Живот на фабричен ксенон
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Живот на фабричен ксенон
Здравейте, имам питане относно живота на фабричните ксенонови крушки. Мой те вече са на 6.5г. и имам чувството, че не светят както преди. Не забелязвам промяна в цвета на крушките,която да ме кара да си мисля че си отиват.. Имали някой със сходни наблюдения.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Живот на фабричен ксенон
Според мен 5-6 години и си заминават. Няма промяна в цвета, но пък мисля, че има в осветеността.
Аз мойте ги смених на 6година с афтърмаркет 6000К . На 8мата година си направих фаровете, отворих ги почистих ги, рефлекторите искаха работа, нов слой, че старият си беше поотишъл!
Аз мойте ги смених на 6година с афтърмаркет 6000К . На 8мата година си направих фаровете, отворих ги почистих ги, рефлекторите искаха работа, нов слой, че старият си беше поотишъл!

- fulcrum
- Гараж: VW 2 GT 1990
Skoda 130
Tatra 813
Живот на фабричен ксенон
Точно , намалява светлинния поток. износва се площа и формата на електродите , електрониката с блока за високото напрежение също, паленето става все по трудно.BlackPearl написа:Според мен 5-6 години и си заминават. Няма промяна в цвета, но пък м исля, че има в осветеността.
- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
Живот на фабричен ксенон
Да износват се крушките но са с доста дълъг живот - може би над 2000-3000ч....
Аз на 6тата година смених едната крушка понеже беше почнала да примигва с оригинална. Разлика между новата и другата (вече на 7г) не намирам, но за последните няколко години много рядко съм ги ползвал понеже пътувам денем и си светя с дневните светлини.
Според мен проблема ти е в рефлекторите на лупите, не толкова в крушките - разглоби ги и ги почисти и ще погледнеш отново! Може да се наложи и ново покритие както казва Искрен.
Аз на 6тата година смених едната крушка понеже беше почнала да примигва с оригинална. Разлика между новата и другата (вече на 7г) не намирам, но за последните няколко години много рядко съм ги ползвал понеже пътувам денем и си светя с дневните светлини.
Според мен проблема ти е в рефлекторите на лупите, не толкова в крушките - разглоби ги и ги почисти и ще погледнеш отново! Може да се наложи и ново покритие както казва Искрен.
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Живот на фабричен ксенон
Лошото е, че ксенона е ползван за дневни светлини през първите пет години. Може би е загубил голяма част от осветеността си. Ще пробвам първо с нови крушки, сякаш неми се разбутват фаровете. Тука идва и следващия въпрос. Предполагам заводските са D2R 35w. гледан, че на пазара има и D2R 55w. дали баластите и запалките ще могат да захранват такива дават ги с още 200% повече светлина.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Живот на фабричен ксенон
Не рискувай,ще изгорят с по мощни крушки.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- nikozo
- Гараж: Skoda Fabia I Combi 1.4TDi 75PS TST-racing 110PS
Skoda Superb I 1.8T 150PS TST-racing 200+PS - Обратна връзка:
Живот на фабричен ксенон
Някой ако се интерисува от D2S и D2R PHILIPS
50 ЛВ за брой имам налични
Всяко нещо си има живот . Афтърмаркет лампите си сменят цвета преди на изгорят. Оригиналните намаляват свелината. Премигването на крушката се получава от пукнатини в стъклото , а най големия фактор да изгарят или премигват крушките в българия са дупките по родните ни улици и пвц фаровите който са масово явление в автомобилите нямат охлаждане за това е препорачително при избор на крушка да е с медална основа за по дълъг живот .
А за чистенето на фаровете и възтановявате при нормален рефлектор има вариянт при лупа е само подмяна .
Бай Снефан ги прави тия щуроти вътановява изгорели рефлектори 0889784235
50 ЛВ за брой имам налични
Всяко нещо си има живот . Афтърмаркет лампите си сменят цвета преди на изгорят. Оригиналните намаляват свелината. Премигването на крушката се получава от пукнатини в стъклото , а най големия фактор да изгарят или премигват крушките в българия са дупките по родните ни улици и пвц фаровите който са масово явление в автомобилите нямат охлаждане за това е препорачително при избор на крушка да е с медална основа за по дълъг живот .
А за чистенето на фаровете и възтановявате при нормален рефлектор има вариянт при лупа е само подмяна .
Бай Снефан ги прави тия щуроти вътановява изгорели рефлектори 0889784235
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Живот на фабричен ксенон
И аз така предполагам, че баластите са оразмерени по мощност.bega4kata написа:Не рискувай,ще изгорят с по мощни крушки.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Живот на фабричен ксенон
Препоръката е за смяна на две години.
То зависи и от километрите,и от начина на ползване.
Но все пак...
То зависи и от километрите,и от начина на ползване.
Но все пак...
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
Живот на фабричен ксенон
Животът на една ксеноновата лампа зависи в най-голяма степен от бр.на стартиранията(вкл.).Колкото са по-малко,толкова повече ще е животът и!
- Архимандрит Дионисий
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Живот на фабричен ксенон
Аз крушките ги смених с нови и разликата е огромна. Явно са били свършили курса.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Живот на фабричен ксенон
Явно.