Първо иска да се извиня, ако мястото на темата ми е грешно, понеже съм чисто нов във форума. Моля, ако е така, Админите да я преместят в правилния под-форум.
Най-накрая дойде и моето време да се обурудвам с нов автомобил, като след доста умуване, гледане и тест-драйвове, избрах да е Шкода. Проблемът е, обаче, че не знам към кой от моделите Суперб 3 или Октавия 3 Фейслифт да се насоча. Четох много из форума тук, гледах доста клипове, правих 2 тест-дрйва на Суперб и 1 на Октавия /Pre-FL обаче/, знам какви са разликите и това, че изпълнието при Суперба няма как да се мери с Октавия, но все пак имам различни притеснение и при двете коли. Ориентирал съм се твърдо към двигател бензин автомат, така че тук няма сериозни притеснения.
Казано накратко - драмата е между Superb 1.8 TSI 180PS 7DSG Edition, Superb 2.0 TSI 220PS 6DSG Edition или Octavia 1.8 TSI 180PS 6DSG 4x4 Vision /с доста екстри/ или направо L&K. Колебанията ми са най-вече за екстрите в различните оборудвания и това пусто 7DSG, от което 50% се оплакват, другите пък са доволни... Цената също е фактор донякъде, тъй като не искам да прекрачвам границата която съм си дал /около 60 000 лв./, затова и различните екстри са ми доста объркващи. Лично аз харесах доста Суперба откъм интериор и външни линии. Но, Октавията ме впечатли с маневреност и беше доста по-лесна за каране /това може би се дължи на това, че в момента карам едно кашонче, Опел Корса, и Суперб ми се струва като тир пред нея/. Притеснението ми при Суперб са двигателите и скоростните кутии, а при Октавията липсата на някои адекватни екстри /които разбира се могат да се добавят, но цената става доста по-сериозна/, но пък изпълнението 1.8 6DSG 4x4 звучи идеално! Ще се постарая да задам максимално малко въпроси и ще се радвам да получа отговори от първо лице на колеги, които притежават изброените неща от списъка в колите си. Ето ги и те:
- 1. 7DSG сухата скоростна кутия толкова ли е зле, че всички я плюят и бягат от нея като дявол от тамян?
2.Суперб в пакета Edition идва с COLUMBUS навигация и по-голям екран - какви са основните разлики между него и Bolero-то на Октавията, освен, както казах по-големия екран и навигацията? Има ли смисъл да се слага или може да се спестят едни хубави парици?
3. Доколкото си говорих с ЕТ, двигателя 1.8 е един и същ и при двата модела, но по мое мнение Октавията ще е по-пъргава с него понеже е по-лека и доколкото може да се каже по-малка. Лично аз не успях да тествам бензинов Суперб, защото нямаше и се качвах 2 пъти на 2.0 TDI 4x4 190 к.с., но след като се качих да тествам Октавията, която беше бензин 1.4 /или 1.5 не помня точно/ 150 к.с., разликата беше огромна. Ще се радвам да чуя мнения по този въпрос, относно двигателите.
4. 4x4 - има ли смисъл да гоня модел с него или не? Струва ли си на модел като Октавия да го има?
5. Очевидно кожен салон получаш само в L&K версиите, но също въпросът ми е дали е качествено изпълнение /дори и като отделна екстра/ при двете коли и има ли наистина голяма полза от него? Понеже има и възможност за полу-кожен, както и изцяло тапицерийка.
6. Момчето от ЕТ старателно се опитваше да ме убеди да взема Октавия Вижън на склад,
като твърдеше, че това е най-добрата оферта в момента на пазара като поддръжка и цена.
Аз обаче не съм сигурен че точно това изпълнение е за мен, понеже ми липсват някои важни екстри, като шофьорска ел. седалка с памет, понеже колата ще се кара от двама човека и това си е доста голямо удобство. Автоматичната ел. ръчна спирачка при Суперб беше доста хубава екстра също, докато правех тест-драйв. Камера за задно виждане и преден + заден парктроник също. Мнения относно тези екстри?
Благодаря предварително!