Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
ТТодоров написа:Мен ми звучи като стандартна функция на онлайн навигация тип Waze/Google Maps/Here.
Коя е била закачена в момента като те е предупредило?
--------------------
Към момента практически нямаше закачена навигация. Имах включен Bluetooth с телефона, на който имам Андроид Ауто, но не си бях включил мобилните данни и до колкото съм си играл, нещата стават само през кабелна връзка. В този момент реално колата нямаше интернет, защото никой от пасажерите не беше шернал нет. А и аз натиснах веднага Navi бутона на Amundsen-a и там моята лента ставаше червена, след като подминахме мястото на инцидента, пътната помощ затапи платното Ботевград-Враца и на навигацията след малко стана червена насрещната лента....
Да - това си е точно ТМС на заводските навигации - до скоро в БГ не работеше тази екстра.
Колата трябва да има ТМС приемник - за да може да се ползва тази функция - а реално всички заводски навигации си имат. Няма нищо общо с интернет - разпространява се ефирно.
SimichOil написа:Да - това си е точно ТМС на заводските навигации - до скоро в БГ не работеше тази екстра.
Колата трябва да има ТМС приемник - за да може да се ползва тази функция - а реално всички заводски навигации си имат. Няма нищо общо с интернет - разпространява се ефирно.
------------------------------
Аз лично мислех, че TMC е радио само, но явно е през сателита. Браво!
ТТодоров написа:Миро така и така имаш 1.8 давай газ и не гледай разхода.
Не му е това чара на този мотор.
Ей, само подкокоросва значи... 17" седят идеално! Разходът си е екстра. Една черна решетка вместо хрома и нещата заспиват
За черната решетка - да, съгласен...гледам, че ги има вече в Супер Шкода по 100евро...може да си подаря една за РД...с монтажа обаче ми се струва пипкаво...няма да е като амортисьори за предния капак....
ТТодоров написа:ще влезеш във филма, той братовчед ти е Дявола с Усмивка.
След това ще трябва да махнеш и лентата от край до край под фаровете за мъгла..
Интересно. Както каза и Венко до сега в България тази опция не се поддържаше за заводските навигации. Имаше я като опция на googlemap и Waze.
А всички тези навигации вземат информация от самите потребители за техните маршрути и местоположение. Колкото повече потребители има толкова и данните са по-точни и по-пълни.
Масово в Германия 99% от колите се продават с навигация. Те постоянно подават данни към системата. Тук в Унгария съм в района на Будапеща и ми прави впечатление, че всички който нямат заводски навигации са си пуснали на телефон или таблет и така също подават информация. Тука ползвам IGO и Googlemap и постоянно си дават информация за ПТП и задръствания и опции за по-бърз маршрут избягващ тези препятствия.