Octavia 3 Facelift 1.8TSI - ревю и впечатления

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Има реализиран във форума и проект с предна камера, така че не откриваш топлата вода. ;)
Сякаш никога не си подпирал кола отзад в София, че за 10 - 20 см и жени говориш [smilie=sarcastic.gif]
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Pijomir написа:Голяма работа - 1-2-3 фаса... [smilie=sarcastic.gif]
Тази екстра за мен е създадена за жени, на които мъжете им обясняват, че 10 см. са, видиш ли, поне 20... Бедните, как да не ти дожалее, че да им измислиш камерка за задно паркиране. Освен и за отпред една камерка да се сложи, а? [smilie=sarcastic.gif]
[smilie=sarcastic.gif] вЕрвай си.
На следващата не само отпред ще си сложа, а и в огледалата за 360 view. Пък вие си бъдете майстори на паркирането с пищялки :D
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Pijomir написа:Голяма работа - 1-2-3 фаса... [smilie=sarcastic.gif]
Тази екстра за мен е създадена за жени, на които мъжете им обясняват, че 10 см. са, видиш ли, поне 20... Бедните, как да не ти дожалее, че да им измислиш камерка за задно паркиране. Освен и за отпред една да се сложи, а? [smilie=sarcastic.gif]
Абе не е така - аз карам от 20 години всеки ден - сменил съм няколко коли и определено мога да карам и да паркирам. Досега нямам нито една ожулена ламарина и подпряна броня - винаги внимавам адски много. Но на Супърб-а камерата е чудесна екстра - на Октавията като сложих много и се кефя. Помага не само за паркиране броня до броня а най-вече при маневри когато си паркирал с муцуната напред и трябва да излезеш назад :

https://www.youtube.com/watch?v=ArTFFv64Tb0
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

Не съм подпирал кола откакто се учех да карам на първата ми кола... То и дърво подпрях тогава... [smilie=sarcastic.gif]

Мен обикновено ме подпират, не обратното. Ако се окаже, че не съм преценил мястото, слизам, оглеждам и преценявам отново. Пазя чуждото, както искам да пазят моето.

Задна броня съм задирал последно преди 2-3 години в една ограда, но се карах с жената, а в тази ситуация и камера нямаше да помогне... [smilie=sarcastic.gif]

П.п.:
Вижте, не се опитвам никой да засегна, просто за мен при наличие на парктроник, камерата е ненужна. Всъщност, досега и парктроник не съм имал на моя кола, макар да съм карал доста с такива. Говоря от опита си с Аурис 2016, както и със служебните ни бусове - камерата повече ме обърква и пречи, отколкото да ми помага.
Последно промяна от Pijomir на 22.02.2018, 09:32:36, променено общо 2 пъти.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
plamenbv

Шкода Новак

Гараж: Octavia 3 1.8TSI 6MT

Мнение от plamenbv »

Абе то и аз не съм подпирал или задирал Аудито, което нямаше нито пищялки, нито камери, но не може да отречеш, че е много по-лесно, когато имаш подпомагаща система. Иначе и на мен са ми казвали - камерата за жени, парктроника за жени и точно този, който ми го каза, си купи VW Touareg. След това сам призна, че без камерата и парктроника няма паркиране на тоя камион из тесните улички по центъра. Иначе за жени били.. [smilie=punish.gif]

На мен така и за автомата ми казваха - то тва е женска история, истинските мъже ползвали 3 педала и т.н., но като се качиха и видяха що е то DSG и колко е яко с перата на волана, запяха друга песен.. :D То и на мен все още ми липсва DSG-то, но свиквам. [smilie=pardon.gif]

Иначе по темата за камерите - виждал съм кола (кросоувър) с камери в страничните огледала, които гледат към бордюра отстрани. Яко беше, но трябваше да се актвират ръчно всеки път... [smilie=fool.gif]
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Pijomir написа:Ако се окаже, че не съм преценил мястото, слизам, оглеждам и преценявам отново.
И правиш задръстване в еднопосочните улици в центъра и някой те освирва, защото вместо с две маневри, влизаш с 5 . А за това, което Венко каза, когато си паркиран напред и излизаш назад, просто няма какво да кажа - абсолютно вярно.
П.П. Ти карал ли си някога кола с камера отзад ?
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

plamenbv написа:Абе то и аз не съм подпирал или задирал Аудито, което нямаше нито пищялки, нито камери, но не може да отречеш, че е много по-лесно, когато имаш подпомагаща система. Иначе и на мен са ми казвали - камерата за жени, парктроника за жени и точно този, който ми го каза, си купи VW Tuareg. След това сам призна, че без камерата и парктроника няма паркиране на тоя камион из тесните улички по центъра. Иначе за жени били.. [smilie=punish.gif]

На мен така и за автомата ми казваха - то тва е женска история, истинските мъже ползвали 3 педала и т.н., но като се качиха и видяха що е то DSG и колко е яко с перата на волана, запяха друга песен.. :D То и на мен все още ми липсва DSG-то, но свиквам. [smilie=pardon.gif]

Иначе по темата за камерите - виждал съм кола (кросоувър) с камери в страничните огледала, които гледат към бордюра отстрани. Яко беше, но трябваше да се актвират ръчно всеки път... [smilie=fool.gif]
Нямам нищо против парктроници - и за мен са удобство. Нищо против нямам и автоматик - не ме кефи заради мои си причини, но признавам положителното.

