Смяна на моторно масло. Каква спецификация масло да сложа? Колко често се сменя моторното масло?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
Смяна на моторно масло. Каква спецификация масло да сложа? Колко често се сменя моторното масло?
Камиона има огромен въртящ момент,поне 10 тина литра обем, достига макс мощност при 1600 1800 оборота.
Няма място да сравнение с малките моторетки...нищо че тежи 40т а не 1.4 т
Няма място да сравнение с малките моторетки...нищо че тежи 40т а не 1.4 т
- TheSaint
- Гараж: Octavia RS230
- Обратна връзка:
На пътя са разрешени 40 т макс... международно се вози 22 -24 макс, което прави 37-39.5 т композиция с гориво . Има и леки товари... камион с памперси е общо 20т макс, с безалкохолни близо 40т.... гондолите вътрешно със зърно 45т / ето защо няма пътища/JORDITO написа:Не съм карал камион, но там по цял ден са едни 25-35 тона отзад. На месец си се навъртат между 10 и 15 хил.км. Предполагам,че спокойно докарват до милион километри тези двигатели.
Двигател...1 мил е нищо, може и 2 без основен, но това не значи че нищо не се чупи - зависи от поддръжка и ШОФЬОР...
Различна е концепцията спрямо малките мотори.
Но ако караш и tdi с до 2400 оборота и макс 85 км / винаги/.. все си мисля че и там ще изкара поне 50000 км с лонг лайф ... сега остава да намерим някой за тест
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Много лошо сравнение.
Оптималните обороти при един камион са 1200-1600.
Има фирма с камиони,купени от вече несъществуваща фирма,на над 1 000 000км.
Същите изкараха парите за нови Актроси.
Оптималните обороти при един камион са 1200-1600.
Има фирма с камиони,купени от вече несъществуваща фирма,на над 1 000 000км.
Същите изкараха парите за нови Актроси.
- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
Ти колега не си ли разбрал, че тук е пълно със Шкодаджии, които целуват и ближат задниците на другите марки.
Жалка история. Отвори темите от форума за другите марки и глей сеир
Отвори форум на някоя друга марка и виж има ли раздел или тема Шкода
Няма да намериш.
Някои колеги тук, вместо да си накупим Ягуари или Инфинита например на 340-400 к.с.
си купихме Шкоди и с тунинг ги направихме същите. Парите на финала и при двата вариента са същите.
Караме обаче Шкоди и славим марката, а повечето си купуват Шкоди и после.....
ЕЕЕЕЕЕхххххххх що не Сеат, що не е Голф, що не е Порше и т.н.
Жалка история както вече писах.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Това ми стана ясно, обаче се чудех всъщност дали се ползват някакви модифицирани масла при камионите, които после производителите пускат за употреба в автомобилите и затова увеличват и при тях интервала за смяна. Както писа Дими, за BMW и 50 хил.км интервал, едва ли някой ще кара биемдабалю с 85 км.ч. и едва ли производителят очаква товаSvetilio написа: Различна е концепцията спрямо малките мотори.
Но ако караш и tdi с до 2400 оборота и макс 85 км / винаги/.. все си мисля че и там ще изкара поне 50000 км с лонг лайф ... сега остава да намерим някой за тест
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
Sec8200
- Гараж: под наем
...и в Библията е писано - човек не трябва да има кумири...
просто тук сме се събрали умни хора (приемам черпения на някоя среща
) и не робуваме на марки - което е хубаво си го казваме, което е лошо също. Аз лично съм изписал за моята и от двете. Обичам си я, карам си я, но гледам да имам честно отношение. Като ме кефи двигателя пиша, като ме кефи някоя глезотийка или возията пиша, като шуми помпа на 15 хил не крия - пиша. Ми не ме кефи ама пиша..
В БГ съм забелязал много хора купили нещо и това вече е ТОП ТОП най-доброто, най-якото, най-изгодното (то горкото се чупи - ама това са консумативи и други али бали приказки).
п.п. от приказки на хора дето се опитват да си оправдаят в БГ покупките вече не знам кое не е консуматив. Най-правилно каза Вальо Дизела - момче, купил си си екстри, сега ще направим и един двигател около тях, да си покараш![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
със здраве §§ да ни събира марката все така тук на раздумка
п.п. да не е офтопик - кой да ти каже как се държи маслото след употреба, вярваш на някои там и се кръстиш. Не го ли видиш сам (как да стане?) другото е вяра в Бога
просто тук сме се събрали умни хора (приемам черпения на някоя среща
) и не робуваме на марки - което е хубаво си го казваме, което е лошо също. Аз лично съм изписал за моята и от двете. Обичам си я, карам си я, но гледам да имам честно отношение. Като ме кефи двигателя пиша, като ме кефи някоя глезотийка или возията пиша, като шуми помпа на 15 хил не крия - пиша. Ми не ме кефи ама пиша..В БГ съм забелязал много хора купили нещо и това вече е ТОП ТОП най-доброто, най-якото, най-изгодното (то горкото се чупи - ама това са консумативи и други али бали приказки).
п.п. от приказки на хора дето се опитват да си оправдаят в БГ покупките вече не знам кое не е консуматив. Най-правилно каза Вальо Дизела - момче, купил си си екстри, сега ще направим и един двигател около тях, да си покараш
със здраве §§ да ни събира марката все така тук на раздумка

п.п. да не е офтопик - кой да ти каже как се държи маслото след употреба, вярваш на някои там и се кръстиш. Не го ли видиш сам (как да стане?) другото е вяра в Бога
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Камионските масла са различен клас от автомобилните,имат дълъг живот.Но не е добре да си караш колата с масло за камион.Това го знам от обща култура,подробностите не са ми известни.
-
Sec8200
skodko, дай да видим тестовете как ги правят. Интересно.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Адаш, прочети тази тема. Имай предвид, че Субарутата са претенциозни от към масла. https://www.subaruclubbg.com/forum/view ... =1&t=22175 Това са резултатите от лабораторния тест на това масло след 12 000 км пробег. https://ap1shop.com/bg/products/amsoil- ... -series-4/
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
-
Sec8200
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Стана ми интересно с камионите... Т'ва с тях (камионите) е също така и относително. Какво дърпаш, къде го дърпаш, какво е състоянието в момента на самия двигател... Може да дърпаш памук, може и оловни батерии, може да караш в Аляска, а може и в Африка, двигателя може да е на милион, а може и нов... Различни комбинации. Основни ремонти на под милион не би трябвало да има изобщо. Сервизните интервали от по 80К не са проблем. Имат междинна смяна на филтри обаче, че си трябва. Гледал съм, как се сипва масло от варел директно - ми...кара си камиона, сменя филтри и като дойде време - сменя и маслото. Обаче маслото е важно да е читаво, а не някакво менте мейд-ин-гаража. И докарва милион без проблем! Определено и количеството има значение за по-дългия интервал от колкото при автомобилите. Както и оборотите, които са към ~1400 по мои наблюдения. Най-важното обаче, както по-горе, мисля Светльо написа - шофьор... Т'ва за всяко ППС е в сила! Не е ли читав шофера...няма гаранция, че ще експлоатира возилото така, както би трябвало, за да гарантира здравина и стабилност в по-дългосрочен план.
Ще вземе да пробвам този Амсойл като сменям следващия път консумативите
Ще вземе да пробвам този Амсойл като сменям следващия път консумативите
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Имах идея да предложа и тук да направим такъв тест като субаутата, ама мисля че няма да има достатъчно желаещи. И на мен следващото ми масло на бимата ще е 10W40 Premium protection.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T