Skoda Octavia G-tec
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Niki_borisov
- Гараж: Шкода Карок 2.0 115 к.с
Skoda Octavia G-tec
Здравейте. Обмислям покупка на нов автомобил и съм се спрял на Октавия на метан. Дали има хора с такава тук и дали може за мения за колата?
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
Skoda Octavia G-tec
Тук едва ли! Аз, ако купувах сега Octavia точно на тази модификация бих се спрял!
- tekamata
Skoda Octavia G-tec
Аз имам един приятел с ОК3 лифтбек на метан - има я от около три години и е предоволен от разхода (той е и спокоен шофьор де) - по спомен ок. 3-4 кг/100км на извънградско. Разликата, както предполагам знаеш, е че багажника и е малко по-малък от на нормалната заради бутилките. Ако е за семейна може да ти е негатив, ако е за такси нямаш грижи. Отзад мисля е с по-различни пружини заради увеличеното тегло, но моя човек не се е оплаквал от возията. Друга негативна за мен характеристика е, че не можеш да си сменяш метан-бензин, а сама минава на бензин само и единствено когато и свърши метана. Успех с избора!
-
Niki_borisov
Skoda Octavia G-tec
Ами главно искам да сменя сегашната Kia ceed 2007 1.6crdi , заради по- евтиното возене с метана. Работата ми е на 20-30 км и с киа-та доста ми бърка в джоба ( разход между 6-7л/100км)
-
Sec8200
- Гараж: под наем
Skoda Octavia G-tec
Ако гледаш чисто ценово трудно ще оправдаеш покупката на нов автомобил срещу разходите да караш Сийда (като знам аналогичен бензинов какви са му обслужванията от 1во лице)
Но ако си решил вече да е нов и се прежалил с парите - другите двигатели са също много икономични. До 1.8л двигатели според мен и други ще много подходящи - било бензин или дизел.
Не знам дали са правили промени по окачването заради по-голямото тегло на задната ос на метана, но мен лично не ми харесва как се държи Октавия с нормално окачване, когато е натоварена отзад. Препоръчвам ти да я изведеш на по-дълъг тест драйв със завои и т.н. не на 5 минутните, които те карат от Е.Т. София по принцип.
Успех с избора!
Но ако си решил вече да е нов и се прежалил с парите - другите двигатели са също много икономични. До 1.8л двигатели според мен и други ще много подходящи - било бензин или дизел.
Не знам дали са правили промени по окачването заради по-голямото тегло на задната ос на метана, но мен лично не ми харесва как се държи Октавия с нормално окачване, когато е натоварена отзад. Препоръчвам ти да я изведеш на по-дълъг тест драйв със завои и т.н. не на 5 минутните, които те карат от Е.Т. София по принцип.
Успех с избора!
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Skoda Octavia G-tec
Хм, сигурен съм,че са подсилили задното окачване.
Реално имаш един пътник нон стоп в колата.
Реално имаш един пътник нон стоп в колата.
-
Niki_borisov
Skoda Octavia G-tec
Здравей ТТодоров. Киата по борд дава от 6-7/100 и въпреки това доста ми бърка в джобчето, защото на месец не по- малко от 500-600 км минавам случвало се е и по 1000 на месец или към 160 лв дизел, което с жепейска ниска заплата си е почти 1/3 от заплата. По груби сметки на метана поне на половината ще ми е разхода като пари
Затова реших да е на метан.
-
Sec8200
Skoda Octavia G-tec
Niki_borisov, няма как да наваксаш цената на нова кола. Кията е относително стабилна и надеждна кола. И да има ремонти, ако гледаш само парите трудно ще спестиш 30 хил лв разлика за новата.
Иначе те разбирам, ако си решил нова - скачай на Октавията.
Иначе те разбирам, ако си решил нова - скачай на Октавията.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Skoda Octavia G-tec
С 600лв заплата нова кола?
Браво, дерзай.
Браво, дерзай.
- audiceco
- Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
- Обратна връзка:
Skoda Octavia G-tec
Единственото, което е минус според мен на метановата октавия е само 15-кг метан бутилки, на мястото на резервната гума, а 50 литров резервоар отдолу за бензин. Според мен трябваше да помислят за повече метан 20-25-30 килограма и по малък примерно 30 литров бензинов... Няма резервна гума, което също е малко кофти...

- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Skoda Octavia G-tec
Ей,как правите сметка на човека.Може да си има пари и да си я вземе кеш,както е и най-разумно според мен...
По темата:бих си карал още малко Киата и бих взел хибрид,когато ги пуснат в производство,което вероятно ще е скоро.Това с метана...не знам...Карал съм преди време един френски пикап с оригинален метан-ами това нещо беше подигравка с техниката.Едва ли не,като видеше баир,трябваше да включвам не четвърта,а трета!!Возил съм се и в таксита на метан-същата работа.По-добре ще върви един Вартбург на два цилиндъра
По темата:бих си карал още малко Киата и бих взел хибрид,когато ги пуснат в производство,което вероятно ще е скоро.Това с метана...не знам...Карал съм преди време един френски пикап с оригинален метан-ами това нещо беше подигравка с техниката.Едва ли не,като видеше баир,трябваше да включвам не четвърта,а трета!!Возил съм се и в таксита на метан-същата работа.По-добре ще върви един Вартбург на два цилиндъра
- audiceco
- Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
- Обратна връзка:
-
Sec8200
Skoda Octavia G-tec
audiceco, добра статия
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Skoda Octavia G-tec
Я това с размерите на резервоарите верно е много тъпо... Вероятно не са искали да запазят конструкцията на оригиналната кола заради някакви сертификации.
Бееееее.....
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Skoda Octavia G-tec
ABBC3_OFFTOPIC
Едва ли не,като видеше баир,трябваше да включвам не четвърта,а трета!
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