KIA

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

KIA

Мнение от Sawyer »

Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

KIA

Мнение от PRO »

Много е добра колата, дано повече хора си я купят.
TSI Team
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

KIA

Мнение от bega4kata »

Супер е колата.Голяма спортна лимузина.РС Ауди си е малка кибитка сравнена с тази Киа.
И да знаете,че е по готино да изпревариш Мерца с Киа или Шкода или Голф,отколкото с Ауди рс3.По гадно им става [smilie=sarcastic.gif] Мен много ме кефи [smilie=pardon.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

KIA

Мнение от bondo »

bega4kata написа:Супер е колата.Голяма спортна лимузина.РС Ауди си е малка кибитка сравнена с тази Киа.
И да знаете,че е по готино да изпревариш Мерца с Киа или Шкода или Голф,отколкото с Ауди рс3.По гадно им става [smilie=sarcastic.gif] Мен много ме кефи [smilie=pardon.gif]
Напълно съгласен !
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

KIA

Мнение от Stuci »

Вижте, обективно погледнато, като цяло колата е много добра! Нека сме наясно, никой не твърди да е отлична!

1. Външен вид - тук колата събира много точки, ако се погледне като цяло. Присъствието на пътя е забележително. Без да виждат отдалече марката, колите отбиваха в дясно. Иде дзвер! Широка и ниска - истинска GT визия, с дълъг, расов капак и къса задница. Никакви забележки в пропорциите на колата! Много успешно са интегрирали харакерната за КИЯ предна решетка. Въздухозаборниците в бронята са истински, както и въздуховодите на калниците. Единствения фейк са "отворите" на предния капак...ама какво толкова? Просто едно дизайнеско решение... Задницата - много "мускулеста", прекрасни задни светлини, всичко е на мястото си, освен едно продължение на стопа като светлоотразител в посока задния калник.
Като недостатък ми се видя боята на колата. Някак тънък ми се вижда слоят лак, цветът не изпъкваше добре, не мога да го обясня, ама някак боята ми идва твърде корейска. Останалото е на добро европейско ниво.

2. Интериор - като за 117 000лева, материалите са 8 от 10 точки. Корейщина лъха от много малко места! Такива са дръжките за отваряне на вратите, малка част от текстурата на волана не ми допадна (пластмасата на бибитката) и материалът на тавана, който е черен, но не е алкантара. Изненадата - използвали са доста алуминий! Говорителите са алуминиеви. По централната конзола и средната конзола с подлакътника също има халюмин. Хед ъп дисплеят не впечатлява с кой знае какво - пикливо жълтичко свети и се вижда ясно, без да дразни.
Минус - първото усещане като седнах в колата и хванах волана беше, че той не е там където трябва, а е 3-4 сантиметра наляво [smilie=shock.gif] Не, че не свикнах веднага, но ми направи много силно впечатление. Седалките са супер - червена кожа, с възможност за настройка на опорите.

3. Серийно джантите на Стингъра са 19 цола. Стават, но могат да се сложат мноооого по-маниашки джанти, които ще я променят към още по-добро.

4. Серийно 4-бутално Брембо в червено. Очаквано - спира добре.

5. Ходова част - неравности по Тракия почти няма, затова не мога да споделя за комфорта. На комфорт моуд не е ОК да се кара над 160, защото в завоите е нервна и изнервя и водача. На спорт втвърдява яко и колата седи залепена и на 240км.ч.

6. Двигателят - това е бижуто в автомобила. Тегли брутално не само за стандартите на КИА. И не спира да тегли и над 200. Образно колата върви с такава лекота от 200 до 250, както върви стокова Октавия 3 VRS от 150 до 200.
Единствен минус - иска ми се да се чува повече звук от ръмженето в купето, а не тъпите звукови генератори. И втори минус - звукът от изпускателната също го няма.

