Само безаварийни и бензин
Octavia FL VRS 2.0TSI 6DSG - slavkoff
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- TSI-LK
- Гараж: TDI
Честитка и от мен.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Провери ли им налягането, защото ги помпят яко в ЕТ?slavkoff написа:мога потвърдя, че са ужасни.
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Моля те сподели кое им е ужасното на тези гуми ?slavkoff написа:мога потвърдя, че са ужасни.
Спомена, че си впечатлен от колата като поведение, комфорт и разход - а си силно разочарован от гумите. И това впечатление за има няма 1000 км - от които колата се предполага че се разработва все още и не би трябвало да се вдигат повече от 3500 - 4000 оборота. Дори и да си карал по-агресивно, кое не ти допадна ? Шум, поведение, сцепление......... ?
Питам понеже ми е странно как може нова гума - с нов дот - "премиум клас" (поне така ги водят), на нова кола и с нови джанти - а гумите да са толкова "ужасни".
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Коя Potenza/скоростен индекс е тази? Че са няколко възможностите, а на снимката не се чете.
Може да се наложи да ги загряваш малко повече за да са в оптимални параметри - просто казвам..
Може да се наложи да ги загряваш малко повече за да са в оптимални параметри - просто казвам..
- Sawyer
- Гараж: ///
Potenza-та вероятно е същата като тази, с която дойде моята кола и която продавам в момента.ТТодоров написа:Коя Potenza/скоростен индекс е тази?
Чак ужасни не са, но на мен също не ми допадат съвсем. За комфрот не говоря - това е субективно и докато на мен vRS-ката ми е адски комфортна, други казват, че вози като лагерница, обаче аз лично усещам колата леко нервна с тази гума. Става да си караш кротко, но ако понастъпиш, поне според мен, не ти дава пълна увереност.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
+1 ама първоначално реших да си замълчаSimichOil написа: Питам понеже ми е странно как може нова гума - с нов дот - "премиум клас" (поне така ги водят), на нова кола и с нови джанти - а гумите да са толкова "ужасни".
За да е меродавно трябва да пробваш поне 2-3 модела гуми на колата без да пипаш абсолютно нищо по нея(джанти, окачване, чипосване) и да покараш поне 5000км с всеки един чифт гуми на сухо/мокро/градско/извънградско, за да можеш да даваш някакви реални оценки.
Бриджстоуна като цяло не са никак лоши гуми, особено по-спортно насочените им версии. Аз съм карал на ФИАТ-а POTENZA RE070A - уникално се държеше при спортно шофиране, а при нормално каране нямаше разлика с цивилните гуми на други премиум брандове.

а пък Монте Карлото от завода дойде с POTENZA RE050A и нямам оплаквания.
Страхотна гума. Иска си малко загряване де..., както и всички японски гуми (Yokohama, Bridgestone, Toyo), но после държи страшно
Не се износват лесно като Conti. Специфичното за японските гуми е, че след 2рия сезон РЯЗКО им спадат показаталите...(лично мнение).- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Скоростният индекс е Y с DOT 4617. Шумни са ми, а и вече се подхлъзнах веднъж на паркинга в офиса. Имам странното чувство на несигурност, след пируета. Не съм обръщал внимание на налягането в гумите. През weekend-a ще пътувам доста и ще наблюдавам поведението на гумите.
VRS
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Аз си сложих летните гуми преди 2 седмици. Взех си GoodYear F1 Eagle Ass 3.
Сутрините за работа карам страшно внимателно - защото е студено, по асфалта има влага, адски прашно е сега след зимата от всичката мизерия, пясък и прах, а и гумата си иска топлина за да започне да се държи нормално. На работа - паркинга е с някакво много убито покритие - адски е хлъзгаво. При малко повече газ на потегляне и ми светят лампите в колата и дори просвирват гумите - пак повтарям, не давам много газ. Това не прави гумата ужасна - ужасни са условията в които караме.
Със същите гуми следобед, когато вече е доста по-топло и асфалта не е толкова студен - колата се държи по съвсем различен начин.
Карай ги малко повече - тествай, не се знае от какво може да си поднесъл, може да е било влажно, прашно, студено .... настилката не се знае каква е.
Сутрините за работа карам страшно внимателно - защото е студено, по асфалта има влага, адски прашно е сега след зимата от всичката мизерия, пясък и прах, а и гумата си иска топлина за да започне да се държи нормално. На работа - паркинга е с някакво много убито покритие - адски е хлъзгаво. При малко повече газ на потегляне и ми светят лампите в колата и дори просвирват гумите - пак повтарям, не давам много газ. Това не прави гумата ужасна - ужасни са условията в които караме.
Със същите гуми следобед, когато вече е доста по-топло и асфалта не е толкова студен - колата се държи по съвсем различен начин.
Карай ги малко повече - тествай, не се знае от какво може да си поднесъл, може да е било влажно, прашно, студено .... настилката не се знае каква е.
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Жена ми от първият ден не хареса летния си DunloрSimichOil написа:
Питам понеже ми е странно как може нова гума - с нов дот - "премиум клас" (поне така ги водят), на нова кола и с нови джанти - а гумите да са толкова "ужасни".
- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
На времето моят Леон излезе с такива. Подозирам, че негативните мнения са свързани с почервенения текст. Случвало ми се е да запаля колата, да настъпя, за да хвана зелено, но рязко да си променя мнението и да спра, поради което студеният Бридж се понася като шейна на сухия летен асфалт и съм стигал до средата на кръстовището... По-спортно ориентираните им гуми искат загряване (никой не говори за пилежи, разбира се, а просто да се потъркалят малко). До достигане на съотверната работна температура, нямат добро сцепление. След като загреят обаче идва големият кеф от по-спортното шофиране. Затова ги карах 4 сезона. Просто имах 1 на ум преди да загреят. Също така Бриджът пердашеше в доста големи магистрални локви със скорости над 120км.ч. След като подкарах Супърба с едни Дънлоп Спорт Фастриспонз...катастрофално калпава гума в сравнвние с "лошия" Бридж. Супер дълъг спирачен път и брутален аквапланинг на 80км.ч. на магистралата. Карах ги 3000км.digitalundgrd написа:...а пък Монте Карлото от завода дойде с POTENZA RE050A и нямам оплаквания.
Страхотна гума. Иска си малко загряване де....
С тези гуми съм сега и винаги ще изказвам благодарност на насочилите ме към тях. Подкрепям съвета да се тестват целенасочено.SimichOil написа:Аз си сложих летните гуми преди 2 седмици. Взех си GoodYear F1 Eagle Ass 3.
Това не прави гумата ужасна - ужасни са условията в които караме.
Карай ги малко повече - тествай...
goAPR
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Супер сте колеги, благодаря за отзивите.
Това са ми първите впечатления от градско шофиране, на магистралата карах спокойно и обръщах повече внимание на инфотеймънт системата. Може би, не съм преценил правилно, все пак нова кола, нови гуми, нови усещания.
Това са ми първите впечатления от градско шофиране, на магистралата карах спокойно и обръщах повече внимание на инфотеймънт системата. Може би, не съм преценил правилно, все пак нова кола, нови гуми, нови усещания.
VRS
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Аз също подкрепям горните мнения. Тея дни смених зимните с горепосочените гуми и е точно както Внелин казва. Ама стане ли топличко - залепват за пътя и съм много доволен!Stuci написа:С тези гуми съм сега и винаги ще изказвам благодарност на насочилите ме към тях. Подкрепям съвета да се тестват целенасочено.SimichOil написа:Аз си сложих летните гуми преди 2 седмици. Взех си GoodYear F1 Eagle Ass 3.
Това не прави гумата ужасна - ужасни са условията в които караме.
Карай ги малко повече - тествай...
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Колеги съгласен съм ,че всеки има собствени критерий за гуми, обаче има едни основни параметри на повдение под ,които не трябва да се пада. Особенно когато буквално зависиш от това парче каучук.
Моята кола пристигна лятото и изобщо не стоеше въпроса за студен асфалт.
Моите наблюдения към Бриджоете са следните:
-Много твърда гума потропва от всяка фуга на пътя.
-Според моите разбирания много ниско сцепление на сухо.(на мокро по бива но пък има аквапланинг
-Аквапланинг при скорости още от към 80км.
-Шумна при това доста шумна.
Аз ги издържах точно един месец. За този период така и не се почуствах спокоен в колата. Държа да отбележа ,че на тяхно място ,дойдоха Фулда Спортконтрол 2 ,които като цяло са нисък към среден клас гуми и колата просто залепна. Изчежна и потропването от всяка гънка на пътя но това е по скоро от размера.
Не натрапвам мнение никому само споделям. За мен Бриджа ,който слагат на всички РС ки от завода е за моментална подмяна.
Моята кола пристигна лятото и изобщо не стоеше въпроса за студен асфалт.
Моите наблюдения към Бриджоете са следните:
-Много твърда гума потропва от всяка фуга на пътя.
-Според моите разбирания много ниско сцепление на сухо.(на мокро по бива но пък има аквапланинг
-Аквапланинг при скорости още от към 80км.
-Шумна при това доста шумна.
Аз ги издържах точно един месец. За този период така и не се почуствах спокоен в колата. Държа да отбележа ,че на тяхно място ,дойдоха Фулда Спортконтрол 2 ,които като цяло са нисък към среден клас гуми и колата просто залепна. Изчежна и потропването от всяка гънка на пътя но това е по скоро от размера.
Не натрапвам мнение никому само споделям. За мен Бриджа ,който слагат на всички РС ки от завода е за моментална подмяна.
- gdadov
- Гараж: Octavia 3FL, 1.8TSI, DSG, 180к.с.
Честито и от мен, супер придобивка. Пожелавам много безаварийни километри и щастливи моменти с колата.
За Bridgestone нямам конкретни впечатления, но съм изненадан да са толкова "слаби".
За Bridgestone нямам конкретни впечатления, но съм изненадан да са толкова "слаби".
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Подкрепям Венко и Стоян.Условията не винаги са подходящи.И спортно ориентираните гуми им трябва постепенно натоварване да постоплят леко за да държат добре.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