Дино Ден Шкода Форум Проспийд София 16.03.18

Теми свързани с организацията и провеждането на срещи на ŠKODA ФОРУМ България
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

Ц-Е-Ц-О написа:Генади,
знаеш,че ме вълнува какво реално ще сложи колата на пътя или по-скоро как,а не сухи цифри на лист хартия........
Ем тогава какво значение има къде мериш?
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

За душевно и психическо помирение :) ;)
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

:D :D :D

Значи Проспийд са перфектни!
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Мнение от La Furia Roja »

Ц-Е-Ц-О написа: какво реално ще сложи колата на пътя или по-скоро как,а не сухи цифри на лист хартия........
Тогава Валцово Ти трябва. Там е реално какво има на Гуми.
Ние там на пътя , т.е. на Гуми ги знаем какво имат Нашите сток и какво имат след Стейджовете.
Тук идеята беше да имаме още данни от друг тип Дино за да можем до максимум да обективизираме резултатите на двигател, за мен беше много любопитно, а предполагам и за останалите.

Иначе чистата печалба от даден тунинг се вижда на едно и също дино, което мери на Гуми.
Най-добре и маниашко е на Енджин дино, ама къде ще го намериш и поне на два пъти трябва да сваляш двигател.

При мен например Сток имам 210к.с. на Гуми и 347Нм на Гуми
След АПР Стейджа имам 352к.с. на Гуми и 508Нм на Гуми
Печалбата ми на практика върху стоковите стойности, която се ползва на асфалта е 142к.с. и 161Нм
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

Нямаше това предвид той.
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

vermeer написа::D

Значи Проспийд са перфектни!
[smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

La Furia Roja написа:
Ц-Е-Ц-О написа: какво реално ще сложи колата на пътя или по-скоро как,а не сухи цифри на лист хартия........
Тогава Валцово Ти трябва. Там е реално какво има на Гуми.
Ние там на пътя , т.е. на Гуми ги знаем какво имат Нашите сток и какво имат след Стейджовете.
Тук идеята беше да имаме още данни от друг тип Дино за да можем до максимум да обективизираме резултатите на двигател, за мен беше много любопитно, а предполагам и за останалите.

Иначе чистата печалба от даден тунинг се вижда на едно и също дино, което мери на Гуми.
Най-добре и маниашко е на Енджин дино, ама къде ще го намериш и поне на два пъти трябва да сваляш двигател.

При мен например Сток имам 210к.с. на Гуми и 347Нм на Гуми
След АПР Стейджа имам 352к.с. на Гуми и 508Нм на Гуми
Печалбата ми на практика върху стоковите стойности, която се ползва на асфалта е 142к.с. и 161Нм
Понеже винаги си казвам каквото мисля,ще ти кажа ,че доста се чудих дали да пиша изобщо,поради факта,че каквото и драсна просто си виси така,защото около 6-8 човека си ги мерите/обсъждате нещата без да се допуска "чуждо" мнение.До колкото ппомня миналата година се запознахме на Феста с теб ,брат ти и Ицата
Твоите коментари са общо взето най-близки до моите разбирания това ,което съм видял.
Та..........
Малко преди да се навъдят всякакви динота във всякакви гаражи с неясни оператори ,съм мерил и настройвал на почти всички динота в БГ и на 120% подкрепям относно това,което Келеша приживе казваше за динотата,независимо,че вече не си правих колата там.
Проспийд - имам 515кс на хъбовете на предно предаване и Келеша каза направо да ги смятам на мотор тия коне.След време,явно се коригираха нещата и Тони каза,че могат да се слагат още 8% за предно и 12% за 4х4 за да има реална съпоставка.Общо взето съм качвал няколко проекта на предно и на 4х4 и после същите при Драгпауър,които са със същият тип дино,но доста по-добре калибрирано за мен с близки стойности до Келеша,при последните настройки ми каза да слагам на Драгповерското около 8% за 4х4.
Маднес
Келеша - тук съм прекарал много безсънни нощи и наистина за ДСГ даваше мастъра около 16%.Колите си даваха времена като за конете.
Драгпауър
Инстрой Бургас
Хед - много хора с проекти са приземени на това дино,защото за мен каквото покаже на колелата,значи го слагаш на пътя.
Когато бях залитнал по дизелите,изкарах при Келеша 185кв на гумите и около 600нм и тоя двутонен туч даваше постоянно 6.0 до и 14ки на 400м на Сливен с умрелият типтроник и 169 терминална по спомен.
Реално мен ме вълнуват коне на пътя ,защото изкарам при Златков 500 коня на flywheel
и като сложа джанта на Ауди заводска ,която е 28кг с гумата и нещата стават много различни.Гледам засилени са колите,ама след всеки ъпгрейд сякаш нарочно се търси нещо ,какво не е наред,вместо да се радва народа на колите.
Търси се всичко да е 100% на хартия и се почват едни драми най-страшни.....
А онзи ден един приятел се жалваше как мерил на 2градуса и после на 21 и 15 киловата ги няма.
Всички тия стойности дето ги дават хората са постигнати при съвсем различни условия - дино,температура,най-вече ГОРИВО,което ние тука не можем да ползваме.
Колата му прави ластик от 100-200 той търси 3,88 коня ,че ги нямало,а реално може да ги няма само защото някой е пръднал в колата.
Не видях някой да каже.....ей доволен съм .....браво.....изкефен съм.....еди си кой ми направи колата ала бала.....или са две думи и се губят в общата сеч.
Постоянно един налива на друг,ама генерацията,ама кулера ,ама това ,ама онова.
Имах кола 300коня на предно още 2007ма година и си беше УАУ.....Имам повече от 50 магистрали яко даване на всичката газ,счупил съм 3 мотора,две кутии,имал съм 5 проекта и съм давал толкова много газ ,че като се започне да се правят разправии за някакви абсолютно ненужни неща и.Засилваш колата караш с 300-320 и няма как да очакваш,че мотор от завода за 150-200 коня ше го търпи това.
Най-безпроблемна е колата,докато не се започне с отваряне на мотор и промяна на прекалено много компоненти по периферията.Най-щастлив бях на около 340кс на мотор без да отваря и да подсилвам.

