Избор на Октавия Комби - кой мотор?

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Мнение от PRO »

Аз малко се обърках. За Октавия 2 ли говорим? Какви рециклирания на дискови апарати? Компромис със спирачките и гумите не бих правил.
Тез майстори май само 20+ годишни коли са виждали и уж по-евтинко така да се натамъни работата. [smilie=ireful1.gif]
В Германия не знам какъв TUV е минавала тази кола.
TSI Team
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Мнение от Баш Майстора »

PRO написа:Аз малко се обърках. За Октавия 2 ли говорим? Какви рециклирания на дискови апарати? Компромис със спирачките и гумите не бих правил.
Тез майстори май само 20+ годишни коли са виждали и уж по-евтинко така да се натамъни работата. [smilie=ireful1.gif]
В Германия не знам какъв TUV е минавала тази кола.
Аз вече изказах мнение,че не ми изглежда читава колата за толкова пари.Лъха на измама от всякъде с тия истории със спирачките.
Явно се има в предвид,че пътувайки от Швейцария-в Германия е останала без накладки и там са сменени наложително...Ама Швейцарския ТУВ(как се казва?)пък е още по-железен...
Сега,може и да не съм прав,ама като видя цената...Ще се пазарите ли,какво ще правите при такива проблеми?
за тая кола става дума,до колкото схващам
https://m.mobile.bg/details/11507991381125077
An4ooo

Шкода Новак

Мнение от An4ooo »

Да тази е колата. Пазарлък ще има 100% ако се стигне до покупка това е ясно. Просто изчаквам да дойде утре и колата да влезе в сервиз за щателен оглед. Ще се наблегне и на тая работа със спирачките. ;)
An4ooo

Шкода Новак

Мнение от An4ooo »

След справка по номер на рамата излезе че колата е била 12.2016г на 226 хил. км. Сега е на 170 [smilie=sarcastic.gif] Прегледаха я обстойно. Ходовата част е перфектна. Мотора също. Няма дори омаслявания, а не е бил измит. Отдоло няма следи от течове ни на масло ни на нищо, няма и ръжда. Има единствено задни спирачки за смяна (дискове и накладки), апаратите са Ок. И сега идва чуденката.. да ходя ли изобщо лично да я гледам и да я пазаря тая кола или не... Имам да се чудя до четвъртък.. ако не реша ще чакам нещо по добро. :) Има ли някой, който да си е внасял лично кола от Дойчланд? Че почнах да ровя немското мобиле.
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Мнение от Баш Майстора »

Не са много километрите(226+)
Иначе,честно казано външно ми харесва,по снимките!
Удряй яко на пазарлък и взимай :)
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Е, какво са 55-60К между продавач и купувач? [smilie=sarcastic.gif]
Факт е, че кола не се плаши от каране, а от седене. При хубава и правилна поддръжка, километрите наистина не са кой-знае-к'во.
Не знам, каква е идеята за връщането на километрите, честно! Може би в психологическата граница на купувачите от 200К... Ако колата наистина е в добро състояние - аз бих се разходил да я видя и покарам. И заради километрите, определено бих се пазарил за цената! Моята след проверка си се оказа на точните километри, които показваше километража, състоянието на мотор, дюзи, дпф, егр, скорости и окачване, салон и оборудване беше чудесно. Не е била "флашвана" според записите (успешно или не). Оставаше да е удряна...и така се оказа, като я видях на дневна светлина, че първия оглед беше по тъмно. За мен лично не беше проблем това. Колите, които идват тук втора ръка в 95% от случаите са на много километри, удряни или и двете на куп. В моя случай - удара го потвърдиха предишните собственици (първи и единствени) на автомобила след като ги издирих по данните от оригиналния талон на колата. Това ми беше повод за едни 800 лева надолу след пазарлък! Но това си зависи и от продавача де... Моята я взех доста по-надолу от тази цена на която е обявена колата, която гледаш. Минус при мен е липсата на мултифункционален волан, а плюса е в повечето кончета, ксенона и оптиката донякъде.
Успех!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Абе не е така. Друго си е да е на малко километра!
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

