Toyota
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
Toyota
Не е и по-надеждна. Оценките на всички тестове за удовлетвореност и сервизни интервенции го доказват. Шкода са сред най-надеждните в техническо отношение. Не са изключени и проблеми, но в сравнение с останалите марки са по-добре 
TSI Team
- Sawyer
- Гараж: ///
Toyota
Съгласявам се с Емо - Шкода буквално убива куп други марки по надеждност. Винаги е на челните места. Да не говорим за това, че съотношението цена/качество е ненадминато.
Тоше, твоята кола е бетон - тоя двигател е безсмъртен, не го мисли. Една убита Корола нямаше да е по-добър избор, уверен съм.
Тоше, твоята кола е бетон - тоя двигател е безсмъртен, не го мисли. Една убита Корола нямаше да е по-добър избор, уверен съм.
- lubomirov1985
- Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI
Toyota
Интересното беше, че неговият шеф беше с Октавия. Водят си я клас над Королата. Но Королата била много по-безшумна.
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
-
kograman
Toyota
Королата е по-добре обезшумена от Октавията. Има по-хубава музика,по-комфортни седалки,по-качествени материали в купето.
Сравнението е на Корола 2013 най-високоти ниво, и Октавия предпоследно ниво 2015 2.0д Дсг 2015г.
И двете съм ги карал служебни, доста км.
Сравнението е на Корола 2013 най-високоти ниво, и Октавия предпоследно ниво 2015 2.0д Дсг 2015г.
И двете съм ги карал служебни, доста км.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Toyota
Много дървено возят аурисите и королите. Майка ми е с аурис 2016 - ми няма такава пръчка. А най ме дразни кората в багажника - с един пръст се повдига. И японците са гледали да спестят от каквото може, а е прилично високо ниво на оборудване.
А автоматът е толкоз лагав, че просто нямам думи.
Инак имат доста екстри и освен изброеното, не се сещам за съществени недостатъци. Бензиновият 1.6/132к.с. двигател не може да се сравнява с 1.4tsi, но не е лош по никакъв начин, просто не се усеща толкова пъргав, за което, вероятно, допринася и лагавият автомат...
А автоматът е толкоз лагав, че просто нямам думи.
Инак имат доста екстри и освен изброеното, не се сещам за съществени недостатъци. Бензиновият 1.6/132к.с. двигател не може да се сравнява с 1.4tsi, но не е лош по никакъв начин, просто не се усеща толкова пъргав, за което, вероятно, допринася и лагавият автомат...
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Toyota
То не е точно автомат. CVT е кутията. При спокойно шофиране е много приятна кутия.
Най ми харесва при маневриране преминава от D на R и обратно мигновено.
Най ми харесва при маневриране преминава от D на R и обратно мигновено.
- Pijomir
Toyota
Колко да е приятна? Много спокойно трябва да е туй шофиране, а аз, мисля, вече показах, че мога да карам спокойно и въпреки това не ми е "приятна"... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- bobo80
- Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI
Toyota
Корола е продаваема заради безпроблемните атмосферни мотори.
Голяма част от тези коли се купуват за служебни. Октавия също е пословично службарска кола но с TDI 90 магарета. Аз ако трябва да инвестирам в служебен автопарк от примерно 10 автомобила винаги ще взема Тойоти. Една година повече гаранция ,по гъвкави ценови предложения и не на последно място отношение към клиента.
Голяма част от тези коли се купуват за служебни. Октавия също е пословично службарска кола но с TDI 90 магарета. Аз ако трябва да инвестирам в служебен автопарк от примерно 10 автомобила винаги ще взема Тойоти. Една година повече гаранция ,по гъвкави ценови предложения и не на последно място отношение към клиента.
- Pijomir
Toyota
Говоря за моето си виждане, което се е формирало от личния ми опит. Пак казвам, не са никак лоши, просто посочих няколко недостатъка. ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
А, да - не съм от хората, които сляпо си защитават своето, достатъчно обективен съм и понякога не го правя.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
То даже не съм си изградил мнение за новата кола, още ми е странно като я карам - твърде нова ми е все още и не се чуствам съвсем комфортно. Това го казвам, за да не помислиш, че нещо се заяждам на автомобил. Имай предвид, че 2 години съм карал Ярис, ама друг път ще разправям.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
А, да - не съм от хората, които сляпо си защитават своето, достатъчно обективен съм и понякога не го правя.
То даже не съм си изградил мнение за новата кола, още ми е странно като я карам - твърде нова ми е все още и не се чуствам съвсем комфортно. Това го казвам, за да не помислиш, че нещо се заяждам на автомобил. Имай предвид, че 2 години съм карал Ярис, ама друг път ще разправям.
-
Mean
- Гараж: Seat Leon 1.8 TSI 2018 Eclipse Orange
KTM 690 SMC R 2015
Toyota
Аз имах Тойота Аурис, нова. Не съм доволен от сервиза им, пълни нескопосаници, да не говорим за бояджийното. Обсужването...лъскави сервизи, но "уморени" служители, леко стил "държавна службица". Отделно, удължената гаранция се оказа абсолютен ташак - а доплащах за нея.
