маслояди
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
маслояди
audiceco, може би на моята не съм го забелязал понеже смених на 15 хил. км. Извънградско се кара и тако и вако - повечето ми е извън, до Бургас съм карал и постоянна 160, друг път със 120. Според пътя и настроението.
С какво масло го сменихте заводското и има ли разлика?
Аз сложиш уж по-скъпото Кастрол, после Емо постна тук потресаващи клипове колко износва при по-висока температура. И се чудя дали да не си спестя парите следващата година и да си сложа Шел.
п.п. и аз съм доволен от Ромпетролската, но тя много не върви според мен, спрямо Шел ВПауър
С какво масло го сменихте заводското и има ли разлика?
Аз сложиш уж по-скъпото Кастрол, после Емо постна тук потресаващи клипове колко износва при по-висока температура. И се чудя дали да не си спестя парите следващата година и да си сложа Шел.
п.п. и аз съм доволен от Ромпетролската, но тя много не върви според мен, спрямо Шел ВПауър
-
kograman
маслояди
На тази добавка и дават 3-5% да се добави към маслото, т.е на 4.5л се пада 90мл ?bega4kata написа:Горещо ви прпоръчвам 1 присадка.
Аз си я ползвам и на двете коли.
http://www.senax.bg/eshop/product/885/a ... 25-ml.html
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
маслояди
Тя никоя не се плаши. Стига да не е ремапвана или надута много.kograman написа:Дизелова кола от каране не се плаши. Има си ограничители в помпата, и няма какво да и стане. За да се намали на минимъм умората на метала и износването, качествени масла + консумативи.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
маслояди
Да, зная, че по 2 трябва, но аз по 1 слагам.За 3,5 л. е достатъчна 1 опаковка по принцип.kograman написа:На тази добавка и дават 3-5% да се добави към маслото, т.е на 4.5л се пада 90мл ?bega4kata написа:Горещо ви прпоръчвам 1 присадка.
GUNTER SERVICE

- audiceco
- Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
- Обратна връзка:
маслояди
Каквото наливат в "Иван Иванов" - Добрич официалния за Добрич сервиз и никога не са ни питали какво масло искаме да ни сложат, винаги е било Шелско, и на първата Октавия 2 и на сегашната Октавия 3 това от 2006 година, нямам оплаквания, само че нямам и база за сравнение, за да имам... понеже не е карано с друго масло..

-
kograman
маслояди
Как х2 ? Една опаковка е 125мл, ако спазваме предписанията от 3-5% , на 4,5л е 90мл , трябва от една опаковка да останат 35мл.bega4kata написа:Да, зная, че по 2 трябва, но аз по 1 слагам.За 3,5 л. е достатъчна 1 опаковка по принцип.kograman написа:На тази добавка и дават 3-5% да се добави към маслото, т.е на 4.5л се пада 90мл ?bega4kata написа:Горещо ви прпоръчвам 1 присадка.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
маслояди
Колко да не отива от маслото в ДПФ-а? Отива си, кога повече, кога по-малко.bega4kata написа:Няма грижи. То от маслото не отива в дпф-а.
Що тогава наливаш изрично масло с понижено съдържание на сяра (504.00/507.00)?
Не ме разбирай погрешно, всеки си решава. Ама не виждам логика да ползваш масло с понижено съдържание на сяра и да допълваш със сулфиди.
Аз лично вместо да наливам добавки, просто мисля да го сменям по-често.
Бееееее.....
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
маслояди
Аз нямам грижи с дпф-а
Много знаеш в нафтата дето слагаш, колко сяра има.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
GUNTER SERVICE

- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
маслояди
Какво се филмирате толкова? Нищо няма да му стане на ДПФ-а от 5% добавка в маслото. Целта на добавката е да контакува/остави филм върху фрикционните елементи в мотора и да понижи коефициента на триене между частите. Ако не се прекали с количеството, негативи не би следвало да има. И ново масло да слагате на 3к км. то пак няма тези качества/свойства за намаляване на триенето. Аз лично не слагам такава, а фюлеринова на Бардал, но принципа е същия. Еми, има си ефект.
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
маслояди
О въпроса е по-скоро теоретичен
Със сигурност тази добавка няма да утрепе филтъра ..... нито ще увековечи мотора. И да има някакви негативи/позитиви ще се в период от стотици хиляди километри, уравнението има толкова неизвестни, че е нерешимо.
Философствам си...
В тоя ред на мисли, я се замислете над следното. Имате някаквао такова магическо чудо, дето струва 10лв. на дребно (сигурно излиза 3лв. производствена цена). Ако сте производител на масла, няма ли да го нахакате в маслото и да продавате масла комбинирани с чудо? Че вие ще разцепите конкуренцията? А едва ли тая магическа формула е известна само на Лики Моли, ефекта на сулфидите е познат барем от 30 години.
Апропо братушките имат "по-чудна" добавка... Универсален модификатор... Не мога да и намеря формулата, но почти мога да се обзаложа, че разчитат на сулфиди.
Със сигурност тази добавка няма да утрепе филтъра ..... нито ще увековечи мотора. И да има някакви негативи/позитиви ще се в период от стотици хиляди километри, уравнението има толкова неизвестни, че е нерешимо.
Философствам си...
В тоя ред на мисли, я се замислете над следното. Имате някаквао такова магическо чудо, дето струва 10лв. на дребно (сигурно излиза 3лв. производствена цена). Ако сте производител на масла, няма ли да го нахакате в маслото и да продавате масла комбинирани с чудо? Че вие ще разцепите конкуренцията? А едва ли тая магическа формула е известна само на Лики Моли, ефекта на сулфидите е познат барем от 30 години.
Апропо братушките имат "по-чудна" добавка... Универсален модификатор... Не мога да и намеря формулата, но почти мога да се обзаложа, че разчитат на сулфиди.
Последно промяна от Цецо75 на 22.12.2017, 13:07:19, променено общо 1 път.
Бееееее.....
- audiceco
- Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
- Обратна връзка:
маслояди
Ами едната Октавия 2 - 10 смени на масло има другата Октавия 3 - само една все ощеТТодоров написа:Аз съм на същото мнение като Цецо75, 1:1
@ audiceco - колко км са направили колите с Шелското общо?

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
маслояди
Да, едвали е някакво чудо. Но за 10лв.е добра цена.
Точно на 1,8тси второ поколение масларките, като им сложим, доста им редуцира разхода на масло. Аз ца това прерпоръчах. Вие пак от мухата слон направихте.
10лв къде не си ги дал.
Точно на 1,8тси второ поколение масларките, като им сложим, доста им редуцира разхода на масло. Аз ца това прерпоръчах. Вие пак от мухата слон направихте.
10лв къде не си ги дал.
GUNTER SERVICE

- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
маслояди
Е не бе, нали затова написах - просто си лафим. Ти пък що се впрягаш, на бензина пък съвсем няма какво да му пречи, ще изхвърлиш някой милиграм серен оксид в повече 
Бееееее.....
- Performance99
- Гараж: VAG
- Обратна връзка:
маслояди
Аз това ползвам за клиентите с ДПФ, много добри резултати показва употребата му,.. но винаги го взимам от официалния вносител с доказан произход.
Много важно за разхода на масло при TDi е честата смяна на въздушния филтър при нас е много прашен климата, с БГ нафтата смяна на 10-12 000 км, защото саждата, която запушва ДПФ-а е комбинация от лошо гориво и маслените пари или масло в течна фаза през вентилацията на картерните газове. Това с добавките и добре, и зле, на различните мотори им допадат различни добавки. За толкова години се нагледах, на какво ли не... ефект има от всичко стига да е истинско, а това на нашия пазар е ......

Много важно за разхода на масло при TDi е честата смяна на въздушния филтър при нас е много прашен климата, с БГ нафтата смяна на 10-12 000 км, защото саждата, която запушва ДПФ-а е комбинация от лошо гориво и маслените пари или масло в течна фаза през вентилацията на картерните газове. Това с добавките и добре, и зле, на различните мотори им допадат различни добавки. За толкова години се нагледах, на какво ли не... ефект има от всичко стига да е истинско, а това на нашия пазар е ......