Избор на нова кола - Octavia 3 FL vs. Superb 3

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

[smilie=sarcastic.gif] Що ли се сещам за скорошния ми сблъсък с ментел?
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

Е в това няма много логика. Дай да е 1.8, защото vRS или го обръщаш на платформа за тунинг, или като кола не струва кой знае колко, а пък ти ако не си фен на доработките, нямаш право да го купиш [smilie=pardon.gif]

Той да тества vRS-ката, пък да видим колко ще му е “гадна” в stock вид. Според мен няма да помисли за друга Октавия след това ;)
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

От прочетеното до тук, обоснования избор е Октавия с една торба екстри. Аз бих пропуснал обаче някои глезотийки и задължително бих я скроил със стъклен покрив! Моето L&K го имам от 15 години и все още ми е голям кеф като седна в светлия салон, отворя си дупката на покрива и го подкарам. И аз мисля, както Светльо каза, че трябва да се чувстваш перфектно при всяко качване в колата. Щото, не те ли кефи като седнеш и потеглиш...
Успех с чуденката!
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

bobo80 написа:... и трето ,което аз пропуснах да направя е и избора на правилно гориво..
опа...поправям грешки на форумни vRSки ...

На Ванка Sawyer съм му дал цена 23 хил в минала тема.
На теб давам същите пари да не кажеш, че съм расист към дизела.

Дайте аз да ви нося срама за стоковите vRSки, или за дизеловите такива. Ще го понеса някакси.
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Мнение от Sawyer »

Гестапото написа:Дайте аз да ви нося срама за стоковите vRSки
Тоше, не си навличай това на главата. Стокова vRS-ка е голям срам. Ако не си по това да дадеш 50+k за кола и след това тепърва да почнеш да наливаш пари (и време) в нея да я подобряваш, това не е твоята кола. Да я караш както си я купил от Еуратек е просто нередно [smilie=sarcastic.gif]

Аз нямам търпение да видя какво ще каже yep4u след теста на vRS-ката. Залагам на това, че след няколко месеца ще има още една vRS-ка тук ;)
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Мнение от redalex »

yep4u написа:Здравей, Sawyer! Благодаря за посрещането! :)

vRS245 изглежда много яко, особено с тези джанти - имаше една пред ЕТ, черна... Не знам обаче дали ще мога да изхраня това чудо,
Благодаря все пак за отговорите. Ще помисля върху идеята за vRS245. ;)
Здрасти.

Ако си бил в Еура Тек на 7ми - видял си моя РС отпред - аз гледах джантите вътре.

Взех колата преди 2-3 седмици - до тук съм минал скромните 340 км :)

Имах същата дилема като теб - супърб или октавия.
Не можех да чакам Х месеца за кола и взех каквото имаше налично.
Ако имаше супърб 280 коня 4х4 щях да взема него. Но нямаше и взех РСа (първоначално отидох в ЕТ за РС, но доста ми хареса и супърба)

4х4 е готина екстра, но от едно известно време се замислям, че на практика е нещо, което ти трябва за няколко седмици в годината...а може и да не ти трябва изобщо. Освен ако не си скиор/бордист, който всяка седмица е по 2-3 дни в планината.

Не можах да изчета всички мнения в темата, че за ден и малко гледам доста се е изписало.

Само искам да кача, че N1 за ОКтавия РС вече не се предлага!

ПС - октавията РС вози МЕГА твърдо особено с тия 19ки.
Супърбът (само съм се возил) е с доста по-мека возия, което за мен лично е голямо предимство...
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Sawyer написа:Е в това няма много логика. Дай да е 1.8, защото vRS или го обръщаш на платформа за тунинг, или като кола не струва кой знае колко, а пък ти ако не си фен на доработките, нямаш право да го купиш [smilie=pardon.gif]

Той да тества vRS-ката, пък да видим колко ще му е “гадна” в stock вид. Според мен няма да помисли за друга Октавия след това ;)
нИможи,рс-ката трябва да се набоца [smilie=punish.gif]
Особено пък в твоя,най-рейсърския цвят.
Чичка.

Сериозно,ако не можеше да се доработва и подобрява,нямаше да си я купя.Щот по принцип си е най бавна и висока в сравнение с всички останали в нейния клас.
всички са по мощни:Тя е 220 като купувах.
фокус ст 250
фокус рс 350
сеат 280-300
рено меган 265-280
астра опц,голф,хонда,ауди с3 300.....и вс.останали.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Голям срам, голям ...

С този бюджет или ще се появи с vRS-ка или с напарфюмирана L&K. Чакаме да видим.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Още едно допълнение:

РСа в София ми харчи около 12 (като цяло не се бутам по много задръствания)
Октавията е фейслифт от преди няколко месеца, а Супърбът е с тази си визия от 2015та.
Аватар
yep4u

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4

Мнение от yep4u »

redalex написа: Ако си бил в Еура Тек на 7ми - видял си моя РС отпред - аз гледах джантите вътре.
Твойта е била значи - много е яка! :) Честита да ти е /тъй като е все още новичка/.

