Избор на Superb 3 2.0TSI 280PS или 2.0TDI 190PS

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Гараж: Deville

Škoda Superb 3 Laurin & Klement 2.0TSI 280PS 4x4 DSG - coverdale

Мнение от ostavime »

Никога не съм се интересувал от дизелите и тези филтри, за които ми говорите. Добре, тази регенерация, не се ли случва от самосебеси? Това пречи на нормалното шофиране ли?
Моята кола в момента се кара, както градско, така и извънградско. Все пак минавам по около 20-25 хил. км. на година съдейки по сегашното ми каране. Уикендите гледаме да мърдаме някъде извън София, че тук не си е работа постоянно. За разхода разбрах, че явно разликата не е така голяма, което малко ме учудва, но е добре да го чуеш от първа ръка, а не само да четеш.
Интересува ме дали лифтбек модела може да се регистрира 3+1, за да не му се плаща огромен данък. В момента моето комби е 3+1 и данъка ми е 6 лв. на година.
Дааааа, чистият въздух също е важен фактор.
Надявам се да не разводняваме темата, а да бъде полезна с мненията в нея. Ако някой сметне за необходимо, нека я раздели, моля.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Цецо75 написа:Хубаво е, че си решил. И аз да те подкрепя.

Моя е С2 дизел и направо му се ебава ..... при градско каране. А аз съм горе долу съм 50/50 - не като да не излиза и извън града. И пак на градско регенерира като луд. При новите еко норми, регенерациите са на по 200-300 км, просто е безумно.

А най-лошото е ако караш на къси разстояния. Тогава не може и да загрее и да пусне регенерацията и се заталачва яко и почва да свети като коледна елха таблото.

Освен всичко друго аз разход под 10 в града просто нямам. Хем гледам да избягвам най-големите задръствания. Зимата гоня 12.

Ако ще се кара в града и колата е по-нова от 8 години - САМО БЕНЗИН. Освен всичко друго ще си и с чиста съвест предвид състоянието на въздуха в София.
Мале тоя ъпдейт е съсипал колата [smilie=ireful1.gif] С2-ка ми зимата правеше регенерация през един резервоар, а карам основно градско.
ostavime написа:Никога не съм се интересувал от дизелите и тези филтри, за които ми говорите. Добре, тази регенерация, не се ли случва от самосебеси? Това пречи на нормалното шофиране ли?
Моята кола в момента се кара, както градско, така и извънградско. Все пак минавам по около 20-25 хил. км. на година съдейки по сегашното ми каране. Уикендите гледаме да мърдаме някъде извън София, че тук не си е работа постоянно. За разхода разбрах, че явно разликата не е така голяма, което малко ме учудва, но е добре да го чуеш от първа ръка, а не само да четеш.
Интересува ме дали лифтбек модела може да се регистрира 3+1, за да не му се плаща огромен данък. В момента моето комби е 3+1 и данъка ми е 6 лв. на година.
Дааааа, чистият въздух също е важен фактор.
Надявам се да не разводняваме темата, а да бъде полезна с мненията в нея. Ако някой сметне за необходимо, нека я раздели, моля.
То не пречи да се кара основно градско дизела, но в един момент ще трябва да смениш DPF филтъра за твърди частици, защото ще си замине.
Тошко направи много хубава тема за принципа на работа на DPF филтъра.
До преди да купя Фабията бях върл фен на дизела, сега не искам и да чуя повече за дизел.
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Мнение от ostavime »

Не не, разубедихте ме сериозно, за което благодаря. По-добре бензин, за да не мисля за тези регенерации, още повече, че колата се кара и от жена ми и ако се случи на нея цялата тая процедура ушите ще ми чуят адските неща. :) [smilie=hunter.gif]
Сега въпросите ми се свеждат до това дали лифтбекът може да се регистрира като товарен 3+1 и кога ще излиза като цяло новият модел на Сюпърб. Другият вариант естествено е комбито. Задължително ще търся 4х4 и т.н., но преди всичко, ще е бензин, както е било и до сега.
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Мнение от bondo »

ostavime написа:Не не, разубедихте ме сериозно, за което благодаря. По-добре бензин, за да не мисля за тези регенерации, още повече, че колата се кара и от жена ми и ако се случи на нея цялата тая процедура ушите ще ми чуят адските неща. :) [smilie=hunter.gif]
Сега въпросите ми се свеждат до това дали лифтбекът може да се регистрира като товарен 3+1 и кога ще излиза като цяло новият модел на Сюпърб. Другият вариант естествено е комбито. Задължително ще търся 4х4 и т.н., но преди всичко, ще е бензин, както е било и до сега.
Новият модел на суперб ще излезе след 4-5 години,може и повече :)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

За N1 трябва да питаш в Шкода, ама малко ме съмнява да има 3+1. По-скоро би имало комби 4+1. Но то комбито си е много красиво даже. Може би единствения му кусур би било, че зимата като отвориш багажника и охлаждаш и купето, ама на мен това лично никога не ми е пречело. Предимствата му откъм товарене са ясни.

За новия модел, ако се спазват традициите, поне 2 години до фейслифт и след още няколко новия модел.
Бееееее.....
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Чета, чета и не мога да разбера аз къде бъркам.

2 Супърба - един 2-ка и един 3-ка имаме....и една О2 - всичките са CR-дизел.

Карат се предимно градско на къси разстояния (то в Русе няма дълги де).

