Дино Ден Шкода Форум Проспийд София 16.03.18

Теми свързани с организацията и провеждането на срещи на ŠKODA ФОРУМ България
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Kaloyan_vRS

Škoda Racer

Гараж: BMW M340i xDrive G20

Мнение от Kaloyan_vRS »

bega4kata написа:Точно!
И аз ще докажа, че файда от интейк, маркучи, турбопътища, двД-та [smilie=sarcastic.gif] сидита, аудиокасети и други, файда няма.
Интейка ми идва и ще има замерване със и без ;)
Идва,идва интейка!
Покрай твоя интейк,аз съм на далавера,но ще почерпя на събора,е то и ти си на далавера хванахме така по-евтина доставка [smilie=yahoo.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

todor87 написа: Ще направя съпоставка с Перлата Стейдж 2 без да се приема моля като заяждане изтъкване и прочие. Супърба без перформанс интейк, без турбо пътища, тротъл пайпи, ДВ+ и муфер делийт даде 5кв. и 16нм. повече от Перлата Стейдж 2 миналата година, ако сложим това, че е ДСГ може и повече да е, но това е без значение. За мен е важно, че се доказа твърдението/виждането ми. [smilie=pardon.gif]
В никакъв случай (лично аз) не бих го приел така, дори ще е интересно, да се направи сравнени на 2 графики. Графиките ги има и това са фактите. На черното, не може да се каже бяло.
Както казах и преди: Поздравления за резултатите на всички.
П.С: Само Краси , мисля, че не остана много доволен колкото останалите.

Има обаче и друго твърдение на колегата Ц-Е-Ц-О.
Ц-Е-Ц-О написа:Мен ме впряга повече как колата разгръща мощността,как слага конете на пътя и в какъв диапазон........останалото са ненужни спекулации и пресмятания.
И тук имаме също клипове и факти. Които са: Пералнята (стейдж 3) срещу Перлата (стейдж 2) на магистралата.

Така че, това е пак една тема, където има две страни и хем е така , хем онака.
Но, колкото повече информация има и сравнения, толкова по-добре за форума и колегите.
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

В много тунинг части има смисъл и то голям.
Трудното е да определиш, кои точно са те.
Като нямаш достатъчно трезва техническа мисъл, се доверяваш на всичко каквото ти предлагат и зарибяват. Казвам му зърнен тунинг.
Всеки греши, някой с повече пари, други с по малко.
Ето аз се набутах с МТМ кантроник за 4 бона, и написах, че не е ок. А колегите само се присмиваха. И с други работи съм грешил, ауспуха не стоеше добре, друг купих, махнах ката, сложих пайп, стана шумна, върнах го. Голям кеф за някои колеги :) Многократно беше отбелязвано, все едно те са ги изкарвали парите.
За това сега е такъв на.ран форума, пълен със заяждания във всяка тема.
А не трябва да е така.
Но има и забавна страна.
Аз също не обичам постоянно да обикалям всички динота и да меря и да сравнявам. За мен е важно на пътя как върви колата. Динота не ме вълнуват много.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

BlackPearl написа:
todor87 написа: Ще направя съпоставка с Перлата Стейдж 2 без да се приема моля като заяждане изтъкване и прочие. Супърба без перформанс интейк, без турбо пътища, тротъл пайпи, ДВ+ и муфер делийт даде 5кв. и 16нм. повече от Перлата Стейдж 2 миналата година, ако сложим това, че е ДСГ може и повече да е, но това е без значение. За мен е важно, че се доказа твърдението/виждането ми. [smilie=pardon.gif]
В никакъв случай (лично аз) не бих го приел така, дори ще е интересно, да се направи сравнени на 2 графики. Графиките ги има и това са фактите. На черното, не може да се каже бяло.