Камерата, от друга страна, на мен просто ми пречи. Карал съм x-trail, който, въпреки че не е твърде голям, е достатъчен за референция - с парктроник си е напълно ОК да се паркира навсякъде.
JORDITO написа:
Pijomir написа: П.П. Ти карал ли си някога кола с камера отзад ?
И то доста. Написал съм го. И кола, и бусове съм карал със задна камера. За бус помага, но и пречи. И все пак за бус повече помага, защото нямаш никаква видимост назад - тук вече напълно бих се съгласил с поставянето на такава екстра.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Не знам за Вас, но аз без парктроник или камера си паркирах перфектно къде ли не. И никога не съм си подпирал колата. Сложих си пищялка на старата кола и си викам - ще ми помага. Така е, писка си и като стигне накрая си викам - айде още малко, че нали има ''аванс'' и няколко пъти подпирах т'ва-онова. Та, лично на мен, на старата ми кола ми пречеше някак...
Камерата е удобство, но трябва да се научиш да я ползваш. Точно като изкарвам колата назад е най-голямо удобство да гледам нея за преминаващи автомобили или пешеходци, защото като имам два автомобила до мен, които ми ограничават страничната видимост - няма как да се оплача от наличие на камера. Иначе в други случаи, винаги си гледам назад първо през прозорците, после в огледалата (страничните) най-вече.
Аватар
plamenbv

Шкода Новак

Мнение от plamenbv »

Днес отскочих до ЕТ да си взема пълномощното за чужбина, но уцелих гредата - лизинговият отдел в събота работел до 13:30... [smilie=punish.gif]

Но пък, за да не съм капо, взех туба 1л Castrol - да имам за доливане в масларката, докато дойде време за 1-во обслужване. Взех този "държач" за умен телефон, че онзи, който дойде с колата, побира само iPhone 3/4:
IMG-1f793aea6d6bec374c606786286d215a-V.jpg
Кода е 5E0857630BUS. Цената е ~15 кинта. В Супершкода е 20 паунда. [smilie=fool.gif]

Нямам KESSY, така че отделението за ключ автоматично се превърна в касичка за автомивка.. :D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последно промяна от plamenbv на 24.02.2018, 18:57:41, променено общо 1 път.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Че то и Kessy да имаш пак няма там да го държиш ;) Едва ли ще го вадиш от джоба,специално да го сложиш там [smilie=sarcastic.gif]
Motorhead

Škoda Фен

Гараж: Октавия 3

Мнение от Motorhead »

Това и аз бих го купил а иначе телефона го държа в отделението дето не му пада батерията. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
plamenbv

Шкода Новак

Мнение от plamenbv »

Абе Phonebox-a не е лоша екстра, но на мен ми е малко неудобно ваденето и слагането там - LG-то влиза плътно. На Супърб 3 като че ли е по-широко около нишата и става по-лесно.
Motorhead

Škoda Фен

Гараж: Октавия 3

Мнение от Motorhead »

Така е ,ползувам го само на дълъг път.Затова и това дето си го купил ме заинтересува.Другото малкото и без това го разкарах отдавна и мястото се ползува за бутилка или кафе.Пепелника също е аут.
Аватар
plamenbv

Шкода Новак

Мнение от plamenbv »

Колеги, помагайте за джантоците, които да боцна лятото... В най-лютият сняг за тая зима, аз си мисля за летни гуми и джанти, нооо искам да се подготвя отрано, че може да изпадне нещо на по-тънка цена.

В момента съм с оригинални Ilias 6.5Jx16 ET46. Целя се към 17-ки за лятото. Не искам 18", защото държа на по-комфортната возия. Въпросът е, че искам малко да разширя стойката на колата. Според инфо в нета, стандартното ЕТ при размер 7Jx17 е 49. Но с него, гумите ще се намират точно там, където са и в момента, a не това е целта. Трябва ми помощ за ширината и офсета на джантата - желанието ми е да са максимално изнесени навън, без да опират където и да било, дори и при натоварена кола.

Та, кое е минималното ЕТ, което мога да сложа при джанта 7.5J? На срещата в петък бялата vRS-ка FL седан беше с 17" ЕТ35 (ако правилно съм разбрал колегата). Той каза, че няма проблеми с калниците, но пък не знам дали при vRS няма разлика в окачването. За да съм "on the safe side", предполагам, че 38-40 ще е OK... Как мислите?

Моделът на джантата за сега не е важен, но определено фаворит са ми Rial Lugano. За нещастие, тези конкретно са с ЕТ36 и се чудя дали няма да има проблем, защото ще са с повече от 2 см по-навън в сравнение със сегашните:
Изображение

Другият вариант са тези AUTEC Wizard. С ЕТ38 ми се струват по-"безопасни", но пък мисля, че няма да отиват на моята кола. Нямам ярки апарати и гоУеми дискове, че да напълня тази Жанта... [smilie=pardon.gif]

Иначе гумите ще са стандартни - 225/45/R17 - GoodYear EfficientGrip или Uniroyal Rainsport 3.
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Мнение от bobo80 »

Каквото и да избереш на ЕТ35 няма да имаш никакъв проблем.
При мен зимните са: 225/45/17 ет35
Летните са: 235/40/18 ет38
В предвид ,че съм с по ниско окачване и не опира никъде може да си абсолютно спокоен ,че при теб ще е ОК.

пп Един антрацит Риал Логано 18ка ще и заспи на твоята. Друг много добър модел за сива кола според мен е "OZ Italia" направо къртят.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”