Досега за толкова години (Супърба стария е 2009 год) - само един път светна лампата на ДПФ-а - бащата ми звънна - казах му излез от града и покарай 10-15 мин на малко по-високи обороти - оправи се. На другите 2 коли досега не съм виждал да светва каквото и да е. С3 се кара изключително спокойно - предимно баща ми го кара и досега вече 2 години не е имало никакви проблеми. Колата стана на 40 000 км.
Не знам какви са тези драми с тези ДПФи и градското каране. Нафтата е винаги или ЕКО или Марешки - нито е замръзвала - нито има липса на мощност.
Като казвам спокойно каране - наистина е много пенсионерско на баща ми - щом разхода му извън града е 5.5 (говорим за 4х4 - DSG - 190к.с.). Градско над 8 никога не е показвала. Винаги се върти около 7-5 - 8.0. Кара по 20-30 км всеки ден или си ходят до вилата - която е на края на града. Общо взето тази кола повече от 3000 оборота не е виждала (освен ако аз не я карам) и проблеми никога не е имала.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

И аз мисля като Венко. Че драматизирате вече.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
nzlatev

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda SuperB II Avant
2,0 TDI 170+ DSG
Škoda Yeti 1,2 TSI DSG
Škoda Fabia 1,9 SDI

Мнение от nzlatev »

Абе в провинцията си е друго, чист въздух, малко трафик :) аз ако стоя в задръстване повече от 1 светофар и се изнервям ... лесно ни е на нас
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Мнение от TheSaint »

Заповядайте в София... и пак ще говорим. Последния резервоар отиде за средна скорост 17 км /ч... смятайте какво висене е било тия 330 км...
От Лудоторието съм.. няма база за сравнение с Русе.
И това е жт зле към зле в София .
Ники сори.. много ти оцапахме темата... някой админ да премести най добре
Аватар
ostavime

Škoda Фен

Мнение от ostavime »

SimichOil написа:Чета, чета и не мога да разбера аз къде бъркам.

2 Супърба - един 2-ка и един 3-ка имаме....и една О2 - всичките са CR-дизел.

Карат се предимно градско на къси разстояния (то в Русе няма дълги де).

Досега за толкова години (Супърба стария е 2009 год) - само един път светна лампата на ДПФ-а - бащата ми звънна - казах му излез от града и покарай 10-15 мин на малко по-високи обороти - оправи се. На другите 2 коли досега не съм виждал да светва каквото и да е. С3 се кара изключително спокойно - предимно баща ми го кара и досега вече 2 години не е имало никакви проблеми. Колата стана на 40 000 км.
Не знам какви са тези драми с тези ДПФи и градското каране. Нафтата е винаги или ЕКО или Марешки - нито е замръзвала - нито има липса на мощност.
Като казвам спокойно каране - наистина е много пенсионерско на баща ми - щом разхода му извън града е 5.5 (говорим за 4х4 - DSG - 190к.с.). Градско над 8 никога не е показвала. Винаги се върти около 7-5 - 8.0. Кара по 20-30 км всеки ден или си ходят до вилата - която е на края на града. Общо взето тази кола повече от 3000 оборота не е виждала (освен ако аз не я карам) и проблеми никога не е имала.
Хммм
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Да се чудиш на разхода в града, на тоя параход... Колкото харчи, толкова. Ама ще си най бързия параход по светофарите. А за градска кола си е по добре бензин, дизела харчи пак толкова, но има разни филтри, разни клапани, които не обичат градското каране. А и в Перник вече работят по въпроса с LPG-то :D
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Taratajki написа: LPG-то
[smilie=fool.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Taratajki написа:....... дизела харчи пак толкова, но има разни филтри, разни клапани, които не обичат градското каране.
Ти сериозно ли ???

Хора хайде малко по-сериозно по темата. Филтри, клапани и т.н. Стига вече - казах ви, че нашия се кара супер спокойно вече 40 000 км и досега не е имало нито една светната лампа. Не се дава газ - не се форсира. НЕ се кара на обороти и по вашата логика досега да се беше затлачил и да беше умрял "гадния дизел". Кара го баща ми 80-90 % от времето - и той е супер спокоен и уравновесен. За него повече от 3000 оборота е равно на убийство. [smilie=pardon.gif]

Миналата година с жената ходихме на екскурзия из цяла БГ - среден разход 6.5/100 км - като моя крак тежи. Катерихме проходи, планини, ждрела и всякакви забутани, вирнати и чакълести селца и паланки. Колата не страда от липса на мощност - кара си се перфектно.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

И с моя дизел нямам проблеми.Каква е тая параноя в тоя форум.
Дизела си е супер мотор.Бензина не може да се мери с него по икономичност и ефективност.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

12 години карам дизели и съм много доволен.
На предишния ми Суперб 2 и на сегашната ми О3 лампата на ДПФ-а никога не е светвала.Колите са безпроблемни.
Регенерации си правят често,особено след градско каране.
Въпроса е,че динамиката на бензина е несравнима с тази на дизела при сходни цени на автомобила.
Ако се кара под 25 хил. годишно,няма смисъл от дизел и да се занимаваш с ДПФ и добавки към горивото.
Аз затова продадох дизеловия С2 и взех със сто коня по-мощния бензинов С3 и Хич не съжалявам.
За ежедневието по работа си търкалям дизеловата O3.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”