Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Вероломния Кръчмар написа: от Пловдив до София, подържана скорост 160 по километраж, 4-ма в колата, с климатик, около 4 часа следобяд - разход по бордкомп - 5.8
Вероломния Кръчмар написа: Никъде не съм писал, че колата е била на круиз, към оборудването и има ACC, но в 4 следобяд в неделя на магистрала Тракия той не е ефективен.
Ти сам си противоречиш. Хем си поддържал, хем в 4 след обяд много не ставало за поддържане. Така те разбирам. Не се засягай. Моето лично мнение произлиза от доста натрупани км. по същия маршрут с такава скорост. Не говоря на изуст. За Теб нищо не знам, а с другия форум освен регистрация и няколко поста, друго общо нямам.
Аз...не знам, какво правите на тея бенДЗинки, че толкова малко харчат. Ужасни хора сте, така да знаете
Моята машина явно си е лакома ламя, съдейки по борд-а и сравнена с вашите. С'а, верно е, че не я карам икономично, обаче даже голямите бенДЗинки тук гледам под 9/100 разход съобщават. Моята, с близка до 160 км/ч. средна скорост е с разход на 220-280 коньов бенДЗин...
IMG_8020.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
1. някой дали е попадал на сравнение на спирачен път при О3 спрямо други коли. Това често го правят в AMS Auto Motor Und Sport, но в нета не мога да намеря примери от 100 до 0 и т.н. Не знам, свикнал ли съм на по-лекия бензин, или тази не мога да се нагодя, но при по-агресивни спирания ми се струва, че ще я оттърва.
2. EA288 2.0 TDI има ли балансни валове? В описанието на двигателя за групата пише, че някои версии имат. В американски сайтове съм срещал, че Шкода и Сеат за този двигател нямат.
"Balance Shafts
One version of the 2.0L TDI engine has a balance shaft
system to reduce crankshaft inertial forces inherent in a
straight four-cylinder engine. The balance shaft system has
two countershafts rotating in opposite directions at double
the speed of the crankshaft"
Около 5тата минута...
3. двигателят май е с ремък, който му дават много голям пробег. Така поне видях в една документация. Дали мога да изискам от ЕТ сервизен план по двигателя до 100-150 хил км ?
ТТодоров написа:Чудех се дали да пускам нова тема..
1. някой дали е попадал на сравнение на спирачен път при О3 спрямо други коли. Това често го правят в AMS Auto Motor Und Sport, но в нета не мога да намеря примери от 100 до 0 и т.н. Не знам, свикнал ли съм на по-лекия бензин, или тази не мога да се нагодя, но при по-агресивни спирания ми се струва, че ще я оттърва.
2. EA288 2.0 TDI има ли балансни валове? В описанието на двигателя за групата пише, че някои версии имат. В американски сайтове съм срещал, че Шкода и Сеат за този двигател нямат.
"Balance Shafts
One version of the 2.0L TDI engine has a balance shaft
system to reduce crankshaft inertial forces inherent in a
straight four-cylinder engine. The balance shaft system has
two countershafts rotating in opposite directions at double
the speed of the crankshaft"
Около 5тата минута...
3. двигателят май е с ремък, който му дават много голям пробег. Така поне видях в една документация. Дали мога да изискам от ЕТ сервизен план по двигателя до 100-150 хил км ?
2-Доколкото знам от "Uncle Sam"EA 189 със сигурност нямат,което ме кара да съм почти убеден ,че и на не са ги поставили EA288,така че спи спокойно Тоше
Пак от него знам,че тези валове на Шкодите не ги слагат или поне на тези двигатели.Така че инфото за Сеат и Шкода е вярно.
Всичко това го научих,когато бях изпаднал в дилемата,дали съм с "дефектния"шестостен на маслена помпна или с ремък.В края на крайщата се оказа,че съм с второто
PRO, 1.4 голяма машина се оказа, без майтап. zar, очаквах 38-40м. 34m е доста добре - ще сменям гуми или ще се тренирам да видя да не е от моя стил на спиране.
PRO, да в някои случаи не е ок теглото, но пък мен ме кефи тежката стъпка и високия въртящ момент. Иначе 1.4 има предимства, зависи си от обстоятелствата.
Инак за спирачния си е ок на 2.0 и 1.6, които са с приблизителни тегла. Аз затова съм ги постнал всичките, само vRS е повече (странно,очаквах обратното).