Сеат

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Сеат

Мнение от bega4kata »

bondo написа:Брутална е купрата,кефи ме 2х повече от golf r и октавията рс,е.ал съм ги и пластмасите.
Брутална визия,брутални седалки абе пръска.
Това е колата за мен!!!
Ами, защо не си купи такава.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
PRO

ŠKODA MASTER

Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC

Сеат

Мнение от PRO »

Защото знае, че ще го баннем от форума [smilie=sarcastic.gif]
И няма да може да си организира срещи със Стуцана да се замерват ;)
TSI Team
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Сеат

Мнение от bega4kata »

PRO написа:Защото знае, че ще го баннем от форума [smilie=sarcastic.gif]
И няма да може да си организира срещи със Стуцана да се замерват ;)
И че ще го пръснем със Шкодите ;)
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Сеат

Мнение от Sawyer »

PRO написа: Не може да си заравяме главите в пясъка и да не обръщаме внимание какво се случва при останалите марки. Това игнориране може само да навреди на свободната атмосфера с която идея е създаден форума.
Ясно е, че истинския шкодаджия, винаги ще предпочете марката.
Съгласен съм с Емо. Коментираме коли. Това, че го правим и съпоставяме с Шкода не означава, че харесваме нашите автомобили по-малко.

Купили сме ги, значи ги харесваме. Просто обсъждаме и сравняваме.

Няма лошо да се каже, например, че сходно оборудвана като Купрата Octavia vRS 245 е по-скъпа, макар и с 55к.с. надолу като мощност и само с предно предаване.

Също няма лошо човек на базата на обсъждания да намери идеалния за него автомобил (пък бил той и от различна марка), не да си "прави" колата тепърва след като я изкара от салона. На мен лично не ми доставя удоволствие да си "донаправя" колата. Кефи ме всичко да е както е излязла от завода. Не е много справедливо това ако не гледаш на ежедневната си кола като на платформа за тунинг и доработки, да ти казват, че не си фен. Има хора (аз в това число), които искат да купят най-доброто възможно за парите, с които разполагат, и да го ползват както е замислено от конструктора, без да влагат още време и пари в него. :)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Сеат

Мнение от bega4kata »

Няма лошо да се коментират.
И да се сравнява, но то големи хвалебствия [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Сеат

Мнение от Sawyer »

bega4kata написа: но то големи хвалебствия [smilie=sarcastic.gif]
Е не, казахме, че пластмасите са гадни вътре [smilie=sarcastic.gif]

Има и още неща, които показват, че октавията е по-добре направен автомобил. При мен навремето, освен сантимента към марката, това с качеството на изработката също натежа много при избора между vRS и Cupra. Сложи и по-ограничената функционалност и кофти сервизната база и изведнъж тая мощност отгоре на сеата и някоя и друга джаджа (DCC, например) при еднакви цени си губи смисъла. Хората търсят различни неща, и е хубаво да знаят плюсове и минуси на всяка опция. Форумът е затова - да се информираме взаимно. :)
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Сеат

Мнение от Stuci »

Що бре, аз съм обективен.

Плюсове пред О3 vrs:
+ по-бърза;
+ по-евтина;
+ 4х4 (за който е плюс, разбира се);
+ по-красива ЗА НЯКОИ ХОРА (аз дъъълго се взирах в двете коли, паркирани една до друга и не успях да си кажа, че в моите очи Купрата е по-красива от VRS-а на Светльо!).

Минуси спрямо О3vrs:
- твърдите пластмаси (особено вратите отзад - целите);
- сякаш е по-тясна вътре, в т.ч. мястото за коленете на пасажерите отзад.
- има детайли по екстериора (пак пластмасови), които издават бюджетност - дифузьор, пластмасите около халогените на прима виста...

