Избор на нова кола - Octavia 3 FL vs. Superb 3

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Гледай сега ... мини виж vRS-ката днес...ако не се влюбиш директно в нея, се върни да те обработя да направиш разумен избор :)
Ако я харесаш, ще те разбера.

Питай ги къде можеш да ползваш N1 - било то 3+1 или 4+1 да ти кажат точните конфигурации - двигател, купе, кутия.

Ти само я вземи, толкова ще се влюбиш в Шкодата, че ще си търсиш причини да я ползваш
Последно промяна от Sec8200 на 08.11.2017, 10:50:03, променено общо 1 път.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Най добре вземи Октавия лк. Щом си фен на екстрите.
Бих я взел с двулитров дизел.
Рс ката.... Нож с 2 остриета е. На мен не ми е основна кола,верно е.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

yep4u написа:Здравейте,
Супърб 2,0 TSI, добавяш му едни smart light assist и колата става един път :)

ПП
Само да вметна, че на мен Супърба ми е основна колата и се кара основно в София. Колкото време ми отнема да паркирам Фабията из центъра, толкова ми отнема и за Супърба.
Разхода е около 12/100
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

yep4u написа: awyer днес ще видим какви са офертите от ЕТ за vRS-ките. Вече е в списъка за премисляне. :)
А така, ей това е приказка. Според мен няма да сбъркаш, ако се спреш на vRS-ка.
kograman написа: Обърни внимание,че хората които имат VRS , това не е основната кола, или имате поне още една.
На мен ми е единствената кола. Карам я всеки ден. [smilie=pardon.gif]
Гестапото написа: Гледай сега ... мини виж vRS-ката днес...ако не се влюбиш директно в нея, се върни да те обработя да направиш разумен избор :)
Е остава човекът да си хареса vRS-ка, а ти да го свалиш от нея [smilie=punish.gif]
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

Sawyer написа: Е остава човекът да си хареса vRS-ка, а ти да го свалиш от нея
ааа..аз написах, че ще го разбера :)
макар, че един съм го свалял вече от vRS-ка [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

Супърб със smart фаровете и режим за избор на окачването - перфектната кола. Няма да иска да се качи след това в Октавия. И двете ги карам постоянно - няма грам база за сравнения. Супърб-а се паркира точно толкова лесно колкото и Октавията.
Аватар
yep4u

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4

Мнение от yep4u »

bega4kata написа: Не се пита за такива неща. Всеки ще ти казва от неговия си мироглед как да постъпиш.
Който има Суперб, ще ти казва той е топ, който рс има, ще казва това е най доброто. НЕ ГИ СЛУШАЙ ИЗОБЩО.
kograman написа: Моите 5ст. Суперба е друг клас кола, не я сравнявай с Октавията. И двете са добри за това което са направени. Определи времето което ще е градско/извънградско и фактора Мечо Пух.
Аз не искам да сравнявам двата модела по никакъв начин - напълно съм наясно, че няма как да имат много общи неща и самото поведение на пътя ще е различно. Въпросите ми са по-скоро ориентирани към екстрите и пакетите, за да мога да си направя сметка. Защото може да се окаже, че ще наблъскам с толкова много екстри Октавията, та е по-добре да скоча директно на Супърб, където 90% от тях ги има в по-ниските пакети. Това ми е драмата изцяло...
Цецо75 написа: Отделно, че е маневрен като шлеп на Дунава.
Хахаха точно това ми беше усещането като се качих за първи път на тест-драйв. Но, аз го отдавам на това че се качвам от кафез 50 на 50 см на 3 метра влекач. ;)
bega4kata написа: Най добре вземи Октавия лк. Щом си фен на екстрите.
Бих я взел с двулитров дизел.
Може би това ще остане като вариант за чиста Октавия, заради екстрите и сходната цена на Vision + моите прищявки. Ще искам обаче да я разгледам обстойно отвътре, ако имат такава налична. Дизел няма да е - това съм убеден, бях почти сигурен преди тест-драйвовете, защото имах малки надежди, но след това вече съм сигурен, че ще е бенз.
Гестапото написа: Гледай сега ... мини виж vRS-ката днес...ако не се влюбиш директно в нея, се върни да те обработя да направиш разумен избор
Ако я харесаш, ще те разбера.

Питай ги къде можеш да ползваш N1 - било то 3+1 или 4+1 да ти кажат точните конфигурации - двигател, купе, кутия.
N1 е всичко до 1.8 TSI включително, до колкото си говорих. Ще се консултирам пак, защото не съм сигурен за vRS.

