Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
Попитай майстора?
Завидски в нямат
Афтърмаркет се слага както Здравко каза бяха по 20тина лв
Афтърмаркет се слага както Здравко каза бяха по 20тина лв
- uboy
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
Попитай майстора?
Проверено, става !turbobiit написа:Би трябвало да става.Има колега,монтирал от 4х4 на обикновенна.Но за обратното не съм сигурен.
Сдобихме се с теглич на баща ми на Октавията вече
- turbobiit
- Гараж: SKODA OCTAVIA 2006 105hp BKC
SKODA OCTAVIA 2000 90hp AGR - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Модул за светлините слагахте ли?Много ли разглобяване има?Слагал съм си на другата Октавия 1.Бързо го поставих,но там няма парктроници,проследяване изгорели крушки ала бала.
- uboy
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
Попитай майстора?
Релето трябва да дойде тези дни
Не е сложно слгането. Маха се бронята, маха се гредата зад бронята и на нейно място се слага теглича
Не е сложно слгането. Маха се бронята, маха се гредата зад бронята и на нейно място се слага теглича
- deniz8912
- Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual
Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с. - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Здравейте съфорумци. Тъй като не разбирам от TSI двигателите четох че моторите между 2009 и 2012 имат проблем с веригата. Обръщам се към разбирачите за съвет. Прилагам 2 видеа: едното е студен старт, второто е след като е загряла. Осезателно се чува по различен начин старта на двигателя. Има ли място за притесненения?
(студен)
(топъл)
(студен)
(топъл)
-
AUTOCOMPLEX RS
- Гараж: Сервизът се намира на бул. Европа 130 и Анри Нестле.
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
На първият клип което се чува според мен е разтеглена верига, но за да съм сигурен трябва да я чуя на живо . това е 1,8 tsi предполагам или 2,0.
- deniz8912
Попитай майстора?
1.8 tsi 160 коня, ръчкаAUTOCOMPLEX RS написа:На първият клип което се чува според мен е разтеглена верига, но за да съм сигурен трябва да я чуя на живо . това е 1,8 tsi предполагам или 2,0.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Попитай майстора?
Ако не бях видял ,че пише "TSI"и мястото на маслената щека,щях да си помисля че е нафтова печка ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Dieselgate Team member
- deniz8912
Попитай майстора?
е стига де чак пък такаzar написа:Ако не бях видял ,че пише "TSI"и мястото на маслената щека,щях да си помисля че е нафтова печка
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Сменяй.deniz8912 написа:Здравейте съфорумци. Тъй като не разбирам от TSI двигателите четох че моторите между 2009 и 2012 имат проблем с веригата. Обръщам се към разбирачите за съвет. Прилагам 2 видеа: едното е студен старт, второто е след като е загряла. Осезателно се чува по различен начин старта на двигателя. Има ли място за притесненения?
(студен)
(топъл)
Има нов модел.
Зъбчатки също и плъзгачи.
Има нов модел маслен обтегач - и него.
Провери дали не е скъсана цетката на клапанчето дето мажи вамоса и валовете. Телта влиза в съчмата и не държи налягане.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- SHQ
- Гараж: Octavia I L&K 1.9 TDI 110hp
Попитай майстора?
Вчера се заговорих с колега и той ми заяви, че когато се спира на стръмно място, първо се дърпа ръчната и след това се вкарва на скорост. Така се предпазвал съединителя ако е с демпферен маховик, защото иначе маховика поемал цялата тежест на колата и по бързо се износвал. Има ли нещо вярно в това твърдение според вас.
- plamenbv
- Гараж: Octavia 3 1.8TSI 6MT
Попитай майстора?
И аз така правя - свикнах с това, когато карах DSG-то. Там се усещаше доста съпротивление при преминаване от Р на D, когато не се дръпне ръчната на стръмно. Там, обаче, идваше от заключващият механизъм. При ръчните скорости не би трябвало да има голяма драма, но аз предпочитам да износя спирачките вместо скоростите.
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Има,да.Пружините на демпфера са постоянно смачкани.Добър съвет ти е дал.И аз така правя,някакво вътрешно чувство ми е подсказало през годините,че не е добре мотора да е под напрежение.То важи и за всички съединители-ако не е демпферен маховика,то притискателя е демпферен...SHQ написа:Вчера се заговорих с колега и той ми заяви, че когато се спира на стръмно място, първо се дърпа ръчната и след това се вкарва на скорост. Така се предпазвал съединителя ако е с демпферен маховик, защото иначе маховика поемал цялата тежест на колата и по бързо се износвал. Има ли нещо вярно в това твърдение според вас.
- SHQ
- Гараж: Octavia I L&K 1.9 TDI 110hp
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Искам да се поправя-написал съм "притискателя",а съм имал в предвид феродовия диск. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)