Влизам в клуба - Октавия 3FL, 1.8TSI, 7DSG, 180 к.с.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Sawyer
- Гараж: ///
Не става retrofit, ако това е въпросът. Или, по-точно, става, но изключително трудно. С каквото си я поръчал, това - друга ОЕМ медия е голяма игра да се сложи 
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- gdadov
- Гараж: Octavia 3FL, 1.8TSI, DSG, 180к.с.
Предполагах и аз, че такава е работата.
Благодаря за потвърждението![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Благодаря за потвърждението
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Трябва са имаш код за компоненд протекшън.
Дава се само от завода, а те НЕ дават.
Виж все пак в ЕТКА ,сали дават друга медия за твоята кола или е само заводската?
На моята примерно е само Болеро.
Мога да сложа кракнат колумбус за 2к,но не знам после (ако не улуча колата и излезе комби) как стават заводските началти настройки. За мен ще е тъпо ,да се кача,а да ми излиза комби или кола,която не е РС. Мисля,че става от вцдс,но не съм сигурен.
Дава се само от завода, а те НЕ дават.
Виж все пак в ЕТКА ,сали дават друга медия за твоята кола или е само заводската?
На моята примерно е само Болеро.
Мога да сложа кракнат колумбус за 2к,но не знам после (ако не улуча колата и излезе комби) как стават заводските началти настройки. За мен ще е тъпо ,да се кача,а да ми излиза комби или кола,която не е РС. Мисля,че става от вцдс,но не съм сигурен.

- gdadov
Малко обновено инфо и за моята машина след този уикенд. Най-накрая я покарах на малко по-дълга дестинация (ВТ-с.Рибарица), за контраст от градско и разтриване в околността.
Още няколко впечатления от първоначалните споделени в темата.
- Както вече бе спомента в една друга тема на колега с кола с много сходна конфигурация, песъчинки, дребни камъчета и всякакви такива се чуват много отчетливо по страничните врати и отдолу по колата. Не бях обръщал много внимание от досегашното каране, обаче на дълъг път си личи доста ясно. Изолация по вратите наистина не е от много изпипаните. На старото ми Пежо 207, почти не долавям такива звуци за сравнение.
- Шума от шофирането не е натрапчив ама никак, бих казал че колата е доста добре шумоизолирана. Вятъра започва да се долавя при скорост от порядъка на 130-140км/ч, вероятно това се получава от формата на страничните огледала, но не е нищо притеснително като цяло.
- За пореден път съм впечатлен от моща на двигателчето и на работата на DSG-то, прави ми впечатление, че дори при по-скоростни изпреварвания не включва на по-ниска предавка ами си цепи направо на 7-ма скорост. На пътя София-Варна кажи речи нищо не и се опря без да я натискам или мъча (нали още я разработвам все пак) и без да съм агресивен тип шофьор. Задминаването е удоволствие, с предната кола 2 камиона и кола пред мен нямаше изпреварване наведнъж, сега с Октавията съм пред тях само за няколко секунди, дори и по нагорнище.
След всичките дискусии за разхода, ето ги и моите показания - аз съм много приятно изненадан. Правя уточнението, че стилът ми на шофиране е нормален, не се състезавам ( или поне много рядко
), отоплението е на auto, като не държа климатика постоянно включен. Ще продължавам да наблюдавам с интерес тази страхотна машина и ще ъпдейтвам впечатленията 
Още няколко впечатления от първоначалните споделени в темата.
- Както вече бе спомента в една друга тема на колега с кола с много сходна конфигурация, песъчинки, дребни камъчета и всякакви такива се чуват много отчетливо по страничните врати и отдолу по колата. Не бях обръщал много внимание от досегашното каране, обаче на дълъг път си личи доста ясно. Изолация по вратите наистина не е от много изпипаните. На старото ми Пежо 207, почти не долавям такива звуци за сравнение.
- Шума от шофирането не е натрапчив ама никак, бих казал че колата е доста добре шумоизолирана. Вятъра започва да се долавя при скорост от порядъка на 130-140км/ч, вероятно това се получава от формата на страничните огледала, но не е нищо притеснително като цяло.
