O3 Vision TDI 150hp

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

O3 Vision TDI 150hp - ТТодоров

Мнение от Stuci »

Тоше, мани майтапа, ама като гледам клипчетата, сър bondьo няма как да спи спокойно при 8.2 до 100 за дизела :)

Като гледам мапната на 182коня вдига 200 за ок.33сек обаче, т.е. явно от 100-200 стокът на 2.0тди губи от 1.4тси.
goAPR
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Мнение от bondo »

На температура -1 с читаво гориво и аз ще ги правя за 32-33 сек [smilie=pardon.gif]
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

[smilie=hunter.gif]
bondo написа:На температура -1 с читаво гориво и аз ще ги правя за 32-33 сек [smilie=pardon.gif]
А ако върнеш гумата - 34-35 [smilie=sarcastic.gif]
goAPR
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Stuci, сър Bondьо ще си спи спокойно още доста време.
Дизелът е като мечката, бяга ама е тромав :)

Колата на Bondo има няколко основни предимства и няма смисъл изобщо да се пускат една срещу друга :

1. тегло от близо 80-100кг в самата кола
2. екстрите в моята сигурно тежат още някой друг килограм + столчета и т.н.
3. Bondo тренира спринтове, аз тренирам сигурно каране

Твърде вероятно е разликата на драг да не е кой знае колко голяма, но нямам желание да прекрачваме закона заради клипчета. Може да се замерим някой ден като се засечем на подходящо място, но от сега се знае резултата.

Взех дизела, защото ме кефи спокойното каране с него по нагорнища, извънградски пътища, малко по-шумен е и вибрира (това мен ме кефи), малко по-тежък е и някои неравности са по-комфортни с него. Отделно при изпреварвания много ми допада. А пък за дизела се навих, защото имах някакво убеждение, че е по-корав двигател от мненията по форумите. Пък мен мечтата ми е да карам бетон кола, не такава дето ще ми губи времето в сервизи. За жалост това е утопия, но някакси се само-убедих, че този двигател искам като баланс.

1.4/1.8 бяха на листата до последно, но и двата ги нямаше налични и отпаднаха - аз 6 месеца няма да чакам и да броя дните като давам една шапка пари. Поне не и при покупката - сега със сервиза, ако се наложи наложи. Може и 1.4 да е бил по-разумния вариант при все, че разхода му е аналогичен. Карал съм няколко пъти 1.4 преди да реша и има си предимствата, но си има и недостатъците. Ако знаех, че ще намаля карането на годишна база можеше да преразгледам решението си.

С две думи - драг няма смисъл между двете. Особено, ако сме ненатоварени и само с шофьор. А и като гледам колко проблеми дават за 2г употреба не ща да я мъча с такива неща - достатъчни са ми оплакванията, които чета във форума за да не искам да си троша колата с драг. Нямам излишни пари и нерви да се занимавам с това.

А и без това имам разочарования, няма смисъл да трупам нови, че вървяла 1 секунда по-бавно... засега искам да не се чупи и това е - стига ми когато я натискам да ме изнася сигурно.
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

Интересно. Като се появи името bond-ьо в темата на Стуци, се започна с едни параграфи оправдания. Тошето и той гледам заема дефанзивна позиция :D
Ей ше зема едно 1,5TSI да го видим тоз Бондьо колко кара!
TSI Team
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
Обратна връзка:

O3 Vision TDI 150hp

Мнение от Вероломния Кръчмар »

Тоше, поздравления за хъса, желанието, уменията и верния на Шкода дух. браво Прекланям се пред хора като тебе, които са реалисти, знаят какво искат и спокойно си разпределят приоритетите, за да го постигнат.

Колите (изключение май са RS-ките) реално се чакат по около два месеца на поръчка, тия половингодишни срокове са някаква химера. Вики я поръчахме на 01.11 миналата година, на 29.12 беше в София.

Поздрави.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Вероломния Кръчмар, Ице, благодаря!

PRO, реалист съм, Bondьo си познава колата, отделно има предимства -
на клипът не знам дали има манипулации, но до 100 е много бърз. Трябва да се мери с vRS TDI.

Стуци пуска фитили, не му се сърдя, даже ми е забавно.
Понякога дори успяват да ме подхлъзнат тези улични хулигани такива!
Но разумът надделява..
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

ТТодоров написа: ...Стуци пуска фитили, не му се сърдя, даже ми е забавно.
А! Ей това е най-важното - да преборим скуката ;) А за другото - както ми го написа на Л.С., утре ще направим летящия старт, за да не счупиш съединителя, че bondьо вече сменя рацерския маховик [smilie=sarcastic.gif]
PRO написа: Ей ше зема едно 1,5TSI да го видим тоз Бондьо колко кара!
неееее! Не прави тази грешка! Ще те накаже с едно и петицата и после ще тунинговаш/разжалваш...ужас! [smilie=sarcastic.gif]
goAPR
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Тошко го играе скрита линонка и само се опитва да заблуди противника, кой го знае какви пъклени планове за стейджове имата :D
fancko

Škoda Фен²

Гараж: О3 FL 1.8 TSI 7DSG

Мнение от fancko »

Вероломния Кръчмар написа: тия половингодишни срокове са някаква химер
Химера, химера ма реалност.
Средата на май поръчка, края на септември производство, от 2 седмици е в София, но най-вероятно няма да успеят да я регистрират и тази седмица. Но пък проявяат грижа за клиента - благодарят ми за разбирането [smilie=pleasantry.gif] .

сори за за офтопика...
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T