RS-TDI
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
RS-TDI
Аз на моята кола съм слагал STP Gold и Dynamat, но гледам вече май никой не ги продава, иначе съм ги купувал от Авител на кашон, мисля че бяха по 8-10-12 листа, излизаше много изгодно, все пак беше 2012-2013г.
Само да имате в предвид, че битума си тежи, за който гони олекотяване.
Само да имате в предвид, че битума си тежи, за който гони олекотяване.
Günter Stg 1
- TSI-LK
- Гараж: TDI
RS-TDI
Да, ще ти се получи.
Стига да вложиш усилия и доза средства.
Апропо, преди точно 6 месеца на този ден си взех колата.
Ето и равносметката:
До тук средно около 2100км/месец.
Среден разход по борд ( а и реално ) 5.4литра
Колата ми покрива изискванията за пространство, маневреност, разход и удобство.
В интерес на истината очаквах да вози по - дървено, но ми допада с това, че поведението на пътя е много акуратно - не е прекалено твърда, и се радвам, че не е и лигава.
Другите отлични впечатления са от фаровете - светят наистина страхотно, много по - добре от всички ксенони до тук.
Спирачките се справят също безкомпромисно.
Седалките са много приятни, удобни и те обгръщат целия.
Дилемата преди поръчката за дизел / бензин изчезва при всяко зареждане.
Разбира се не съм кон с капаци, като всеки един от нас и аз откривам детайли, към които може да имаме претенции, но като извод ще кажа, че колата просто има изключителен баланс!
Стига да вложиш усилия и доза средства.
Апропо, преди точно 6 месеца на този ден си взех колата.
Ето и равносметката:
До тук средно около 2100км/месец.
Среден разход по борд ( а и реално ) 5.4литра
Колата ми покрива изискванията за пространство, маневреност, разход и удобство.
В интерес на истината очаквах да вози по - дървено, но ми допада с това, че поведението на пътя е много акуратно - не е прекалено твърда, и се радвам, че не е и лигава.
Другите отлични впечатления са от фаровете - светят наистина страхотно, много по - добре от всички ксенони до тук.
Спирачките се справят също безкомпромисно.
Седалките са много приятни, удобни и те обгръщат целия.
Дилемата преди поръчката за дизел / бензин изчезва при всяко зареждане.
Разбира се не съм кон с капаци, като всеки един от нас и аз откривам детайли, към които може да имаме претенции, но като извод ще кажа, че колата просто има изключителен баланс!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
Naiko
RS-TDI
http://www.isoline.bg/продукти/изолация-за-автомобили/ тук намерих нещо на добра цена става въпрос за 10 мм изолация . Някой ползвал ли е такава и приблизително колко дб спада шума при изолирана кола ?
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
RS-TDI
Аз съм ползвал точно тази, но 6мм. И двете коли съм си облепил. Шкодата само багажника - под, страници, капака и под задните седалки. Другата кола е цялостно, без тавана - врати, калници, капаци... Много съм доволен от резултата. С колко точно е намалял шума обаче няма как да измеря.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
RS-TDI
А колко тежи нужното количество (тази 6мм) имаш ли представа ?kalata написа:Аз съм ползвал точно тази, но 6мм. И двете коли съм си облепил. Шкодата само багажника - под, страници, капака и под задните седалки.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
RS-TDI
Здравейте,
Имам листи Silent Coat и Silent Coat Extra - които няма да ползвам и мислех да ги пускам за продажба. Ако някой проявява интерес - да ми пише на л.с.
Имам листи Silent Coat и Silent Coat Extra - които няма да ползвам и мислех да ги пускам за продажба. Ако някой проявява интерес - да ми пише на л.с.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
RS-TDI
Ами незнам колко точно тежи. Много е лека по принцип. Можеш да ги питаш тези от Изолайн. Аз си бях купил цяла ролка от тази с метализираното покритие. Под 20кг за цялата ролка със сигурност. Стигна ми за двете коли, май даже остана малко. Битума тежи повече, както написа колегата. Но аз не съм слагал битумна лента.