60х км, при нормално каране са поне 4г търкаляне. Още преди да видя коментара за километрите спед справката, гледах снимките и бях убеден че колата е на повече от обявенете. Седалките са намачкани,дори и след прането и химията които са и ударили търгашите.
На предните VW които имах, си спомянм че км се пазят на няколко места,и може да се извадят за 2-3 минути от човек който знае къде да търси?
При повечето японки, е само на таблото и става куче влачи рейс,диря няма :)
Someone's opinion of you does not have to become your reality
An4ooo

Шкода Новак

Мнение от An4ooo »

Оставам в търсене на читав екземпляр. Из Варна все още не съм попаднал на нищо хубаво. Явно търпение му е майката. Ще ровим нетЯ! :)
Аватар
madnezzz

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавия 1.9tdi 105к.с.

Мнение от madnezzz »

Здравейте на всички, нов съм в този форум но бих искал да споделя моето лутане в морето от бракми и трошки. Обиколих може би половин България като се нагледах на толкова много некоректни търговци, че само като си помисля... [smilie=fool.gif] [smilie=dash1.gif] [smilie=shock.gif] Доста бях отчаян и тогава ми проблесна светлина в тунела.
Доста четох по форуми и мнения и накрая се спрях на 1.9 tdi 105к.с. комби- октомври 2006г. Попаднах на запазен и добре подържан екземпляр. След проверка в еуротек реших смело да я взема. Досега съм навъртял около 2000+км. без проблеми. Смених - свещи, егр, ролки +водна помпа, масла и всички филтри. Много съм доволен от колицата като разход и комфортност. Като заключение ще кажа само не се отчайвате търсете ходете на живо, защото има огромна разлика от снимката, пробвайте и проверявайте при специалист. Късмет на всички [smilie=beach.gif]
Аватар
audiceco

Škoda Фен²

Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
Обратна връзка:

Мнение от audiceco »

За мен 80% от октавиите, които се продават по бг автокъщите са били служебни, рентакари или таксита в Европа... много рядко излиза фамилна, семейна октавия...
Изображение
Аватар
Mad___Max

Škoda Фен

Гараж: Škoda Octavia Mk1 1.8 20V SLX
Škoda Octavia Mk3 1.4 TSI Vision

Мнение от Mad___Max »

Важното е, че си намерил ТВОЯТА колица... браво
Все така да ѝ се кефиш и безаварийно! [smilie=beach.gif]
Не знам кой съм аз, ама не съм кой да е!!!
Не страдам от психично разстройство, наслаждавам му се!!!
Аватар
madnezzz

Шкода Новак

Гараж: Шкода Октавия 1.9tdi 105к.с.

Мнение от madnezzz »

Благодаря нали знаете колата и жената са на късмет,а мьж и куче както ги научиш :)
GOLDENMAN

Шкода Новак

Мнение от GOLDENMAN »

Здравейте на всички от форума. Аз също съм новак и без да искам намерих правилната тема. Предстой ми покупка на кола - много гледане, много нещо... спрял съм се на някоя друга марка и една от тях е Шкода (двете са Октавия, а другата е Супърб - но за него ще питам в другия раздел)
Та за въпросните две коли искам да ви попитам какво Ви е мнението - като двигател, като скоростна купия - обслужване, надеждност.... общо взето всичко би ми било от полза за което ще съм Ви благодарен.
Ето и линкове за да ги видите хубавиците.
1. 1,6 tdi 105 к.с.
https://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?ad ... s=ycad4qs1
2. 2,0 hdi 140 к.с. (тук малко ме плашат километрите честно казано)
https://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?ad ... s=avadehc1
hvp800

Škoda Ludicrous

Мнение от hvp800 »

GOLDENMAN написа: 2. 2,0 hdi 140 к.с. (тук малко ме плашат километрите честно казано)
Ако си мислиш , че за 7-8 годишна кола тези километри са много, ще трябва да слезнеш на земята [smilie=pardon.gif]
За кола "нов внос" пък е направо мираж....
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”