Гледам, всякакви мнения има за колата...Бравос!
Тези, които не са пробвали как се държи на пътя, не са седнали в нея и не са я натиснали да усетят ускорението - не мисля, че трябва да категоризират нещата като “Абе Киа е” или “Стейдж 3-4 ще я изяде”! (Ако така ще се сравнява - базова О3 vRS срещу базов Стингър GT - не знам дали ще има нужда от сравнение. Бая надграждане има до стейдж 3-4, нали?). Колата си има “таргет група”, която е далеч от тук обаче. В Бг са си на почит Мерцедес, БМВ и Ауди. В очите на 95% от българите - т’ва е еквивалента на “топ”, “извънземен” или “велик” автомобил. И разбира се - модела за “Успял човек”. Демонстрация на порфейла пред другите. Нищо повече. Страхотни коли са, не отричам, просто хората на Балканите им придават малко по-различно амплоа, хахаха.
Стефан е прав - нямат традиции в спортните автомобили, но все от някъде се почва. А и т’ва си е мощна лимузина, а не спортна каляска с 2 врати. Конете под капака объркват хората. Като са малко повече от тези с които сме свикнали - лепим етикет “спортна кола” и почват сравненията с “резачки”. Т’ва си е семеен седан, с малко по-впечатляващи характеристики и прекрасни пропорции. Не е топ ниво на топ марки!
Колкото до Киа-та - ако искате да разберете що за кола е - мястото е през един Атлантически океан от тук. Кеф още от влизането в салона с автомобили, комуникацията с продавачите, доставката на колата, опциите, с които да я направиш наистина “уникат”, последващия сервиз и грижа за клиента и самото ползване на автомобила! Киа си вървят напред, а ние даже не успяваме да сглобим един автомобил!
А тия доводи - “ше ида до еди-къде-си без да хвърлям пари през прозореца”, са ми тотално неясни! Щото и пеш/с колело мога да ида някъде за още по- без пари. Или - “аре стига сте мечтали, слизайте в реалния свят, щото нямате пари!” Т’ва ми е любимото, някой да ми казва имам или нямам или какво да правя, все едно преча с нещо! Има хора, тук, които си карат Шкода за 75-85 хил. и на дали би им било проблем да вземат по-скъп автомобил. Дори ако се замисля, мога да седна и да бачкам година и месец-два и да си взема кола от тоя ценови диапазон. Просто нямам желание да се напъвам, а и си имам други неща за които да харча изкараните финикийци. Нали, момента, “гроздето е кисело”, яко крещи понякога, но пък да обясняваш на хора дето не познаваш, нещо за тях и тяхната преценка - малко “високопарно” ми изглежда отстрани. Не е нужно да се сравняваме - различни сме и баш т’ва в хубавото