Octavia MK3 vRS - BlackPearl2 (Сандъкът на Мъртвеца)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Сложих гумите на джантите.
Страшен борд, много ми харесва, а най-важното е , че пази джантата.
Утре ще ги слагам, ще си сложа отпред и пластмасите за обдухване на спирачки от РС3ка.
Ще преценя кои капачки да избоцам, моите или на Рейсинглайн.
И така, дойде ред на двигателния отсег:
Смяната на капачката за масло става, след като от старата се извади уплътнението и се прехвърли на новата.
Преди: След: Перфектно заспаха, утре ще сложа и филтъра.
Имам/х няколко забележки все пак, като човек който обича всичко да е здраво.
- капачката (халюмин) за течност за чистачки си влиза супер, но по-лесно може да се освободи от пластмасовата. Предвид, че аз до сега НЕ съм наливал и рядко ползвам (джама ми е винаги полиран и капките изчезват), можеше да я оставя така, но ме човърка от вътре.
Взех си един от най-добрите приятели - ЛЕНТА ЗА кабелни снопове и направих една врътка (след снимката я махнах и я направих пак- по-добре), капачката трудно се щракна, искаше сила, но после пак доста повече сила си иска, за да се освободи. Мен ме устройва супер. Щеката за маслото- няма чопчета , като заводската. Можеха да сложат по-голям О-пръстен. Вадя я с минимално усилие, както заводската, но аз съм привърженик- всичко да е здраво и яко. Оставих я така. Имам О-пръстени, но не ми се занимава. Не може да мръдне.
Страшен борд, много ми харесва, а най-важното е , че пази джантата.
Утре ще ги слагам, ще си сложа отпред и пластмасите за обдухване на спирачки от РС3ка.
Ще преценя кои капачки да избоцам, моите или на Рейсинглайн.
И така, дойде ред на двигателния отсег:
Смяната на капачката за масло става, след като от старата се извади уплътнението и се прехвърли на новата.
Преди: След: Перфектно заспаха, утре ще сложа и филтъра.
Имам/х няколко забележки все пак, като човек който обича всичко да е здраво.
- капачката (халюмин) за течност за чистачки си влиза супер, но по-лесно може да се освободи от пластмасовата. Предвид, че аз до сега НЕ съм наливал и рядко ползвам (джама ми е винаги полиран и капките изчезват), можеше да я оставя така, но ме човърка от вътре.
Взех си един от най-добрите приятели - ЛЕНТА ЗА кабелни снопове и направих една врътка (след снимката я махнах и я направих пак- по-добре), капачката трудно се щракна, искаше сила, но после пак доста повече сила си иска, за да се освободи. Мен ме устройва супер. Щеката за маслото- няма чопчета , като заводската. Можеха да сложат по-голям О-пръстен. Вадя я с минимално усилие, както заводската, но аз съм привърженик- всичко да е здраво и яко. Оставих я така. Имам О-пръстени, но не ми се занимава. Не може да мръдне.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- BlackPearl
Остана време да си сложа и джантите.
Много добре застанаха, доволен съм. Цветът също ме кефи, за в бъдеще...ще видим. Може и един нюанс по-тъмни да са.
Сложих и пластмасите от Ауди РС3.
Като забележка, въпреки, че на тях пише АУДИ Спорт , опашките с които идват (заводски) са много гадни и въобще не ми харесаха. Аз нали имам под ръка (винаги , заедно с лента и чук), смених си ги и всичко заспа по моите изисквания. Ето как стоят и джантите.
Много добре застанаха, доволен съм. Цветът също ме кефи, за в бъдеще...ще видим. Може и един нюанс по-тъмни да са.
Сложих и пластмасите от Ауди РС3.
Като забележка, въпреки, че на тях пише АУДИ Спорт , опашките с които идват (заводски) са много гадни и въобще не ми харесаха. Аз нали имам под ръка (винаги , заедно с лента и чук), смених си ги и всичко заспа по моите изисквания. Ето как стоят и джантите.

- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
Абе, то и аз се стряскам, без да съм механик. Лелеее, дамо да ми падне едно такова в моите ръчички...лелеееее! 3 GoPro-та ще монтирам, всичките гледащи назадbega4kata написа:Брей,500 коня от 2 литра моторче със 100% заводски карантии.....На мен,като чичо механик на ваг от 20г. ми е стряскащо направо.
![diablo [smilie=diablo.gif]](./images/smilies/diablo.gif)
пп.1: джантите добре седят на колата! Пичове, всичко що е cast...си е cast и до там! Дали е ОЗ или Риал/Децент/Аутек или...друга, дето е cast...все са си cast. Искам да кажа, че фактът, че джантата не е OZ (също не-forged), не я прави лоша, чуплива и т.н.
пп2: не си мислете, че forged джантата е безсмъртна. Почти толкова лесно се криви като качествена cast, но за сметка на това като я кривнеш заболява в пъти повече
goAPR
- BlackPearl
Остана време и за капачката на филтъра.
Маха се старата, от нея се прехвърля средната част, тя е на чопове. С 2 клещи - човки (увити с лента, да не наранят) и "нежно" се дърпа.
След това се прехвърля на новата капачка, пак нежно и всичко заспива.
Взех си нов филтър и боцнах. Заводската капачка пише 25.5нм, на тази (като се обърне) е 24.5, но я затегнах на 25nm. Воала:
Маха се старата, от нея се прехвърля средната част, тя е на чопове. С 2 клещи - човки (увити с лента, да не наранят) и "нежно" се дърпа.
След това се прехвърля на новата капачка, пак нежно и всичко заспива.
Взех си нов филтър и боцнах. Заводската капачка пише 25.5нм, на тази (като се обърне) е 24.5, но я затегнах на 25nm. Воала:

- BlackPearl
Аз го взех повече за красота, а то излезе, че ще върши и положителна работа.