Извинявам се на колегата с РС-ката, че му пиша в темата. Поздравявам го за добре започнатия проект. Нека модератор премести част от мненията където трябва.
Извинявам се на колегата с РС-ката, че му пиша в темата. Поздравявам го за добре започнатия проект. Нека модератор премести част от мненията където трябва.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
Naiko
RS-TDI
Можеш да измериш най лесно с приложение за смартфон , би било много полезно , смятам целият под страници, врати , багажник , таван та чак до под и зад таблото с тая 10 мм тровата , а къде се използва тая битумна лента ? Каде е хубаво да се лепи ? Моля модератора да измести темата .
- TSI-LK
RS-TDI
По горните постове - пакет от 4 кв.м. Silent Coat тежи 12 кг.
Микропорестата гума е с пренебрежително тегло.
Само с нея резултатите са в пъти по - лошо отколкото в комбинация
Иначе следейки форума и някои писания, както и това че фабричните джанти на пръв прочит ми се сториха тежички, почнах да се заглеждам по 18-ки джанти.
Но разбира се не какви да са, а такива с ниско тегло. И започна едно търсене, едно кандардисване на продавачи да теглят колко тежат джантите им. Абе голяма веселба!
В крайна сметка след поредното ровене, една ранна утрин в 04:30 открих моите си джанти
Попаднах на Kosei OP Magnum, много рядък модел.
Джантите са употребявани, но бяха в много добро състояние с малки забележки по ръбчетата. Имаха и гуми към тях, които в последствие продадох.
Ето ги от момента в който кацнаха в гаража:
Последва размонтиране, проверка за кривини и освежаване.
Първоначално мислех да боядисвам, но след старателно измиване и оглед се отказах.
Освен много специфичния и не срещан модел на джантата, ме привлякоха с ниското си тегло и много стабилна изработка.
Параметрите им са 7.5J x 18, ET38, тоест и прилично изнесени, а не теснолинейки ЕТ 51 като фабричните!
Веднага посегнах към кантара и той показа следното само за джанта:
Последва избор на гуми.
Спрях се на Debica Presto UHP 225/40/18 Y XL. Грабнаха ме с ниското ниво на шум ( 67dB ), отличното сцепление, провереното преди това относително ниско тегло, както и страна на производство ( made in Germany ).
Нямах търпение да монтирам и балансирам.
Сглобеният комплект показа тегло от 19.0кг.
По някакви фенски сметки това показва редуциране на теглото на всяко колело спрямо оригиналните 17-ки с точно 2.6кг. ( сток джанти за RS Dorado с гуми 225/45/17 показа на същия кантар 21.6кг. )
Така вече си имаме пролетен подарък.
Ето и една снимка с новите чепички:
Микропорестата гума е с пренебрежително тегло.
Само с нея резултатите са в пъти по - лошо отколкото в комбинация
Иначе следейки форума и някои писания, както и това че фабричните джанти на пръв прочит ми се сториха тежички, почнах да се заглеждам по 18-ки джанти.
Но разбира се не какви да са, а такива с ниско тегло. И започна едно търсене, едно кандардисване на продавачи да теглят колко тежат джантите им. Абе голяма веселба!
В крайна сметка след поредното ровене, една ранна утрин в 04:30 открих моите си джанти
Попаднах на Kosei OP Magnum, много рядък модел.
Джантите са употребявани, но бяха в много добро състояние с малки забележки по ръбчетата. Имаха и гуми към тях, които в последствие продадох.
Ето ги от момента в който кацнаха в гаража:
Последва размонтиране, проверка за кривини и освежаване.
Първоначално мислех да боядисвам, но след старателно измиване и оглед се отказах.
Освен много специфичния и не срещан модел на джантата, ме привлякоха с ниското си тегло и много стабилна изработка.