Има обаче и друго твърдение на колегата Ц-Е-Ц-О.
Ц-Е-Ц-О написа:Мен ме впряга повече как колата разгръща мощността,как слага конете на пътя и в какъв диапазон........останалото са ненужни спекулации и пресмятания.
И тук имаме също клипове и факти. Които са: Пералнята (стейдж 3) срещу Перлата (стейдж 2) на магистралата.

Така че, това е пак една тема, където има две страни и хем е така , хем онака.
Но, колкото повече информация има и сравнения, толкова по-добре за форума и колегите.
С Бай Миле малко връщахме газта, но факт е, че на високите предавки Перлата беше по добре, защото на ДСГ-то са му БРУТАЛНО дълги четвърта и пета!
Ние бяхме двама, ти сам. А и се оказа, че при РЕВО, разликата в мощноста между ст. 2 и 3 е едва около 40 коня.
Много кофти дсг-то и комби купето с много влошената аеродинамика спрямо лифтбека, забавят колата.
Факт е, че Перлата ст2, набираше по добре след 200 от ст 3 дсг комби.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Изображение
Изображение
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

С Бай Миле малко връщахме газта, но факт е, че на високите предавки Перлата беше по добре, защото на ДСГ-то са му БРУТАЛНО дълги четвърта и пета!
Преди 4-5 години по тази причина сложих на бегачката кутия от дизел ,за да не умира като сменям от 3-та нагоре.
Получи се ,че 4-та ми вървеше на фул буст от 150-280,на 5-та вдигах 310,а имах и 6-та.
Обаче на 4-та беше ебаси тролея 130км диапазон на фул буст ......
Виждал съм на С4 с ДСГ да прави 300+ на 6-та
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

Ц-Е-Ц-О написа: Гледам засилени са колите,ама след всеки ъпгрейд сякаш нарочно се търси нещо ,какво не е наред,вместо да се радва народа на колите.
Търси се всичко да е 100% на хартия и се почват едни драми най-страшни.....
Не знам защо си останал с подобни впечатления. На Хартия?????????
Направихме доста сравнения на колите и в реални условия.
Клипове колкото искаш има между различните проекти.
Това което колите си дават по Диното си го дават и като поведение на пътя.
Едното не пречи на другото, а напротив - допълват се.
Моята Шкода АПР 3 след 6000 оборота показва на Диното, че свършва с Пауъра...... На пътя Те уверявам, че също след 6000 умира.
На Искрен Шкодата Рево 4 пък си показа на Диното, че до 4000 оборота няма Пауър и после Много тръгва. На пътя е абсолютно същото, пак Те уверявам.
Милчовото ДСГ Рево 3 къде на Графиката на Диното си има ЕТО ТОВА
skoda3 (1).jpg
Уверявам Те, че и на Пътя може да се симулира в Режим Пера. Усеща се като едно претрисане.
В режим ДСГ го няма, защото кутията сменя.

Доволни сме от колите смятам. Поне за мен мога да кажа, че улучих точно това, което желая.
Колата има Брутална мощност за моите разбирания, не стана Лагава от което най-много се притеснявах, напротив Педалът реагира като ужилен и колата тръгва още от 1500-2000 оборота без да се замисля.
Искрен и Маджо пък си искаха много мощност и самите те са били наясно, че колите им ще вървят след 4000 оборота. Ами получиха, това което искат смятам. Трябва да са доволни.
Самуил искаше Стоков съединител да си кара за сметка на по-малко Нютони и си кара.

