Skoda Octavia II не разпознава ключ

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
ppetrov

Шкода Новак

Мнение от ppetrov »

Здравейте,

Преди половин година закупих първата си кола - Шкода Октавия 2007г. и днес ударих греда с ключа.

Бях на път няколко часа и като слезнах от колата не успях да я заключа с дистанционното. Бързах, така че не обърнах много внимание и просто я заключих ръчно. Предположих, че батерията е паднала, но щом успях да заключа ръчно реших, че ще мога да изкарам няколо дни и без дистанционно, докато сменя батерията.

Да, ама не. Тази вечер отивам към колата и по инерция натискам копчето. Нищо не стана. Отключих ръчно, влизам вътре, тръгвам да вкарвам ключа в патрона за запалване и... греда. Ключът не влиза сякаш патронът е блокиран. Влиза едва 1мм.

Намерих батерия, отворих ключа, смених я, отивам към колата... и същата работа.
Един час четох магии в интернет за "синхронизация" на ключа след смяна на батерия, но нищо не помогна. Дори стъпките от рководството не сработиха (заключени врати, натискам веднъж едно копче на дистанционното, отключвам ръчно до 1 минута от натискането на копчето).

Уж има имобилайзер, но не очаквах чак да блокира патрона... Каква магия трябва да приложа?

Разбира се нямам резервен ключ...

Благодаря за вниманието!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Не моге да блокира патрона. Механично се е прецакал.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
ppetrov

Шкода Новак

Мнение от ppetrov »

T.e. неработещото дистанционно и блокиралият патрон са два отделни проблема?
Аватар
VALDO

Site Admin

Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp
Обратна връзка:

Мнение от VALDO »

Изображение
Аватар
SimichOil

Škoda Ludicrous

Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
Обратна връзка:

Мнение от SimichOil »

ppetrov написа:T.e. неработещото дистанционно и блокиралият патрон са два отделни проблема?
Е няма как да са един проблем...какво общо има неработещото дистанционно с това, че не влиза ключа в патрона ? Едното няма нищо общо с другото...
Абе малко кофти ама да попитам - може ли да си объркал ключа с такъв от друга Шкода ?
Случвало ми се е и затова питам - вкъщи цялата рода сме със Шкоди и след едно такова объркване всеки вече си има цвят на ключа с цвета на колата :) Че като се съберем семейно и се събираме с 4 Шкоди. 2 нямаха ключодържатели и един ден си объркахме кой кой ключ взел.
ppetrov

Шкода Новак

Мнение от ppetrov »

SimichOil написа:
ppetrov написа:T.e. неработещото дистанционно и блокиралият патрон са два отделни проблема?
Е няма как да са един проблем...какво общо има неработещото дистанционно с това, че не влиза ключа в патрона ? Едното няма нищо общо с другото...
Абе малко кофти ама да попитам - може ли да си объркал ключа с такъв от друга Шкода ?
Случвало ми се е и затова питам - вкъщи цялата рода сме със Шкоди и след едно такова объркване всеки вече си има цвят на ключа с цвета на колата :) Че като се съберем семейно и се събираме с 4 Шкоди. 2 нямаха ключодържатели и един ден си объркахме кой кой ключ взел.
Това ми е първа кола та не знам как работи тоя имобилайзер и какви защити може да има... а и не разбирам много. Два проблема с ключа в един ден... стори ми се съмнително. Вярно, че да ти блокира патрона би било малко крайна защита, но не се усетих на време.

Оказа се, че проблемът с патрона е чисто механичен. Дойде ключар и оправи работата. Някакво зъбче било заяло. Напръска с някакъв смазочен спрей, почовърка с отверка и ключът си влезе. След като даде на контакт и дистанционното с новата батерия се синхронизира. Удоволствието струваше 25лв. (в София) като ключарят дойде на място.

За друг път ще знам :)
Аватар
nicolas

Škoda Мод

Гараж: Škoda OCTAVIA 2 TDI, AUDI A4 TFSI
Обратна връзка:

Мнение от nicolas »

Точно така, проблемът е чисто механичен, обаче не е решен въпросът според мен.
И аз така почовърках с отверка, поблъсках и го вкарах :) и завъртя, но...

това което заяжда е отчупено парченце, ключарят сега го е запратил на някъде, но очаквай скоро пак включване
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

nicolas написа: но очаквай скоро пак включване
да