Избор на нова кола - Octavia 3 FL vs. Superb 3

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Audirulzz написа:
igeorgiev82 написа:Моите 5 евро(стига с тез стотинки [smilie=sarcastic.gif] )
Аз ако имах парите за Супърб,не бих взел никоя Октавия била тя и vRS.
Особенно Спортлайн с Драгон грийн
Dragon Skin е цвета ;) Още ми е пред очите,от изложението.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

За 55к взимаш С3 Edition 220 6DSG
Слагаш един smart light - 1300, ел. седлака с памет - 740 и за 57к имаш много повече кола от O3 vRS, пък била тя и 245 [smilie=pardon.gif]
Аватар
yep4u

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4

Мнение от yep4u »

Въпросът по-скоро е дали да се спестят част от парите и да се вземе Октавия с 95% еднакви екстри със Супърба.
Гестапото написа:Оттам се почва - дай зимни 18ки, дай данък, дай генерация, дай бенз ..
Колега, разумът или сърцето?
отг. ако искаш и двете - vRS 230 :)
Ето от това почване се притеснявам :D Видяло се е, че ще тествам RSката, за да преценя дали ми допада. Със сигурност обаче 245 кончета ми се струват бая - и финансово, и ментално. Ще се решава след теста. ;)
BlackPearl написа:Помисли си добре за медията. Вземеш ли я веднъж, после НЕ МОЖЕ да се смени заради компонент протекшъна. Само китаец, а няма за тези новите.
Благодаря за уточнението. Мисля, че COLUMBUS-а ще отпадне, освен ако не е включен в някои от пакетите. Ще мисля за по-малката навигация все пак.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

yep4u написа: Въпросът по-скоро е дали да се спестят част от парите и да се вземе Октавия с 95% еднакви екстри със Супърба.
Дори,и да ги направиш 1:1 от към екстри,няма как да промениш база,междуосие,качество на изпълнение и материали;)А там всичко е в полза на Супърб.Аз взех Октавия,защото нямах за Супърб.Общо взето всеки,който кара Октавия е така [smilie=sarcastic.gif]
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

yep4u, ще изкажа нещо заради, което може да ме 'доуволнят' от форума (*1)

Правя уточнение - не се познаваме, акъл не давам!

Направи си така бюджета за кола да не ти тежи. Ясно е, че има яки коли по 60к, и по 50к. Въпросът е - до сега не са ти трябвали, мислиш ли, че са задължителни?
Лично мнение - горе долу 6х месечни дохода (тук вече си варирай какви приходи имаш ти, жена ти, продажба на текуща кола) или 10-15% от месечните доходи (ако е на вид кредит).

Ако не караш като ненормален, до Бургас и 1.2 TSI 110кс ще те закара горе долу толкова бързо като другите, разликата ще е в лукса и цената. Ако сега караш Опел Корса - Супърб скачаш няколко нива нагоре по стълбицата. И пак - ако не караш като ненормален - половината екстри ще си отлежават в гаража и ще се ползват спорадично.

Затова и питах какъв ти е профила. Успех и да споделиш впечатление от тест драйва, макар, че е ясно - ще ти хареса щом си petrol head.

п.п. кефът цена нямал - ако си решил, че сега му е времето и нещата дето съм ти ги написал не те жегват - скачай на каквото ти хареса и повече не го мисли ;)

(*1) ... те така или иначе вече са на път - гледай какво име са ми праснали, аз човекът толкова близък до еврейските разбирания!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Само че, при вс.еднакво,Октавията е:
1 по лесна за управление
2 по маневрена
3 по послушна в завоите поради по малки центробежни сили от парахода
4 по бърза ,особено при изпреварване
5 по дбре спираща
6 по икономична
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

Гестапото написа: Въпросът е - до сега не са ти трябвали, мислиш ли, че са задължителни?
Спри се бре,не всички са циции като тебе [smilie=sarcastic.gif] (да не се обидиш Тоше,шегичка)
Гестапото написа: половината екстри ще си отлежават в гаража и ще се ползват спорадично.
Тук не съм съгласен.Какво значи да отлежават?Аз на служебката ползвам само навигация,волан и педали [smilie=sarcastic.gif],а има всичко каквото се сетиш за един луксозен автомобил.Но това не пречи,когато ми е кеф да си пусна я масаж,я телевизор да гледам,я сама да кара аз да блея нанякъде(за малко де [smilie=sarcastic.gif] ).А ако ги нямаш?!Защо човека,ако има възможност да не се поглези?
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

igeorgiev82, Ванка - няма обидени. Аз, ако не исках да знаете какъв съм щях да си трайкам. Харесвам си се :)