UPDATE от мен:
Не успях да се кача на тест-драйв в РСката днес, сигурно ще остане за събота, че съм пощурял наляво-надясно. Успяхме с дилърчето набързо да спретнем една офертичка за O3 L&K 1.8 TSI 6 DSG 4x4, като добавихме подгрев на предни седалки, Blind Sport-а, подгряване на дюзите на пръскачките и боя. Подаръче - предния парктроник /което ми се струва бая малко хаха/. Исках да видя салона на L&K, обаче нямало ниаква налична при тях, тъй като това кафяво/черно не знам дали ще ми допадне. На снимките изглежда окей, макар че въобще не съм фен на кафявото, ама така на сляпо да поръчвам, малко ме бърка. Няма и възможност за смяна на цвета... така излизали!
N1 само до 1.8 както казах - като е 3+1, което ме изненада. Само някои комбита идвали 4+1. Все пак, това донякъде накланя сериозно везните за L&K, лично за мен.
Навигация реших, че няма да слагам - мисля че няма да ми трябва толкова често offline такава, а и с тези никакви роуминги вече в Европа, не знам дали е нужно. Единствените ми чуденки от към екстрите останаха:
  • 1. Режимът на шофиране - предполагам това е адаптивното окачване и т.н. , което го имаше в Супърба като го тествах. Какви са ползите от него? Цената изглежда разумна.

2. Fleet пакета - усиления акумулатор с алтернатор. Окей или не?

3. 2-те USB-та с контакт на задната конзола - това лично за мен с моята си мисля, че ще е готино, понеже само с едно USB отпред, ако се ползва и за навигация няма да се получат нещата. Аз съм с 2 телефона, тя с 1, ако качим още някой - 4 гърмялника минимум. Винаги има опция за зарядно в запалката, но не знам.

4. Усиления щит за лоши пътища - Какво представлява, предполагам е някаква "уж" по-здрава пластмаса? Има ли смисъл от него или само ако си по-яко офроуд? :D

5. Аларма - дилърчето ме убеждава, че не е задължително за каското и не е нужно,
    аз си мисля че е хубаво. Цената обаче ми се струва стабилна, но не знам.
В събота отивам за нови преговори /тъй като мисля че мога още да се пазаря/ и дай боже да пробвам РСката. След това ще направим решението и калкулациите, кое да е. ;)
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Виж някоя среща на която ще ходи Ники /coverdale/ да видиш кафяв салон, това че го поръчваш в началото не значи, че не можеш да го смениш.
1 ако е DDC взимай го
2 нямам мнение
3 полезно e и се ползва
4 само една пластмаса
5 не ти трябва една пищялка за 700 лв.

Радвай се на парктроника, защото и толкова не дават :D
Аватар
yep4u

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4

Мнение от yep4u »

odo написа: 1 ако е DDC взимай го
Май не е, води се "Избор на режим за шофиране и персонализация на избора от ключа на автомобила". DCC не е ли към 1800+ лв. опцията?
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Мнение от Sawyer »

yep4u написа: DCC не е ли към 1800+ лв. опцията?
DCC е отделно и си струва точно толкова. Но е яка екстра и препоръчвам да я добавиш ;)

Мен ме е яд, че я нямам - просто не се предлагаше тогава
Аватар
redalex

Skoda Electric

Мнение от redalex »

Моята също е без DCC и адски ме е яд.
В еуратек обаче няма 245 за тест драйв. Само 230ки.
Аватар
Вероломния Кръчмар

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 PF Vision+ 1.4 TSI - Victoria
Обратна връзка:

Мнение от Вероломния Кръчмар »

Здравей, колега.

За режима на шофиране - има полза, има и кеф. Говоря за обикновения, не за DDC.

На 01.11.2016 е струвал смешните 190 лв. според конфигурацията ми.

Градско в задръстванията оня ден, във вторник вечерта, между 18 и 19:30 ч, в режим Еко, за около един час и половина прекосяване на София от единия край до другия и обратно, висене и тръгни-спри ми даде 9.7л/100 по борд. Когато колата не се движи, двигателя се гаси и евентуално климатик или парно също се изключват и само вентилатора върти

Режим Спорт ти дава един сериозен як шут, като го сгазиш долния десен педал, от 0 км/ч нагоре - колата изхвърчава и сменяш предавките във високия оборотен диапазон. Динамиката, в сравнение с Еко, е доста по различна. Кефа, поне за мен, е неописуем. Тук системата не гаси двигателя по светофарите.

Имаш и Индивидуален режим, където ти си нагласяш кое как да работи.

Може и да си въобразявам, но на база опита ми, за механична трансмисия, за да е активен даден режим, колата трябва да е спряла, избираш и потегляш. В движение, ако го промениш, ще покаже, че е сменен режима, но няма да усетиш разлика.

В режим Еко колата почва да дава акъл - бе намали малко, тва след 160 км/ч на магистралата, де, [smilie=sarcastic.gif] смени тука предавката, ама ти ако си със DSG, не го прави, и други разни, пише ти на чист български език на Макси дота.

Аз съм със защита от лоши пътища, ама с 18-ки и 4х4 май не се предлага, иначе колата идва повдигната с около 2.5 см и при определени ситуации това помага.

Доволен съм от 1.4 TSI 150 к.с, но това беше моя избор, ти гледай на теб какво най-много ще ти хареса. Данъка при мен с N1 e 7 лв. на година.

Успех с Избора, независимо какъв е, това ще си е Твоята кола, бързо да дойде и радоста ти с нея край да няма.

Поздрави.
Последно промяна от Вероломния Кръчмар на 09.11.2017, 13:39:07, променено общо 1 път.
ТТодоров "Гестапото" - Следвай 11-тата Божа заповед, момче. Тя гласи "Ни съ пръй!"

Stuci - Калпазани има при всяка марка, ама такива изтърбушеняци като нас, дет' ядем боб в подземията - НЯМА !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”