Проблем с плафоните в купето

Всичко за Шкода Октавия I и Tour, произведена от 1996г. до 2010г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
maksi

Шкода Новак

Мнение от maksi »

Здравейте колеги,
От известно време насам не мога да се справя с един много странен проблем...От време на време не ми работят плафоните в купето,а тези в багажника никога не са работили.Колата е Октавия Комби фейслифт.
Плафоните в купето(и плафона на вратата) не работят като се отвори вратата,при отключване с оригиналният ключ-дистанционно.Не светят дори от бутоните на самият плафон.От време на време плафоните на тавана светват в движение,при положение,че бутона е превключен да свети при отворена врата.В този момент плафона явно се лъже,че има отворена врата,но в същото време никои от плафоните по вратите не свети...
Въпреки,че плафоните не работят колата "знае",че има отворена врата,тъй като зумера за фаровете работи.
При отключване на колата плафоните не сработват,отварям вратата и те пак не работят.Изчаквам известно време и колата не се заключва сама,следователно колата разбира,че има отворена врата.Ситуацията е същата и с плафоните в багажника-не работят,когато се отвори багажника,а в същото време колата не се заключва,когато е отворен багажника.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

На един приятел на Опел Астра имаше подобен проблем. Накрая се оказа нещо в платката в контрол модула (BCM). Опитаха се да му я ремонтират,но успяха само предните плафони да светнат. Иначе по спомен за Ок2 контрол модула е 800 лв в ЕТ.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Бай Ненчо

Škoda Ентусиаст

Гараж: ПОД НАЕМ

Мнение от Бай Ненчо »

Цека ключета на вратите колега ;)
Магистрала няма финал ....."masterOne"
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 1 FL 1,9 TDI ASV (1U5)- "Бабичката"
Karoq SL 1,5 TSI ACT DXD (NU7) - "Младежа"
Обратна връзка:

Мнение от ssiliev »

maksi написа: От известно време насам не мога да се справя с един много странен проблем...От време на време не ми работят плафоните в купето,а тези в багажника никога не са работили.Колата е Октавия Комби фейслифт.

Аз съм имал подобен проблем. Колата е същата - О1 фейслифт комби. Плафона в купето не светеше, или по-точно светваше когато той си реши, но никога по време на движение. Проблема се оказа в комфорт блока на колата. Подменен беше с такъв на Голф 4(втора употреба). Обучиха го през лаптоп какво има по колата (аларма, ел. стъкла и т.н.). Плафона реагира на всички врати без шофьорската. Проблема се оказа във бравата на вратата. Комфорт блока и подмяната ми струваха 50лв. и около 30минути.
Проблема в бравата на шофьорската врата се оказа вследствие на така наречения микрет, беше премачкан някакъв детайл, който пък не давал нужния контакт и т.н. За доставката на рециклирана такава машинка за бравата бе нужно около седмица. Доставката и подмяната ми струваха 60лв. След интервенциата заработи зумера за светнати фарове при угасен двигател и плафона на вратата започна да свети.
Относно плафоните в багажника -те не са свързани с комфорт блока. Там проблема може да дойде от кабелните трасета или от ключалката на багажника или от липсващи лампи например. При мен левия плафон беше така - залепено празно плафонче, а аз се бях подготвил за сериозна интервенция.
Успех :)
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Плафоните в багажника също ги командва комфорт модула.
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 1 FL 1,9 TDI ASV (1U5)- "Бабичката"
Karoq SL 1,5 TSI ACT DXD (NU7) - "Младежа"
Обратна връзка:

Мнение от ssiliev »

zzankov написа:Плафоните в багажника също ги командва комфорт модула.
ОК, най-вероятно си прав. Аз не съм специалист и си мисля/мислех обратното, защото плафоните в багажника угасват/светват при затваряне/отваряне на вратата а и централния плафон не се влияе от това дали е отворен багажника. Проблема може да е в моя модул или в моите наблюдения. От друга страна когато е запален двигателя и отворя багажника или капака на двигателя се включват автоматично аварийните, значи все пак има участие комфорт модула. За физическото светване и угасване на плафоните продължавам да си мисля че единствена роля играе ключалката на багажника.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

При отваряне на багажника съветват плафоните, но ако оставиш багажника отворен, точно на десетата минута комфорта ги гаси.
sharan76

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавия 1U5 1,9 TDI 101к.с. 4x4 2000 г.

Мнение от sharan76 »

Аз имам друг проблем с плафона в купето - не иска да изгасне. Смених комфорт модула с друг, работещ и пак не иска да изгаси плафона. Ключетата на вратите за здрави - като отворя предна врата светва лампата на вратата, а като я затворя изгасва. правих проба с откачане на кабелите по вратите и пак не иска да изгаси плафона.
Аватар
uboy

Škoda Photo

Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP

Мнение от uboy »

Щом си сменял комфорта проследи кабелите от плафона до комфорта.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

VCDS-a ,дали няма да ти "каже"нещо се чудя.Просто предложение от моя страна [smilie=pardon.gif]
Dieselgate Team member
OctaviaSS

Шкода Новак

Мнение от OctaviaSS »

Здравейте, колеги!
И аз да споделя проблема с плафоните на моя шкодилак и със зумера за фаровете :):
1. От време на време светваха когато си искаха
1.1 Смених брава на шофьорската врата, да не би да е от микроключетата - НЕ
1.2 Имах проблем със скъсани кабели в маншоните на вратите - презепоени ама пак НЕ
1.3 И решението на проблема беше след като извадих комфорт модула на платката намерих студени спойки - след презапояването абсолютно всичко тръгна даже и плафоните в багажника плюс зумера.
Та ако съм помогнал живи и здрави!!!
Поздрави! [smilie=pleasantry.gif]
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Мой познат монтьор твърди,че Фолксваген никога няма да се научат да правят спойки.
То Фолксваген са автосглобители отдавна,както и другите де.
Drago9

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb 2 (2,0 TDI 4x4)
Skoda Octavia 1 (1,9TDI L&R)
Skoda Octavia 2 (2,0 TDI DSG)

Мнение от Drago9 »

:) Привет колеги,от днес и аз се сдобих с Шкодичка Октавиа1.Бихте ли ме насочили къде се намура комфорт модула,понеже имам подобни проблеми.Благодаря предварително.Ако успея да се справя ще пиша.
maksi

Шкода Новак

Мнение от maksi »

Намира се точно зад ключа за фаровете(ориентировъчно).
Трябва да демонтираш панела с ключа и ще го видиш.
Drago9

Шкода Новак

Гараж: Skoda Superb 2 (2,0 TDI 4x4)
Skoda Octavia 1 (1,9TDI L&R)
Skoda Octavia 2 (2,0 TDI DSG)

Мнение от Drago9 »

Благодаря :)
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia I”