Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
skodko написа:Напротив, на тези не са проблемни, на следващото поколение-ф10 ги сменяха по сервизна акция. Не, че и тази ако е навила едни 200 250 000 не е за смяна де.. Бат Стефане, ако ви трябва читав сервиз приемчика и монтьорите в ауто бавария са ми приятели, ако има нужда ще ви свържа.
Чета сега в бима форума, че имало някакъв уред за проверка на веригата през прохода на обтегача. Този, който го описва , го е виждал в Германия.
Имаш ли някаква информация по въпроса?
И аз си мисля,че в БГ славата на всички двигатели малко се е изкривила от вторичния ни пазар.
За Е90 имате ли наблюдения кой е най-стабилен двигател? Търсих и се интересувах известно време - без значение дали бензин или дизел.
Стигнах до извода, че 325д е ок с M57 двигателя, както и 163кс дизелова 4ка M47
За бензините не мога да се ориентирам кои са читави - като тук не съм гледал да са супер мощни - от 316ката дори нагоре.
Често имат проблеми с горивна помпа, която изгаря от раз, и бобини. За друго - хапване на масло. Но честно казано не мога да се ориентирам кое е от мърлява поддръжка и кое си е от самият двигател.
Специално 3 литра дизелите са едни от най-добрите мотори на бмв. Просто си искат смяна на вериги на едни 200 000км. Което пък със себе си повлича доста стабилен ремонт, ако се прави всичко като хората, защото се сваля глава, картер и капак клапани. Не са като дъртия тдс дето кара 500 000 с оригиналните вериги.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
skodko написа:Специално 3 литра дизелите са едни от най-добрите мотори на бмв. Просто си искат смяна на вериги на едни 200 000км. Което пък със себе си повлича доста стабилен ремонт, ако се прави всичко като хората, защото се сваля глава, картер и капак клапани. Не са като дъртия тдс дето кара 500 000 с оригиналните вериги.
За главата сигурен ли си? Не се ли отнася за тея, с верига отзад?
За съжаление има и случаи, при които, след смяна на верига, се оплакват от повишен разход и леко намалена мощност. Така че най-важното е да се намери кадърен майстор. Знам един такъв, ама той мрази беенвета, както сам ми е казвал
Аз ти казах къде са майсторите, и няма нужда да ходиш до другия край на страната. Тва за горенето и не вървенето го усетих на мой гръб с 36-цата. Някой я беше отварял и зацепил едно към гьотере. След като си го направихме със спец. инструменти разхода ми беше 4 литра надолу и динамиката стана съвем друга. Искат си инструмент тез коли, който не всички майстори са готови да закупят. За това ти казвам ауто бавария в люлин са твоите хора.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!