Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
ТТодоров написа:като продаваш твоите летни драсни какви и каква цена са 16ките...
ТТодоров, колата дойде с летни Nexen,шарката изглежда добра и са със сравнително нов ДОТ3217.
Продавам го, ако ти представляват интерес ми пиши и ще се разберем.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аз за Nexen съм чувал само хубави неща досега, особено на летните ако не сменях джантите щях да си ги карам с тях.
Според мен от завода идат с различни зависимост периода на производство.
Европейските производители на автомобили имат подписани антикартелни споразумения и работят с повечето брандове за гуми отговарящи на изискванията.
В средния клас Нексените мачкат.
Нексените са по принцип южнокорейски но има и китайски.Аз съм карал с ханкук който прави и нексен и съм много доволен.Относно мишлина колегата дето каза че са галоши ( конкретния модел), донякъде е прав.Интересно за антикартелните, а за маслата дали се отнася?
Този уикенд направих първите 100км на Октавията и бързам да сподлея първите ми впечатления и още малко снимки.
+
1. Отлична динамика и ускорение. Kick down функцията те залепя на седалките буквално, изпреварването става мигновенно, мощността надмина очакванията ми.
2. В сравнение със старата ми кола на завои с по-висока скорост Октавията се държи изключиелно стабилно. Окачването за мен е перфектно, през неравности преминава доста плавно без особено тръскане в купето, возията и е стегната и комфортна без да е лигава някаква.
3. DSG-то е голяма работа,сменя предавките доста плавно и чевръсто. На места където преминавах с Пежака на 3-4 предавка, Октавията държи 6-та с около 60-65км. Търси си 7-та при първа възможност. При спрял автомобил не изригва с тръгването,но пък след което си набира адски бързо.
4. За моите нужди колата е изключително просторна и комфортна - истинско удоволствие е за дълъг път, видимоста и е доста добре преценена като изключим през задния прозорец, но аз тва го знаех от тест драйв-а и за това съм с камерка.
5. Инфотейнмънт-а е прекрасен и доста responsive, повечето неща са си straight-forward, единствено не мога да схвана идеята за сет-ването на налягането на гумите при положение, че системата неразчита промяна в налягането...
6. Озвучението от колоните е доста на ниво. В други мнения имаше известни забележки за басите, но за мен си е иделано.
7. Спортния пакет е топ, седалките засега са удобни - без забележка, волана е с обшита кожа-върховно - дано издържи на времето, че изглежда малко нежен. За мен е голямо облекчеие, че по този текстил на седалките само много упорити въканца от дрехи полепват, друго не се задържа
8. Фаровете са страхотни, късите хвърлят доста надалеч и се отразяват стабилно в табелите, не знам доколко е комфортно за колите отсреща, но видимостта е прекрасна вечерно време.
9. Затоплянето на предните седалки се активира за около 10-на, 15 сек. На втора степен повече от две минути не се седи, на трета не ми се мисли. Това не знам в + или - трябва дамине...
-
1. Разхода и за 100км( смесено с малко повече градско и доста седене на включен двигател на място да разучавам) ми е близо 12, но го отдавам на факта, че не е разработена а и не я карах с цел да бъда икономичен. Дано падне, аз имам очаквания извънградското да го докарам до около 7, на градско си живея с мисълта за 9.
2. Отоплението отзад се активира само при включена настройка да духа в теб, на Auto не се включи по време на пътя. Освен ако аз не съм направил нещо настройките както трябва, това не е идеално.
3. Аз лично съм свикнал понякога да си поставям лявата ръка на дръжката на врата да си почива, при Октавията разстоянието идва малко повече и ръката ти седи в малко неестествена поза. Може би ще елиминирам този навик. Все пак това е за сметка а комфортния простор в купето - всички хубости на едно място не може.
4. След прбирането в гаража, забелязах че и 4-те фара до половината бяха покрити с конденз. На сутринта това нещо изчезна. Бях чел, че и на други колеги с FL Октавия, това се е получило и след няколко седмици изчезвало наълно, но малко странно защо това се получава на чисто нов автомобил. Ще я наблюдавам да видим дали и при мен това ще отшуми с времето.
Това са първични впечатления и тепърва ще споделям още такива натрупани. Ще ми е много интересно да чета отзиви на колеги с 1.8 TSI за сравнения.
PS: Може би ще бъда тотално оплют тук, но аз доста се бях притеснил след предварителни отзиви във форума, че колата ще седи катастрофално зле с 16-те, но за мен си изглежда съвсем естествено и красиво. Все пак на лято си оставам с плана за 17-ки :-)
Последно промяна от gdadov на 28.01.2018, 20:44:48, променено общо 5 пъти.
Мега кола! Но, 16ката малее в калника. Не е грозно. Просто е чичовско - с тоя лип и едни 17ки ще вкара спортна фаца! Да не би да си с онзи пакет лоши пътища, който вдига колата?
И при мен -1те 100 км. разходът градско, къси разстояния, разучаване и тн. е над 12/100, така че...и аз си живея с мисълта за 10 в града (София - трафик) и 7.5/100 при 120-130 км/ч, ама да видим
Skoda Octavia II 2.0 TDI-CR 140 2012 ex.
Toyota Auris 2.0 D4-D 126 2009 ex. Seat Leon FR1.8 TSI 2018 current
Да,поддържам мнението, че втурачването в разхода през първите няколко хиляди километри е безсмислено.
Не, не съм с пакет за лоши пътища, сложих само защитния щит под двигателя, дано да има някаква файда от него.