Аз много исках да я видя, защото покрай моите проблеми бях кипнал и в рамките на 2 дни успях да сравня интериор/екстериор на двете коли, че ми се въртяха едни мисли в главата. Извод: не си давам Супърба нито за О3, нито за Купра! Напротив, ще направя още някои нещица по него :) А между О3 и Купрата - не мога да преценя на 100%.
goAPR
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Сеат

Мнение от BlackPearl »

Когато щях да си вземам РС-а, ходих да искам и оферта за Купра 280коня- 5 врата.
С бъкет и още екстри.
Лошите страни за мен: Хечбег- малък багажник, НЕОТОПЛЯЕМИ седлаки (бъкет-а).
Гадни седалки заводските с текстил- Бъкета се доплащаха май 3600лв тогава.
Не ми харесват да са отделно с подглавници за спортна кола, за мен трябва да са едно цяло!
Малко гадни пластмаси в интериора- НО НА МЕН ТОВА НЕ МИ ПРЕЧИ.
Недостатъчно място отзад. Тясна е , спрямо РС-а.

Добри страни: Хубава визия, по висока база като цяло за ъпгрейд :) , прилична цена ми дадоха- с музика, бъкети и още куп екстри 57300.
Искаха 20% капаро, което не ми е по вкуса и 6 месеца доставка. Дилъра даже каза, че ще поеме половината капаро и тн.

Ходих да искам оферта, защото на Шкода ценовата политика им е СКАПАНА. Нищо, че сме форум.
Не може с извинение (не , че аз съм някой) бай мангаУ, дето вчера е пласирал 3-4 труженички в Полша да влезе и да каже: Бате,ей таз ми харесва! Ква цена?- такава.
Аз да отида и да ми кажат СЪЩАТА!
Не искам специално отношение, но искам да видя, че дилъра иска да сключи сделката.
Сеат ми направиха 22% отстъпка + предложиха да поемат половината капаро, за да не се затварят пари за 6 месеца. Това искам.
Все пак, купих си Фабия РС, много хора съм надъхал да си купят Шкоди, популяризираме ги малко или много.
1 % да е, все е нещо. Нещо, да се види, че найстина те ценят като човек и клиент. Не става въпрос , да съм привилигирован и да ми се кланят, става въпрос за ОТНОШЕНИЕ.
Да покажат, че искат да си техен клиент по професионален начин.

П.С: Като излезе Меган РС 265 коня, отивам в Рено (бях още с Фабиата). Влизам и казвам:
Искам РС, искам подарък шаси къп - 5100лева.
Отговор на дилър: Ама ние не правим подаръци, господине.
Обърнах се и тръгнах да излизам!
Дилър: Ама, момент, изчакайте, седнете, нека поговорим.
За Меган РС си маправиха цена със всичките муъ екстри (без НАВИ, понеже не беше съвмествима с рейс дисплея) и МИ ДАДОХА ПОДАРЪК - ШАСИ КЪП 5100лева и пакет вижън да го кажем: биксенон със завиване и прочие- 2600лева и рейс дисплея - 560лева май беше.
Изискаха кола за тест драйв и понеже можеха да я вземат само в Понеделник, а аз имам най-много работа- ДОЙДОХА ОТ ВАРНА ДО ДОБРИЧ за да мога да я карам.

Ето, това е отношение, това показва, че хората искат да сключат сделката и се обръщат с ВНИМАНИЕ КЪМ ВСЕКИ КЛИЕНТ!
А не- 8% отстъпка и дори и не си вдига главата- това е.
Не искам да съм тарикат и да се пазаря за 200лева или да взема 1% повече от някой друг колега, важно е отношението отсреща.
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Сеат

Мнение от Sawyer »

Продажбената политика на Еуратек няма да я коментирам. Само ще кажа, че си купих кола от тях, защото просто исках точно тази кола, не защото те направиха нещо да ме привлекат като клиент. И това при положение че сме купили няколко шкоди от тях, само там ги обслужваме и още куп хора съм зарибил по марката. Аутотехника са милион пъти по-гъвкави като дилър.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Сеат

Мнение от bega4kata »