- За пореден път съм впечатлен от моща на двигателчето и на работата на DSG-то, прави ми впечатление, че дори при по-скоростни изпреварвания не включва на по-ниска предавка ами си цепи направо на 7-ма скорост. На пътя София-Варна кажи речи нищо не и се опря без да я натискам или мъча (нали още я разработвам все пак) и без да съм агресивен тип шофьор. Задминаването е удоволствие, с предната кола 2 камиона и кола пред мен нямаше изпреварване наведнъж, сега с Октавията съм пред тях само за няколко секунди, дори и по нагорнище.
След всичките дискусии за разхода, ето ги и моите показания - аз съм много приятно изненадан. Правя уточнението, че стилът ми на шофиране е нормален, не се състезавам ( или поне много рядко
), отоплението е на auto, като не държа климатика постоянно включен. Ще продължавам да наблюдавам с интерес тази страхотна машина и ще ъпдейтвам впечатленията Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
- gdadov
Малко update и от мен:
Днес ВТ-Шипка и обратно с 4 човека и климатик, доста приличен разход от 7.4. По баирите на горе осезателно си вдига разхода, но това естествено си е нормално.
При мен обаче продължава въпросният проблем с конденза във фаровете, това се получава всеки път от както съм взел колата - пълнят се до половина с конденз. Интересното е, че става само след първото спиране на колата след като е стартирана, след това изчезва. Не знам дали се появява по време на движение ( няма как да разбера) или след като автомобила спре и съответно фаровете се изгасят. Звънях в ЕТ , казаха че и на други нови О3 FL имало подобен проблем, но те нямали конкретно обяснение от къде и защо се получава, изкараха някакви теории за диодите
. В други теми колеги писаха, че това изчезвало от самосебе си, след първоначалните няколко карания, но при мен втори месец си продължава да се появява това и почва да ме притеснява
.Интересно ми е дали при колегите с нови Октавии като моята, излезли от прозизводство края на 2017, начало на 2018 се наблюдава този проблем? Май колата ми е със стигматизъм по рождение ...
Другия дебатен въпрсо с шумоизолацията на автомобила и отчетливото чуване на шум от песъчинки и камъчета. Аз първоначално смятах, че проблема е от калпава изолация на автомобила, но почвам да си мися, че не е това в основата. На старият ми автомобил, който е без калобрани това не се случва. Като се загледам калобраните са изнесени леко навън и при движение завихрят здраво ( с помоща на колелата и въпросните калобрани) всякакви прахоляци и песъчинки. Получава се нещо като турбина и при висока скорост звука си е доста ясен. Вероятно е до някъде шумоизолацията да е фактор, но аз не съм сигурен, че дори и с по-добра изолация този шум ще е в пъти намалял. Любопитно ми е с пакет лоши пътща какъв е резуатата ,някой ако има такъв, ще е интересно да сподели. Без калобраните съм убеден че това не съществува като проблем или е незначително.
Иначе количката си е трепач, адски съм доволен от избора си след 2 месеца ползване.
Днес ВТ-Шипка и обратно с 4 човека и климатик, доста приличен разход от 7.4. По баирите на горе осезателно си вдига разхода, но това естествено си е нормално.
При мен обаче продължава въпросният проблем с конденза във фаровете, това се получава всеки път от както съм взел колата - пълнят се до половина с конденз. Интересното е, че става само след първото спиране на колата след като е стартирана, след това изчезва. Не знам дали се появява по време на движение ( няма как да разбера) или след като автомобила спре и съответно фаровете се изгасят. Звънях в ЕТ , казаха че и на други нови О3 FL имало подобен проблем, но те нямали конкретно обяснение от къде и защо се получава, изкараха някакви теории за диодите
Другия дебатен въпрсо с шумоизолацията на автомобила и отчетливото чуване на шум от песъчинки и камъчета. Аз първоначално смятах, че проблема е от калпава изолация на автомобила, но почвам да си мися, че не е това в основата. На старият ми автомобил, който е без калобрани това не се случва. Като се загледам калобраните са изнесени леко навън и при движение завихрят здраво ( с помоща на колелата и въпросните калобрани) всякакви прахоляци и песъчинки. Получава се нещо като турбина и при висока скорост звука си е доста ясен. Вероятно е до някъде шумоизолацията да е фактор, но аз не съм сигурен, че дори и с по-добра изолация този шум ще е в пъти намалял. Любопитно ми е с пакет лоши пътща какъв е резуатата ,някой ако има такъв, ще е интересно да сподели. Без калобраните съм убеден че това не съществува като проблем или е незначително.
Иначе количката си е трепач, адски съм доволен от избора си след 2 месеца ползване.
-
Motorhead
- Гараж: Октавия 3
Уплътнението ва вратите е от вътре ,не като на други автомобили .Затова и се цапат и праговете вътре и шума е в повече.Другото са тънките стъкла.Една едра капка да падне на предното или листо и имаш чувстмо че камък са хвърлили по него.Конденза явно е поради дишащи фарове с друга цел но аз конденз до сега не съм забелязал на моята която е с ксенон.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Всички коли с лед фарове се се изпотяват. Без значение Шкода, Бмв или Мерцедес. Пробвах да кача официалната информация от Шкода по този въпрос, но не ми дава на качвам снимки.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Като беше от вън уплътнението на вратите, ревахте, че се изтрива боята. Като е вътре, пак ревете. Като бяха платнени подкалниците, ревахте, че много влага и мръсотия събирали. Сега пластмасови са ви шумни. Стъклата са дебели колкото на всички ваг. Има си стандартиКато са дебели, ще са тежки.
Все нещо не ви харесва. Някои хора винаги и на всичко намират кусури.
Фаровете и моите се изпотяват понякога, не са лед.
Особено ако колата стои в гараж.
Все нещо не ви харесва. Някои хора винаги и на всичко намират кусури.
Фаровете и моите се изпотяват понякога, не са лед.
Особено ако колата стои в гараж.
GUNTER SERVICE

- gdadov
Не пиша с цел оплакване, аз съм си много доволен от колата. Просто констатирам неща по автомобила,т.к.още го разучавам и ми е интересно, а и имаше подобни дискусии.
Стъклата и на мен ми направиха впечатление, че доста се чува ако падне нещо по тях. Праговете ми се цапат и на Пежото, не знам дали има кола на която това да не се случва.
За фаровете нямам обяснение защо се получава, но не смятам, че е редно. Опасяваме да не се прецакат фаровете при продължителна проява на това замъгляване.
Стъклата и на мен ми направиха впечатление, че доста се чува ако падне нещо по тях. Праговете ми се цапат и на Пежото, не знам дали има кола на която това да не се случва.
За фаровете нямам обяснение защо се получава, но не смятам, че е редно. Опасяваме да не се прецакат фаровете при продължителна проява на това замъгляване.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Аз си взех климатици уж висок клас и постоянно нещо намирам като косури. Доста чета из форумите и срещнах едно интересно мнение. Та човека нормален потребител и разправя, че откакто чел форуми и обсъждания, взел да намира и на негоните климатици недостатъци. Та извода е, че с тоз интернет вече се зомбирахме. Трябва да не се вглъбяваме толкова и да гледаме по отгоре. Аз всеки път като гледам как в тестове набиват спирачки за тест на спирачен път и си викам, че аз ако ги нацепя така и купето ще се откачи от шасито. Та карайте е по отгоре. Колко да се запотяват, тя зимата има няма 2-3 месеца ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Октавия 2,не и се цапат праговете.
GUNTER SERVICE

- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
Ти си казал... За колко ще се обзаложим? Зависи от задкормилното устройство... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Има и външни уплътнения по вратите. Не се цапат праговете вътре. Както искаш я карай.Pijomir написа:Ти си казал... За колко ще се обзаложим? Зависи от задкормилното устройство...
GUNTER SERVICE