Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Мнение от digitalundgrd »

Колеги помагайте за един казус, че вече вдигнах ръце. С ЛЕД крушки съм и на двата фара. Всичко е инсталирано еднакво, както от ляво, така и от дясно, но имам следния проблем САМО с фарът от към шофера.

Появява се конденз по стъклото (опотва се до половината), само когато колата е топла и я оставя паркирана за повече от 15 мин на едно място (според мен топлината под капака го кара да кондензира). Не съм я мил вече над месец, топло и сухо е на вън, не е валяло поне от 1 седмица, така че не може да става дума за проникване на вода.

Конденза изчезва само, ако я напече слънце, или ако карам с дупки на една от капачките или направо без нея. След като покарам пак 1 час да кажем из града и я паркирам пред работа/пред нас за повече от 15 мин хоп - конденз...

Бърсах вътрешността на стъклото от конденза по този хитър начин с магнити :

като си мислих, че така ще махна водата от фара, но не би...

Слагах влагоулавящи средства...

В момента, в който сложа капачката на фара + топлина от двигателя и хоп пак се появява, просто не ми е ясно от къде идва тая влага [smilie=diablo.gif]

Давайте съвети, защото ми иде да ударя един чук на фара и да се приключва.

Да не би да са запушени/бъгави тия фабричните отдушници ?

Последен шанс за проба е да върна на този фар нормална халогенна крушка да видя как ще се държи и дали ще кондезира.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Първо това бих пробвал.
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Фейслифт чистят на клипа [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

digitalundgrd написа:Колеги помагайте за един казус, че вече вдигнах ръце. С ЛЕД крушки съм и на двата фара. Всичко е инсталирано еднакво, както от ляво, така и от дясно, но имам следния проблем САМО с фарът от към шофера.

Появява се конденз по стъклото (опотва се до половината), само когато колата е топла и я оставя паркирана за повече от 15 мин на едно място (според мен топлината под капака го кара да кондензира). Не съм я мил вече над месец, топло и сухо е на вън, не е валяло поне от 1 седмица, така че не може да става дума за проникване на вода.

Конденза изчезва само, ако я напече слънце, или ако карам с дупки на една от капачките или направо без нея. След като покарам пак 1 час да кажем из града и я паркирам пред работа/пред нас за повече от 15 мин хоп - конденз...

Бърсах вътрешността на стъклото от конденза по този хитър начин с магнити :

като си мислих, че така ще махна водата от фара, но не би...

Слагах влагоулавящи средства...

В момента, в който сложа капачката на фара + топлина от двигателя и хоп пак се появява, просто не ми е ясно от къде идва тая влага [smilie=diablo.gif]

Давайте съвети, защото ми иде да ударя един чук на фара и да се приключва.

Да не би да са запушени/бъгави тия фабричните отдушници ?

Последен шанс за проба е да върна на този фар нормална халогенна крушка да видя как ще се държи и дали ще кондезира.
Затворени ли са ти капачките на фаровете или си ги дупчил вентилатора на ЛЕД-а да смуче от моторния кош?Ако са затворени пробвай със халогенната,и предполагам ще се оправи!Със същия проблем съм само при влажно и дъждовно време,откакто карам с ЛЕД-овете на късите.Набелязъл съм си по-издути капачки,защото сега ползвам дупчени ,като вентилаторчето само се подава и смуче отвън.Оригиналните пък опират във вентилатора и ще прегреят ЛЕД-овете.
Dieselgate Team member
Аватар
digitalundgrd

Cupra

ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Ами пробвал съм и в двата варианта с дупчена и изнесен вентилатор извън фара и с недупчена капачка все се поти и то само този от към шофьора. Този от към пасажера, откакто е монтиран (всичко е във фара) няма никакви драми с потенето, което ме кара да мисля, че по пътя на логиката другия не се вентилира правилно/достатъчно.

Забелязах, че в момента, в който махна капачката на дългите потенето изчезва в миг и конденз няма независимо дали е сухо или мокро. Според мен левия фар има някаква драма с фабричните отдушници. Ако с халогенната крушка проблема е по-малко изразен, заради високата и работна температура, то при ЛЕД-а нещата са ясно изразени.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

digitalundgrd написа:Ами пробвал съм и в двата варианта с дупчена и изнесен вентилатор извън фара и с недупчена капачка все се поти и то само този от към шофьора. Този от към пасажера, откакто е монтиран (всичко е във фара) няма никакви драми с потенето, което ме кара да мисля, че по пътя на логиката другия не се вентилира правилно/достатъчно.

Забелязах, че в момента, в който махна капачката на дългите потенето изчезва в миг и конденз няма независимо дали е сухо или мокро. Според мен левия фар има някаква драма с фабричните отдушници. Ако с халогенната крушка проблема е по-малко изразен, заради високата и работна температура, то при ЛЕД-а нещата са ясно изразени.
Явно,като махнеш капачката на дългите рязко влиза въздух с външна температура(изравняват се вътре и извън фара) и изчезва конденза.А й дето казваш може и отдушника на левия фар да е проблемен.При моята ,като се остави колата топла(само във дъждовно и много влажно време) изчезва конденза за около 10 мин. от само себе си.И при двата фара ми се появява.Иначе при сухо и студено време не се образува никакъв конденз.Имам усещане ,че като сложа изцяло затворената капачка и ще си реша проблема.Ще ги поръчам затворените и ще пробвам с тях,та да видим как ще е.
Dieselgate Team member
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Какви крушки ще препоръчате за би ксенон, завиващ за супърб 2 префейс?
Бееееее.....
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Някакви отзиви за Дженерал Електрик Мегалайт +120%?
:)
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Цецо75 написа:Какви крушки ще препоръчате за би ксенон, завиващ за супърб 2 префейс?
Osram night breker.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ъ?

Че това не са ли халогенни крушки?

Edit: Индианец съм. Намерих ги, нещо такова а?

https://www.powerbulbs.com/product/osra ... d-d2s-twin

Има ли някакво значение че фаровете са завиващи и са би ксенон?

Аз май съм с d1s (2012 преди фейса)?
Бееееее.....
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Има и ксенон найтбрейкъри.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

За феновете на оем лед плафони- плафони в краката и багажника от карок - оем номер 5G0 947 409- 27лв в ет. Плафон за тавана от карок номер 57B 947 105E AQD цена 180лв.
IMG_20180216_095420.jpg
IMG_20180216_104319.jpg
IMG_20180216_104249_HHT.jpg
IMG_20180216_104244.jpg
IMG_20180216_095427.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Понеже мисля да сменям крушките на ксенона, се зачудих между Осрам Найт Брейкър и Филипс Екстрим Вижън Ген2. Общо взето Филипса го дават повече проценти с цялата условност, че тия проценти са изсмукани от пръстите.

Но намерих едно реално сравнение със снимки, ако на някой му е интересно:

http://www.audi-sport.net/xf/threads/xe ... em.337844/

Поне на картинките с Филипса е видимо по-светло. Мисля да пробвам с тях.
Бееееее.....
Аватар
digitalundgrd

Cupra

ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

skodko написа:За феновете на оем лед плафони- плафони в краката и багажника от карок - оем номер 5G0 947 409- 27лв в ет
Този за багажника ще стане ли за багажника на Ф3 комби ?
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Ще стане. Само буксата не я виждам добре на снимката, но не е проблем според мен.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”