Подкрепям Искрен.
Аз също 10 години популяризирам и агитирам по един или друг начин марката. Верен фен съм. 2003 купих първите Шкоди от Еуратек, от тогава ме познават. Но отстъпка....... каквато е за бай мангал с парата в джеба :) Но ето ПАК Шкодак си взех. Въпреки отношението. То ти е в сърцето да си фен. Марката ми е свързана с много положителни спомени и емоции и за това пак Шкода ще е следващата. Е, като не е най бързата..... ще го преживея. Пък и ще направя каквото мога за да върви повече :)
GUNTER SERVICE
Изображение
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Сеат

Мнение от Sec8200 »

Има хора във форума (като мен) т.нар. техно-онанисти [smilie=sarcastic.gif]

Не са закотвени към дадена марка, харесват им неща отвъд дадена марка/религия. Аз самия мразя идеализирането на марки, независимо дали говорим за коли, техника или говорим за религия.

Карам Шкода, честно казано я избрах от чисто практични подбуди. Ако търсех емоция и wow ефект щях да карам нещо показно и крещящо - "ей ма на!" ;)

Кефи ме, обаче от всичко най-ме кефят форума и срещите. Не бих казал, че моята Шкода е повече кола от другите марки, нито по-малко. Бих карал и Рено, и Тойота, и Мазда и Мерц, и Баварка и т.н. Стига да са надеждни и изгодни. Ако Шкодичката се окаже с времето безпроблемна ще си купя пак, ако не - друга марка, хич не робувам на емблеми.

За Сеата - еми хубав е. Хареса ми. Спрени до Октавията на Светльо ще взема Октавията - защото като балансиран избор е по-добрата. Мен 300кс не ми трябват, нито спортна визия. А RS-а има и място и въздух да направи ластик, когато си сам.

Но като видях и Сеата - хубав си е. Това е като да харесваш само една жена и никоя друга да не ти грабва окото - ми как да стане ? [smilie=pardon.gif]
С колите като с жените ...

Това с дилърите - в БГ няма да има оправия. Манталитет. Един дол дренки.

Айде чакаме Cupra-та да се изправи срещу бат Стефан, бат Ники и няколко стокови vRS-ки, като я разработят. Ей тъй фън да има [smilie=music.gif]
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Сеат

Мнение от Sawyer »

ТТодоров написа: и няколко стокови vRS-ки
Toва го отметнахме, въпреки че още не е разработена. Такъв ластик ми опъна снощи на прибиране, че... Абе, грозно си беше [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Сеат

Мнение от stefan L »

Sawyer написа: пък бил той и от различна марка
Различна, колко да е различна? ;) Различна марка е, примерно, Мерцедес, Киа, Дачия.........Кое по двигателя на няколко форумни РСки НЕ Е като на Голф/Купра R? Да не говорим, че всички т.нар. "ваговци" ползват еднакви шасита и двигатели, в зависимост от модела, не от марката [smilie=pardon.gif]
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Сеат

Мнение от Sawyer »

stefan L написа: Различна, колко да е различна? ;) Различна марка е, примерно, Мерцедес, Киа, Дачия.........Кое по двигателя на няколко форумни РСки НЕ Е като на Голф/Купра R? Да не говорим, че всички т.нар. "ваговци" ползват еднакви шасита и двигатели, в зависимост от модела, не от марката [smilie=pardon.gif]
Напълно си прав. Логото на капака и дизайнът са различни. Под ламарините е едно и също [smilie=pardon.gif]
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Сеат

Мнение от bega4kata »

И аз не робувам на марки. Фен съм само. Кефи ме.
И аз обичам и харесвам само 1 жена. В това няма нищо по хубаво, повярвай ми.
Нямам мераци по други.
Дугата ми кола не е Шкода, ако Шкода престанат да правят автомобили, няма да остана без кола я. Има фолвета,Ауди,Сеат...
Това не е робуване на марка.

Техно-онанисти такива. [smilie=punish.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”