- BlackPearl
Направих малко клипове днес. Покарах си едни 100-150км с 19ките.
Разбира се, неравностите и всяка фуга на пътя се усещат повече от 18ките.
Направих няколко замервания :
Ето едно клипче: Отсечката е същата (както и на предишния клип), пълен резервоар и пълен (под пълен имам в предвид, пълно оборудване , аптечка, пожарпгасител и моите препарати за почистване- както си карам винаги).
На 1ва и 2ра не съм я пържил на макс, бях по-внимателен.
Ето клипче от предния път с 18ките.
Вижда се разликата от 18ките (вече за смяна) и 19ката джанта с 235гуми- нови.
Няма ги вече почти тези тласъци на оборотомера, защото колата си боксуваше с 18ките на 2-3-4скорост.
Разбира се, неравностите и всяка фуга на пътя се усещат повече от 18ките.
Направих няколко замервания :
Ето едно клипче: Отсечката е същата (както и на предишния клип), пълен резервоар и пълен (под пълен имам в предвид, пълно оборудване , аптечка, пожарпгасител и моите препарати за почистване- както си карам винаги).
На 1ва и 2ра не съм я пържил на макс, бях по-внимателен.
Ето клипче от предния път с 18ките.
Вижда се разликата от 18ките (вече за смяна) и 19ката джанта с 235гуми- нови.
Няма ги вече почти тези тласъци на оборотомера, защото колата си боксуваше с 18ките на 2-3-4скорост.

- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Евала Ися! Ускорява брутално след 100!
Трябваше да направиш един клип 0-мах
Трябваше да направиш един клип 0-мах
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- BlackPearl
Няма такава хубава отсечка, с добър асфалт. Тук, нашите пътища са като швейцарско сирене след зимата. Дори по пътя за Варна ,правен преди 4 месеца, вече на места има дупки по новата настилка
. Ама, така е, като правят 4 фирми - 20км. и всеки гледа да лапне. Трудно се намира добър асвалт. Даже, където правя "пробите" е лош асвалта.(боксува си като цяло)
. Ама, така е, като правят 4 фирми - 20км. и всеки гледа да лапне. Трудно се намира добър асвалт. Даже, където правя "пробите" е лош асвалта.(боксува си като цяло)
- batzarov
- Гараж: Octavia 3 TDI 2.0 combi Elegance/Edition, Seat Leon FR 1.8 TSI
Колата е зверска! Бих си конфигурирал същата! Със здраве и безаварийно!
- BlackPearl
- Вероломния Кръчмар
- Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
- Обратна връзка:
Бат Исо, на уше от колега и приятел от Клуба, при един разговор вчера следобяд :
- Ейййй, много яка колата на Искрен, много мощна, а и боята и перфектна, като погледнеш отражението на крушките - едно перфектно кръгло топче и около него тъмно и лъскаво, а на Супърба около отражението от лампите куп линии и окръжности, докъдето поглед ти стига.
Цитирам дословно.
Та те хвалят в Клуба, да знаеш. И има защо.
Поздрави.
- Ейййй, много яка колата на Искрен, много мощна, а и боята и перфектна, като погледнеш отражението на крушките - едно перфектно кръгло топче и около него тъмно и лъскаво, а на Супърба около отражението от лампите куп линии и окръжности, докъдето поглед ти стига.
Цитирам дословно.
Та те хвалят в Клуба, да знаеш. И има защо.
Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
- Sawyer
- Гараж: ///
- Вероломния Кръчмар
- Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
- Обратна връзка:
Sawyer, това за колата на Spiderman беше добро, разсмя ме.

ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Черната перла, както и всеки друг проект е уникален сам по себе си и не може да се сравнява/принизява със стоков автомобил с няколко лепенки.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
- BlackPearl
Благодаря за хубавите думи.
Аз вече съм "изкривен" и ходя и гледам точно лаково-бояджийското покритие.
След като минаваха хората от детайлинга и Маджо им каза-Е,къде е най лъскавата. Хората огледаха,след това повикаха и другите. Реално ,хубаво ми стана,че човек с опит 10г. в детайлинг -Цветан Сафиев и хората (основателите) на Детайлинг България оцениха колата. Бончо Кушев от Kushev Brothers and Always Dry ,също.
Имаше и други момчета,които минаваха и гледаха боята/лампите под ъгъл и прочие.
За мен като аматьор любител е хубаво признание.
Аз вече съм "изкривен" и ходя и гледам точно лаково-бояджийското покритие.
След като минаваха хората от детайлинга и Маджо им каза-Е,къде е най лъскавата. Хората огледаха,след това повикаха и другите. Реално ,хубаво ми стана,че човек с опит 10г. в детайлинг -Цветан Сафиев и хората (основателите) на Детайлинг България оцениха колата. Бончо Кушев от Kushev Brothers and Always Dry ,също.
Имаше и други момчета,които минаваха и гледаха боята/лампите под ъгъл и прочие.
За мен като аматьор любител е хубаво признание.