Благодаря за отговорите отново! Не очаквах да се заформи такава дискусия! :)
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Боцай по-високия клас. Супърб му е майката.
Екстрите са си екстри- колкото повече, толкова по-добре.
Колумбуса си е готин, ако не те бърка- Амундсен вземи.
Помисли си добре за медията. Вземеш ли я веднъж, после НЕ МОЖЕ да се смени заради компонент протекшъна. Само китаец, а няма за тези новите.
Аз , сега ме е яд. На заем да бях взел пари, да си я бях взел с Колумбус при моята 2015 с гадното болеро, което 3 месеца след това го направиха с 1см по-голямо :) , а вече сега излизат 8 инча, не като моето 6 :).
За ел. седалката с 2 ръце- ЗА. На жената взех кола с ел.седалка. Голям кеф е, защото понякога се налага и аз да я карам.
Екстрите са си хубаво нещо (стига да не са безсмислени).
Помисли си , на кои държиш най-много и боцай тях.
Аз , ако имам пари между Супърб и Октавия, веднага вземам по-високата "база"- Супърб, без да се замислям. Тук , при нас с vRSките е малко- само бързината е от значение, а не е така.
Когато купувах моята имах вариант- РСката за 46 или натоварен Супърб FL Едишшън, набоцан с добавени екстри за 54500 (190коня).
Избрах РСката, защото беше "по-нова" кола.
Изображение
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

kograman написа: Моите 5ст. Суперба е друг клас кола, не я сравнявай с Октавията. И двете са добри за това което са направени. Определи времето което ще е градско/извънградско и фактора Мечо Пух.
Аз не искам да сравнявам двата модела по никакъв начин - напълно съм наясно, че няма как да имат много общи неща и самото поведение на пътя ще е различно. Въпросите ми са по-скоро ориентирани към екстрите и пакетите, за да мога да си направя сметка. Защото може да се окаже, че ще наблъскам с толкова много екстри Октавията, та е по-добре да скоча директно на Супърб, където 90% от тях ги има в по-ниските пакети. Това ми е драмата изцяло...
[/quote]

Аз бих взел Суперб( и взех Суперб). На едни и същи пари като октавия с 1г по-нова. Обаче, комфорта, ширината на купето, качеството на материалите в купето са различни. Има повечето екстри за модела.
Отделно, млад водител на спортна кола, и то жена, си е лудо начинание. Като знам моята жена в началото как се дразнеше с другите коли по светофарите, а още нямаше правилна преценка и опит, си предсатвям на кола 200+ к.с какво чудо щеше да стане.
Като покара,натрупа опит,одраска няколко коли , в момента кара по-добре от 80% от мъжете.За паркиране да не говорим.
Но, до тогава си беше треперене и то на коли под 100 к.с.
И поярвай,няма да си винаги с нея в колата да и дърпаш ушите. За мен спортна кола си е играчка.За кеф. начесваш си крастата,и до там.
За всеки ден си има други коли.

p.s Аз при възможност ползвам метрото.Имам удобен транспорт от-до местоработата.
Нямам нервите да търпя нахалниците по пътищата,отделно висенето по пътищата.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

Пичове, човекът не е сляп. Качвал се е и е карал и Октавията, и Супърба. Ако толкова го бе впечатлил Супърба, колкото явно тук всеки е впечатлен, може би нямаше да задава въпроси и да се чуди. Аз ще го посъветвам да ходи и да покара още малко и двата модела, за да вземе по-лесно решение. Отделно, да покара и черната тестова РСка. Колко да е по-непрактичен с размерите си С3 от О3? Там където се побира О3, ще се побере с малко повече маневри и С3. Все пак разликата не е като между О3 и Ауди А8/бмв 7/ес класа. Отивай и карай, скъсай ги от настъпване, за да им видиш възможностите, карай по павета, влизах в дупки и въобще каквото се сетиш с тестовите коли, за да сравниш пътното поведение на С3 и О3. Аз така бих постъпил, ако се колебаех. Е, да, тъпо, че няма 1.8тси на С3. И имай предвид, че не е нужно да дадеш близо 60 палки, за да караш РС245. РС 230 е доста под 50 000.
goAPR
Sec8200

ŠKODA MASTER

Мнение от Sec8200 »

Stuci написа: РС 230 е доста под 50 000.
Доста, доста ... колко да е доста под 50 ...
Ще иска да му пръсне малко парфюмче (екстри) и е на 50+ отскочил.

Оттам се почва - дай зимни 18ки, дай данък, дай генерация, дай бенз ..
"дай-дай още дай, аз ще пия само чай" (Руслан Мъйнов)

Колега, разумът или сърцето?
отг. ако искаш и двете - vRS 230 :)
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Мнение от Stuci »

Тоше, не всеки иска РС или по-точно не всеки може да преглътне твърдата возия на РС. Пък и не се возиш сам. Например аз нямам толкова против, но на жена ми и ставаше лошо в Леона, а като бременна беше абсурдно да се вози в него. Тези неща не са без значение. Затова, пак казвам, да седне и в РСката и да я кара и то не по тангентата, където аз я опъвах, а да ходят по Борис III (три, както Пената казва) :)
goAPR
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

Aко можеш да си позволиш нелош Супърб, но по-скоро си се насочил към Октавия, по-добра сделка от vRS230 няма - погледнато трезво. Ако сърцето надделее, vRS245 :)
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Моите 5 евро(стига с тез стотинки [smilie=sarcastic.gif] )
Аз ако имах парите за Супърб,не бих взел никоя Октавия била тя и vRS.
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

igeorgiev82 написа:Моите 5 евро(стига с тез стотинки [smilie=sarcastic.gif] )
Аз ако имах парите за Супърб,не бих взел никоя Октавия била тя и vRS.
Особенно Спортлайн с Драгон грийн
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”