Параметрите им са 7.5J x 18, ET38, тоест и прилично изнесени, а не теснолинейки ЕТ 51 като фабричните!
Веднага посегнах към кантара и той показа следното само за джанта:
Последва избор на гуми.
Спрях се на Debica Presto UHP 225/40/18 Y XL. Грабнаха ме с ниското ниво на шум ( 67dB ), отличното сцепление, провереното преди това относително ниско тегло, както и страна на производство ( made in Germany ).
Нямах търпение да монтирам и балансирам.
Сглобеният комплект показа тегло от 19.0кг.
По някакви фенски сметки това показва редуциране на теглото на всяко колело спрямо оригиналните 17-ки с точно 2.6кг. ( сток джанти за RS Dorado с гуми 225/45/17 показа на същия кантар 21.6кг. )
Така вече си имаме пролетен подарък.
Ето и една снимка с новите чепички:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
RS-TDI
Не ти е верен нещо кантара!
Или ни баламосваш леко.
Няма как гума 225,45 18 да е 9кг.
Ако пък е така, се извинявам. И евала на технологията при Дебица.
Да не се разсърдиш и ти сега или други да ме нападнат, просто изразявам мнение какво мисля.
Тези шаренийки по вътрешния борд, трябваше да ги махнеш(боядисаш)
Или ни баламосваш леко.
Няма как гума 225,45 18 да е 9кг.
Ако пък е така, се извинявам. И евала на технологията при Дебица.
Да не се разсърдиш и ти сега или други да ме нападнат, просто изразявам мнение какво мисля.
Тези шаренийки по вътрешния борд, трябваше да ги махнеш(боядисаш)
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- TSI-LK
RS-TDI
Сравнявайки 17-ки с 18-ки мога да кажа, че може би усещането е за една идея по - твърдо, както и една идея по - стабилно.
Разликата в т.нар. "возия" не е особено голяма, честно казано очаквах да стане по - зле.
Може би наистина малко прибързах с минаването към летните гуми, но не се стърпях
@ Сами брат, 5-ти клас бях отдавна.
За сърдене няма грам място.
Първо гумата е 225/40, а не 225/45.
Втори производителя и дава грубо 8.8кг.
Но понеже тука се възвишават само някакви супер - хипер - дупер марки гуми и другото не съществува, очевидно има шанс и ти да си пропуснал нещо.
Дали вярваш или не, всичките тежаха по толкова, освен това мерих и на друг кантар. Очевидно и мястото на производство си казва думата в случая.
Аз за мене си съм доволен от резултата, мисля че спестени по 2.6 кг/джанта + гума е доста приличен резултат![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Разликата в т.нар. "возия" не е особено голяма, честно казано очаквах да стане по - зле.
Може би наистина малко прибързах с минаването към летните гуми, но не се стърпях
@ Сами брат, 5-ти клас бях отдавна.
За сърдене няма грам място.
Първо гумата е 225/40, а не 225/45.
Втори производителя и дава грубо 8.8кг.
Но понеже тука се възвишават само някакви супер - хипер - дупер марки гуми и другото не съществува, очевидно има шанс и ти да си пропуснал нещо.
Дали вярваш или не, всичките тежаха по толкова, освен това мерих и на друг кантар. Очевидно и мястото на производство си казва думата в случая.
Аз за мене си съм доволен от резултата, мисля че спестени по 2.6 кг/джанта + гума е доста приличен резултат
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
RS-TDI
Браво, добре се е получило.
Отиват и, защото по колата имаш и хромирани елементи.
Гумите също са ОК, след като ги караш и ги мяташ. Карам с такава марка на едната служебка. Бързо заминават, но това не е проблем.
Отлично тегло.
Отиват и, защото по колата имаш и хромирани елементи.
Гумите също са ОК, след като ги караш и ги мяташ. Карам с такава марка на едната служебка. Бързо заминават, но това не е проблем.
Отлично тегло.