Диното е за да се обективизират нещата.
Просто сега ги знаем и на Гуми и на Главини, а на Двигател също смятам, че правилно ги смятаме, защото натрупахме много инфо.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Повтарям се, но това за мен не е нормално. Нещо иска нагласяне. Недопосустимо е подобни спадове в мощноста [smilie=pardon.gif] Как така не сте се активизирали не знам? После, стейдж 2 го плющял...
Имахте съмнения за ДСГ-то, но след като при мен няма такива, следва да има проблем някакъв, някъде...
Лично аз, когато направя някакъв ъпгрейд винаги си проверявам колата как се държи, сонди, налягане въздух/гориво, смес, гейта, егт, и други, не вярвам на приказки, това е така и точка! Проверката си е...спокойствие [smilie=pardon.gif]
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

todor87 написа: Повтарям се, но това за мен не е нормално. Нещо иска нагласяне. Недопосустимо е подобни спадове в мощноста Как така не сте се активизирали не знам? После, стейдж 2 го плющял...
Няма спадове, Тодоре.
Това се симулира само при Пера Режим когато я караш умишлено на определена предавка за да извъртиш целия диапазон на оборотите.
При нормално каране или на Гернана когато я пердашиш на макс го няма.

Стейдж 2 няма как да бие Стейдж 3.
Те са се лигавили тримата.
Това, че във високите Стейдж 2 имал предимство не е от Стейджа, а заради Ръчната кутия.
Виж в темата Ти още преди дни го коментирах това.
Хубаво си качил Искреновия Стейдж 2 и твоя.
Гледай как Искрен чак след 6000 пада в пауъра, а ти и Милчо още след 5300 сте надолу.
При теб заради по-малкото Турбо, дори е по-изразено спрямо Милчо.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

todor87 написа: Проверката си е...спокойствие [smilie=pardon.gif]
Хората са казали, че проверката е най-висша форма на доверие! :D
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Иване, нямаше никакво лигавене.
Ако беше останал щеше да разбереш.
Това ,че на първата гонка са си решили по-леко да тръгнат (да имало интрига,да не ме издухал от рано) ,тяхно решение. Те са по тази част. Както вместо на 5та,на 4та боцаха)
На последното замерване ме помолиха аз да съм на 2ра и тогава дръпнаха,а нагоре се вижда как дори и с по малко турбо го настигам и то осезаемо.
Говорим за чисто ускорение на колата по права отсечка. След около 170км стейдж 2 вървеше осезаемо повече от Стейдж 3 DSG.
(Милчо беше със сток генерация,само катализатор)
Изображение
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

bega4kata написа:Точно!
И аз ще докажа, че файда от интейк, маркучи, турбопътища, двД-та [smilie=sarcastic.gif] сидита, аудиокасети и други, файда няма.
Интейка ми идва и ще има замерване със и без ;)
Това за мен ще е интерсно да се види, защото аз по неволя смених интейка с “перформанс” такъв понеже цената беше съизмерима със стоков такъв.
Резултата беше че МАФ-а отчиташе почти двойно по-високи стойности на влезлия въздух и колата влизаше в сервизен режим, по препоръка за дефектирал маф го смених с друг и резултата беше същите високи стойности и пак в серв режим, затова си върнах моя си, оригиналния.
После след ремап-а не е влизала в серв режим, тук ти можеш да кажеш дали/или, може и да е имало някаква връзка с проблемните ми тръби (leak-a), но понеже след това за кратък срок ги оправих, няма точни наблюдения.
Само забелязах, че след ремапа нямах грешки от маф-а, а бяха останали само за leak-a, а сега вече и тях ги няма :)
Не съм гледал след интервенциите какви стойности отчита като очаквани/реално измерени.
Т.е. със сигурност влиза повече въздух, почти двойно, но дали има наистина ефект от това, е това ми е наистина интересно, а нямам стоков интейк, че да замеря и да се види реално има или няма разлика.
Günter Stg 1
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Добре бе, казах, ще се пробва, но ето Тодор го доказа вече! Изпревари ме пак.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Все последен бе Самуиле! До кога? [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Симо

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавиа

Мнение от Симо »

Сами, пукнаха те тунерите, ама ти гледай другите неща да ти вървят, те са по важни! Ще се наложи да идвам при тебе тия дни.
Публикувай отговор

Обратно към “Срещи на Шкода Фенове”