Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Какви лампи да сложа на колата? Външно и интериорно осветление (Halogen, LED, XENON, Laser)

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Night breajera светят най-много от всички халогенни крушки. Ако се карат като дневни ще те изкарат 3-4 месеца. Ако не около година. Но тази цена е много ниска за такива крушки, да не са някой ментета.
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

Прекарах малко в ровене тук-там. Има един руснак с канал в youtube "Test Lab" сравнява нещата по доста приличен начин. Но вижте какво казва в заключение:

Общо взето потвърждава моите предположения за халогенните крушки.

Не съм доволен от светлината на фаровете които имам в момента. Искам по-добра крушка. ОК - има такива (очевидно без кой знае какво значение като марка и модел), но за сметка на продължителност на живота на самата крушка - безплатен обяд няма! В този ред на мисли си търсих най-ефтините "тунинговани" 55W халогенни крушки. Сега като се замисля за да заредя фаровете на колите ми трябват 8 - 12 крушки, и да имам за после поне още толкова - значи 20 бр. Определено трябва да са евтини и 20 лв. на крушка не ме устройва.

Не знам дали са ментаци, поне на мен не ми изглеждат като такива. Доставчика се ползва с добро име. С 20 бр. скачам и сам, което е минимума. Изчаквам няколко дни и поръчвам. Който иска да се вклюва.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Само Н7 ли има?
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Архимандрит Дионисий написа:Night breajera светят най-много от всички халогенни крушки. Ако се карат като дневни ще те изкарат 3-4 месеца. Ако не около година. Но тази цена е много ниска за такива крушки, да не са някой ментета.
За мен Филипс Екстрийм вижън е страхотна работа.
Карани през ДРЛ изкараха 2 години,100000км.
Но ги смених защото се опушиха.
Имам снимки назад в темата.
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

Само Н7 има. Най вероятно са някакви изостанали складови наличности.

Аз нямам никакви съмнения, че ще ги сменям редовно, били Philips, били Osram или каквото и да било... Затова ако може по-така... за жълти стотинки [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Вземи Осрам куулблу. Много хубаво светят и са с дълъг живот.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

Все ми тази дали светят синьо или бяло, важното е да хвърлят настина повече светлина. На крушки съм душманин, просто това се налага от пътуванията ми. Има ли ги някъде на по-добра цена от Osram nigtbreaker plus, т.е. под 10 лв?
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Проблема не ти е в крушките, а в многото коли които имаш [smilie=sarcastic.gif]
За мен погрешна логика [smilie=fool.gif] , скъпи на триците, евтини на брашното идва малко работата.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

Да ти го обясня аз.
Имаш неколко коли,ма си скръндза да им вземеш свестни лаМби.
Ма имаш неколко коли...
Панимаеш?
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

Имам 2 коли, коли които се ползват ежедневно + 1 паметник, но той не се брои. И това го намирам за абсолютно нормално за средностатитическо активно семейство в София. Или не е така? И защо въобще ви обяснявам неща които не са ви работа?

КОЕ според вас е свестна ламБа и защо? Какви тестове направихте поветче от човека от test LAB и какви знания придобихте повече, че раздавате квалификации кое е свястно и кое не е и струва ли си парите.

Просто питах - иска ли някой или не... анализите ако обичате на по бира с черпене от вас.

Капиш?
NRG

Škoda Ентусиаст

Гараж: Октавиа 3 2.0D

Мнение от NRG »

Пак не го разбра, ама айде, важното е, че не всички сме средно-статистически Софийски семейства.
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

А няма проблем, ще изслушам пак, но този път така че да разбера.

Извинете ако съм разбрал погрешно.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Искаха да ти кажат колегите,че е по добре да се довериш на тях,които са пробвали или имат впечатления от собствен опит и от първа ръка,отколкото да се доверяваш на клипчета и ревюта в нета.
Ти много им вярваш ,на писанията в нета,с такова впечатление съм останал.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Мнение от vermeer »

Аз не прочетох такова мнение. Сега и ти го удари на анализ на какво съм вярвал и на какво не. Кога пък си ме видял да реферирам към клипчета?
КОлкото за клиповете за ла,пата - там човека ИЗМЕРВА осветеност и то компетентно. Това което мога аз е да отсявам информация от дезинформация. Където е нужно задълбавам колкото трябва и както трябва.

Въобще оставете този spin off... няма какво да се обяснявам.

Нека ако някой иска от тези крушки - да ми пише. Може и на лични. Ако не искате - здраве да е - като дойдат ще пиша отзиви.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”