Гаранционно ми смениха двигателя, след безброй оплаквания от моя страна и то чак, когато "японците" издадоха "декрет" всички такива мотори 2.0 дизел да се подменят. Иначе преди това ме мотаеха и ми обясняваха как харч на 1+ л. масло на има няма 1 000 км. си е напълно в нормите. След смяната на двиг. се появи сълзене на масло през капака на ангренажа, не пожелаха да ми го отстранят гаранционно, предложиха ми -20% отстъпка от труда. Удължената гаранция не поемала такъв ремонт, само ако имало основен. Обслужванията си шариш като Поп по 400-500 лв. за смяна на масло и филтри.
Колиците им иначе не са лоши, НО не могат да се сравняват с VAG групата, ако целта е просто да се придвижваш евтино, да ти е здраво и да не ти пука като я оставиш в междублоковото на Люлин - са ок. Дизеловите им двигатели тотално ги изоставиха и насочиха всички усилия в хибрид. Малък избор на каквото и да е, в настоящия аурис един, единствен турбо бензин и той малолитражка.
Като избирах нова кола имах сериозна отстъпка -16% от Аурис/Авенсис, но не можаха да ме впечатлят с нищо. Посредствени автомобили, със спорен дизайн. От хибридите карах Приус. CH-R, Auris...ужасна динамика, висок разход с моя стил на каране, лагави CVT, функционален и просторен, но дървен интериор.
От Тойота ми харесва само Лендкрузъра, ако е необходим такъв тип "будка на колела" разбира се.
Иначе за втора ръка са добре, надеждни са, особено по-старите.
ПП. За близо 90 000 км. съм сменил гаранционно двигател, 2 пъти кормилен прът (1-вия път гаранционно, втория срещу 450 лв.), заден лагер с главина, предни дискове с накладки, задни накладки (при следващи трябваше и дискове) и за капак счупих муфа на 4-та скорост и като отворихме скоростната, се оказа, че освен муфата на 4-та, цялата 2-ра скорост е изронена. Ремонтът с оригинални части в ПитСтоп на калкулация беше 3 500 лв. Намерих втора употреба от ударена кола на 80 000 км. скоростите и я разкарах...съединителят вече се обаждаше със все маховика, които струват 3 бона...
Гаранционно ми смениха двигателя, след безброй оплаквания от моя страна и то чак, когато "японците" издадоха "декрет" всички такива мотори 2.0 дизел да се подменят. Иначе преди това ме мотаеха и ми обясняваха как харч на 1+ л. масло на има няма 1 000 км. си е напълно в нормите. След смяната на двиг. се появи сълзене на масло през капака на ангренажа, не пожелаха да ми го отстранят гаранционно, предложиха ми -20% отстъпка от труда. Удължената гаранция не поемала такъв ремонт, само ако имало основен. Обслужванията си шариш като Поп по 400-500 лв. за смяна на масло и филтри.
Колиците им иначе не са лоши, НО не могат да се сравняват с VAG групата, ако целта е просто да се придвижваш евтино, да ти е здраво и да не ти пука като я оставиш в междублоковото на Люлин - са ок. Дизеловите им двигатели тотално ги изоставиха и насочиха всички усилия в хибрид. Малък избор на каквото и да е, в настоящия аурис един, единствен турбо бензин и той малолитражка.
Като избирах нова кола имах сериозна отстъпка -16% от Аурис/Авенсис, но не можаха да ме впечатлят с нищо. Посредствени автомобили, със спорен дизайн. От хибридите карах Приус. CH-R, Auris...ужасна динамика, висок разход с моя стил на каране, лагави CVT, функционален и просторен, но дървен интериор.
От Тойота ми харесва само Лендкрузъра, ако е необходим такъв тип "будка на колела" разбира се.
Иначе за втора ръка са добре, надеждни са, особено по-старите.
ПП. За близо 90 000 км. съм сменил гаранционно двигател, 2 пъти кормилен прът (1-вия път гаранционно, втория срещу 450 лв.), заден лагер с главина, предни дискове с накладки, задни накладки (при следващи трябваше и дискове) и за капак счупих муфа на 4-та скорост и като отворихме скоростната, се оказа, че освен муфата на 4-та, цялата 2-ра скорост е изронена. Ремонтът с оригинални части в ПитСтоп на калкулация беше 3 500 лв. Намерих втора употреба от ударена кола на 80 000 км. скоростите и я разкарах...съединителят вече се обаждаше със все маховика, които струват 3 бона...
Skoda Octavia II 2.0 TDI-CR 140 2012 ex.
Toyota Auris 2.0 D4-D 126 2009 ex.
Seat Leon FR1.8 TSI 2018 current
Toyota Auris 2.0 D4-D 126 2009 ex.
Seat Leon FR1.8 TSI 2018 current