Дали, ако имам 117 000лв. бих я купил? Не зная. Първо бих тествал всички еквиваленти, но със сигурност не бих отхвърлил Срингъра само защото е КИА!
goAPR
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

KIA

Мнение от Sec8200 »

Идеална е да си под радара на крадците, под радара на завистта пък като решиш да отупаш някое чиче с голямо самочувствие и премиум 5ца или А6/7 ...безценно...

п.п. излязох от Корейките - те станаха яки, чакайте да си продам Шкодата и марката я чакат добри времена! [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

KIA

Мнение от igeorgiev82 »

ТТодоров написа:
п.п. излязох от Корейките - те станаха яки, чакайте да си продам Шкодата и марката я чакат добри времена! [smilie=sarcastic.gif]
И пак дизел нали. [smilie=sarcastic.gif]
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

KIA

Мнение от Sec8200 »

като си купя бензин е време да си продавате бензините [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

KIA

Мнение от bondo »

Киата ме спечели истински. Мотора е завиден, управлението е феноменално. Външен вид прекрасен, цена прекалено висока.
Усещане на премиум автомобил е возенето и пипането на колата!
Mean

Škoda Фен

Гараж: Seat Leon 1.8 TSI 2018 Eclipse Orange
KTM 690 SMC R 2015

KIA

Мнение от Mean »

Карах го и аз преди малко.

Поведение топ.
Вървене топ, топ.
Стабилност топ, топ, топ.

НО
Колата е адски шумна.
Резервоарът е смехотворен 60 л.
Качествтото на материалите е потресаващо неконсистентно от топ до отврат, например: центърът на волана е като от бакелит, вратите долу са ужасни, централната колона отдолу е ужасна пластмаса. Дизайнът също не съм му фен - 3-те турбина лайк врътки по средата, а отстрани някакви съвсем различни. Инфотейтмънта изплюскан по средата стил Хюндай и с ужасен дебел безел. Скоростната кутия е мудна - иска ми се да беше ръчка...

НО всичко това се преживява като натиснеш педала на газта. Това е кола, която вкарва в беля - страшна хулиганка! Кефи ме! Истиснки рейсър.
Skoda Octavia II 2.0 TDI-CR 140 2012 ex.
Toyota Auris 2.0 D4-D 126 2009 ex.
Seat Leon FR1.8 TSI 2018 current
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

KIA

Мнение от Sawyer »

Вече няколко души я видяхте на живо и я карахте. С ръка на сърцето, според вас струва ли 117k тоя кореец? Ако имахте такъв бюджет за кола, бихте ли го инвестирали в един такъв StinKer? ;)
Mean

Škoda Фен

KTM 690 SMC R 2015

KIA

Мнение от Mean »

Ако искаш комфорт и да навървява и да събира очи - Артеон 2.0 ТСИ
Ако искаш самолет, с поведение и възможности - КИА Стингър

Няма как да не струва 100к, колата откъм поведение/двигател е брутална, лошото е, че според мен не става за кола за работа.

3 литра би турбо с 4х4...друго измерение е

Ако имах такъв бюджет не бих я взел колата, защото е твърде спортна (тъпо е да го кажа амаа...), а и освен това, каквото и да си говорим, баджа КИА...
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

KIA

Мнение от bega4kata »

С този бюджет, бих взел рс3 седан :)
Но над 100 000 за кола, ми е отвъд психологическана граница.
60-70 макс. Повече не давам.
GUNTER SERVICE
Изображение
Mean

Škoda Фен

KTM 690 SMC R 2015

KIA

Мнение от Mean »

Вероятно бих бил консервативен и ще заложа на Audi S4 3.0 TFSI tiptronic quattro

ПС. @bega4kata Тя психологическата граница е според възможностите, на мен и 60 000 ми се виждат много за кола - имам и други хобита [smilie=yahoo.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

KIA

Мнение от bega4kata »

Mean написа:Вероятно бих бил консервативен и ще заложа на Audi S4 3.0 TFSI tiptronic quattro
Да, между другото е по добра оферта от малко по друга гледна точка.
GUNTER SERVICE
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”