Сами, мисля че разбирам какво искаш да кажеш, но го обясняваш грешно. НЕправилно е да сравняваш и приравняваш това дино, по онова на Тони. Диното на Проспийд е най-точното в България заради метода на измерване. На практика при него има директно механично предаване на силата от коляновият вал до измервателя. Няма го фактор - гуми, джанти, валци и какво ли още не. Знаеш, че на другите Дин-а има значение с какви гуми си, налягането им, как са стегнати с коланите и още много фактори които могат да окажат влияние на резултатите.
При това дино на Проспийд на практика се смята само механичните/топлинни загуби от трансмисиятя. Малки са, но винаги има и такива! Защото ако няма, тогава какво ще кажеш за автомобилите със задно или 4х4 ???
Аз мога да коментирам моите резултати от днес! Първо искам да отбележа, че не трябва да сравнявате предишната ми графика от ХЕЕД където изкара 355 кс на гуми, защото там надува на 1.8 бара холд.
Днес диното измери налягане от 2.2 бара холд до края на ръна с пик 2.3 бара. И резултата е 320 KW на главините или 435 кс.
Другото интересно е, че имам фул буст 2.2 бара на 3800 об/мин.
![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)