка,1350кг и с МНООГО по добра аеродинамика от чука
Същия мотор ,натоварен с 1,8 тона+ ,дсг,4х4,и по лоша доста аеродинамика...Мисля,че под 11-12 не може да се постига с нормално каране.
Така мисля.
Няма ли статистика?
140 на магистралата твърдо над 11 Кодиака.
Сметни му динамичната езда14,6 и икономичната 8,7 и ги раздели,ще получиш реалната 11,65
Същия мотор ,натоварен с 1,8 тона+ ,дсг,4х4,и по лоша доста аеродинамика...Мисля,че под 11-12 не може да се постига с нормално каране.
Така мисля.
Няма ли статистика?
140 на магистралата твърдо над 11 Кодиака.
Сметни му динамичната езда14,6 и икономичната 8,7 и ги раздели,ще получиш реалната 11,65
GUNTER SERVICE

- vermeer
Моя опит показва, че много зависи кой пуска статистиката.
Ти за тая от Шкода ли питаш?![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Ти за тая от Шкода ли питаш?
- vermeer
Ще споделя, стига да ми се отвори парашута. Иначе този от клипа гледам показва 9.5 със 140, че даже скорост по GPS.bega4kata написа: 140 на магистралата твърдо над 11 Кодиака.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Дано да греша.
Пробвай.
За статистика,дето в един сайт пускат там хората и се осреднява...
Тук,колегите много пъти са давали линкове.
Пробвай.
За статистика,дето в един сайт пускат там хората и се осреднява...
Тук,колегите много пъти са давали линкове.
GUNTER SERVICE

- nzlatev
- Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI
vRS-a едва ли ще е със 7 места. Скаута и Спорлайн-а нямат тази опция...