Аз не казвам да не си ги купува, но да направи осъзнат избор.
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

Само да вметна, че в ТОЗИ форум има един страшен фактор - "облъчване", чийто "данък" е за твоя сметка и впоследствие може да надхвърли многократно спестеното при покупката на автомобила [smilie=sarcastic.gif] Сега всички си мълчат и само чакат да си я купиш, за да започне лъчението [smilie=ireful1.gif]
Последно промяна от Stuci на 08.11.2017, 17:30:03, променено общо 1 път.
goAPR
Аватар
yep4u

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4

Мнение от yep4u »

igeorgiev82 написа: Общо взето всеки,който кара Октавия е така
Значи Октавията без RS-ките е за хора със синдром "нямам кеш за Супърб" хахаха :D
Гестапото написа: Направи си така бюджета за кола да не ти тежи
Това е 100% сигурно, няма две мнения.
Гестапото написа: Успех и да споделиш впечатление от тест драйва, макар, че е ясно - ще ти хареса щом си petrol head.
Ще кажа със сигурност, как съм я усетил и какво е окончателното решение /все едно в Стани Богат участвам, ебаси.../
bega4kata написа: Само че, при вс.еднакво,Октавията е:
1 по лесна за управление
2 по маневрена
3 по послушна в завоите поради по малки центробежни сили от парахода
4 по бърза ,особено при изпреварване
5 по дбре спираща
6 по икономична
Това са може би главните неща, които накланят /дори и добавят Октавията/ в чуденката ми. [smilie=pardon.gif]

Днеска съм го писал ден за "размисъл", утре след RS-ката ще се решава за кого ще отиде парата. Иначе е ясно, че ЕТ ще ги приберат май :D
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

Stuci написа: Сега всички си мълчат и само чакат да си я купиш, за да започне лъчението
То лъчението почна вече. Ето, човекът ще тества vRS-ка [smilie=sarcastic.gif]
yep4u написа: Видяло се е, че ще тествам RSката, за да преценя дали ми допада.
Качиш ли се на тази кола, като вървеж само 280-коньовият Супърб ще те впечатли, а там цената е сериозна. Мисля, че след този тест, ще отпаднат съмненията коя кола искаш ;)
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Мнение от bobo80 »

Здравей Колега. И добре дошъл в този прекрасен и спретнат форум пълен само с НОРМАЛНИ хора.
Доста динамична темичка се е спретнала в това дъждовно време. Ти си в края на правилния път. Първо стигнал си до извода ,че от ново по-хубаво няма второ избрал си правилната марка и трето ,което аз пропуснах да направя е и избора на правилно гориво.
Във всеки един от горните постове има доза истина. Колегите са прави : всеки от своята камбанария взима решения. Аз просто ще допълня и моето мнение по казуса.
За мен избора винаги е бил супер лесен защото Супърба ми идва леко скучен. Не казвам лош просто му липсва много -малко. От друга страна О3 FL във версия различна от vrs ми стои странно. Аз винаги бих взел О3 vrs. Само трябва да знаеш ,че това в никакъв случай не е кой знае колко комфортна кола. Ако обичаш да се отклоняваш от асфалта и да следваш тайфата със нормалните високи коли до разбираш ли най-живописното местенце до ,което вярно пътя не е много хубав ама то тоооолкова много си заслужава да го видиш то със сигурност vrs не е твоята кола. От друга страна с хубави гуми и без залитане в размера на търкалата си е една добре балансирана ежедневна кола.
Важното е каквото и да избереш тази купчина желязо да ти носи кеф всеки път когато я яхнеш. Успех.
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

igeorgiev82 написа:
Audirulzz написа:
Особенно Спортлайн с Драгон грийн
Dragon Skin е цвета ;) Още ми е пред очите,от изложението.
Разбрахме се прекрасно какво имаме предвид и двамата :)
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

yep4u написа: Значи Октавията без RS-ките е за хора със синдром "нямам кеш за Супърб" хахаха
Въпрос на избор. Аз предпочитам разликата да ми остане в джоба.

Ако почнеш да играеш играта с 'нямал кеш за ... <замести тук>', след Супърба ще ти викат нямал пари за Ауди, след това за нещо друго... Поне докато не излезеш от VAG групата

Кефи ли те реалитито тук? Забавно е :)

Казваш имало и други коли за избор, ако не е тайна кои си разглеждал освен Шкода?
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Мнение от bobo80 »

То така е в живота : На един не му стигат за баничка на друг за Бентли, но и двамата се имат за бедни.

Един хубав Грузински тост гласи следното - Да пием за това : Нашите желания да се покриват с нашите възможности.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”