Наясно си ,че диното е само инструмент ,а не да си ги мерим на кой с колко мм е по-дълъг.
Мен ме впряга повече как колата разгръща мощността,как слага конете на пътя и в какъв диапазон........останалото са ненужни спекулации и пресмятания.

Графиките едвам ги събирам в А4 джоб.
Изображение
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Ц-Е-Ц-О написа: Мен ме впряга повече как колата разгръща мощността,как слага конете на пътя и в какъв диапазон........останалото са ненужни спекулации и пресмятания.
Абсолютно подкрепям!
[smilie=hi.gif]
Изображение
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Ц-Е-Ц-О написа: Гледам засилени са колите,ама след всеки ъпгрейд сякаш нарочно се търси нещо ,какво не е наред,вместо да се радва народа на колите.
Много си прав тук! Всички проекти са яки, но вместо да ги сложим на пътя и да ги замерваме, ние тука си приказваме разкази по картинки. Има колеги дето не могат да спят добре и се притесняват! Нарочно се търси някакъв "минус" в даден проект и се изтъква колко бил гаден!
За съжаление това е реалността, правим си колите и не искаме да ги сравняваме, че да няма обидени госпожици после.
Ц-Е-Ц-О написа: Не видях някой да каже.....ей доволен съм ..........изкефен съм.....еди си кой ми направи колата ала бала....
Тука няма такива доволни [smilie=sarcastic.gif] винаги се търси още!
Аз лично, години наред съм настройвал колата си при Тони, но сега последният софтуерен Ъпгрейд е правен от Ангел в Хеед. Доволен съм от работата му, малко се проточи във времето, но всичко е точно ;)
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
Kaloyan_vRS

Škoda Racer

Гараж: BMW M340i xDrive G20

Мнение от Kaloyan_vRS »

Има,има един доволен!
То моето какъв ли проект или бегачка е спрямо другите ама...аз съм си супер доволен!
Това беше моята цел и я постигнах с помощта на Дидо-Performance99 с Revo stage 1,еее остана ДСГ-то да направим и съм готов!
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Kaloyan_vRS написа:Има,има един доволен!
То моето какъв ли проект или бегачка е спрямо другите ама...аз съм си супер доволен!
Това беше моята цел и я постигнах с помощта на Дидо-Performance99 с Revo stage 1,еее остана ДСГ-то да направим и съм готов!
Дидо е ни е ясен на нас двамата......
Сбъдна ми мечтата да карам кола каквато искам - заводска,засилена безопасно и ме кара да се усмихвам всеки път като й раздам
Изображение
Симо

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавиа

Мнение от Симо »

При Маднес в рамките на една седмица, три замервания и ми взеха пари, само за първото, но те имат много работа и наистина се стараят обслужването да е комплексно, от до. Диното им е ново и няма разлика от замерванията с другите динота. Аз съм доволен, спестиха ми много време, пари и нерви. Да уточня , че не става въпрос само за шкоди.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Ц-Е-Ц-О написа: останалото са ненужни спекулации и пресмятания.
Аз не смята, че са ненужни. Особено когато се сравняват еднакви мотори и изискванията/хардуера към тях за дадена мощност/стейдж. Давам пример веднага с моя преправен и освободен интейк за 0лв. Аз твърдях и бях убеден, че е ОК и с това преправяне се постига същия резултат като с перформанс за 1000+лв. Доказа се. Ще направя съпоставка с Перлата Стейдж 2 без да се приема моля като заяждане изтъкване и прочие. Супърба без перформанс интейк, без турбо пътища, тротъл пайпи, ДВ+ и муфер делийт даде 5кв. и 16нм. повече от Перлата Стейдж 2 миналата година, ако сложим това, че е ДСГ може и повече да е, но това е без значение. За мен е важно, че се доказа твърдението/виждането ми. [smilie=pardon.gif]
Последно промяна от todor87 на 24.03.2018, 20:11:37, променено общо 2 пъти.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Точно!
И аз ще докажа, че файда от интейк, маркучи, турбопътища, двД-та [smilie=sarcastic.gif] сидита, аудиокасети и други, файда няма.
Интейка ми идва и ще има замерване със и без ;)
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Симо

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавиа

Мнение от Симо »

Сами, няма смисъл да се доказва каквото и да е било, един иска едно, друг друго. Аз лично не бих похарчил пари за нещо от, което няма смисъл и пряко отношение към характеристиките на колата. Надписи, цветове и марки не ме изкушават, особено ако има алтернатива със заводски ( ОЕМ) части.
Публикувай отговор

Обратно към “Срещи на Шкода Фенове”