Roomster 1.9 105 коня, проблем с турбото
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
stufi11
- Гараж: Приселци
- Обратна връзка:
Здравейте колеги. Нов член на форума съм. Бих искал да разкажа за проблема си и да получа съвет и препоръка ако е възможно. Имам Roomster 2007 г 1,9 , 105 коня. Имам проблем с турбото. Като вдигна над 130 км забива. Оборотите падат на около 2000 , а максималната скорост която вдига е 90- 100. Изгасям двигателя за няколко секунди , паля и все едно, че не е имало нищо и така до следващото забиване. Някои имал ли е подобен проблем? Посъветвайте ме къде да потърся адекватна помощ. Благодаря ви предварително.
- Bobeca
- Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW
Roomster
Здравей и добре дошъл колега.
Аз имах същия проблем със същият мотор, на същото купе - при мен на 4-та и 5-та предавка, на около 3000 оборота, турбото изключваше. Моята беше гаранционна и от ЕТ ми смениха турбото с ново, защото не ги ремонтират/чистат. Ако сега ми се случи такова нещо бих отишал само при един човек - Сами (bega4kata).
Аз имах същия проблем със същият мотор, на същото купе - при мен на 4-та и 5-та предавка, на около 3000 оборота, турбото изключваше. Моята беше гаранционна и от ЕТ ми смениха турбото с ново, защото не ги ремонтират/чистат. Ако сега ми се случи такова нещо бих отишал само при един човек - Сами (bega4kata).
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Roomster
Добре дошъл колега.
Най вероятно турбото не се управлява коректно.
Най,често проблема е в актуатора или зацапана геометриа.
Не я настъпвай изобщо,има опасност да се пръсне турбината,поради свръх обороти.
Това забиване за което говориш е включване на авариен режим.
Този режим се задейства,когато изискваното от програмата за работа на мотора,налягане на турбото,се различава от реално отчетеното от МАП сензора и тази разлика е повече от 300милибара и се задържа такава за повече от 5-6 секунди.
Но тези секунди често са достатъчни да развие турбото свръх налягане,защото не може да се разтоварва и да се пръсне.
Най вероятно турбото не се управлява коректно.
Най,често проблема е в актуатора или зацапана геометриа.
Не я настъпвай изобщо,има опасност да се пръсне турбината,поради свръх обороти.
Това забиване за което говориш е включване на авариен режим.
Този режим се задейства,когато изискваното от програмата за работа на мотора,налягане на турбото,се различава от реално отчетеното от МАП сензора и тази разлика е повече от 300милибара и се задържа такава за повече от 5-6 секунди.
Но тези секунди често са достатъчни да развие турбото свръх налягане,защото не може да се разтоварва и да се пръсне.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
stufi11
- Обратна връзка:
Благодаря за разяснемието. Вие доколкото разбирам се занимавате с това. Къде бих могъл да Ви откия и да погледнете за какво става въпрос
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
http://www.skoda-bg.com/forum/viewtopic.php?f=23&t=17
На втора страница, колегата е оставил и телефона си: Самуил
Поздрави и успех с решаването на проблема!
На втора страница, колегата е оставил и телефона си: Самуил
Поздрави и успех с решаването на проблема!

-
stufi11
- Обратна връзка: