Еуратек

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Еуратек

Мнение от The Hooligan »

Проблемът с кадрите е във всеки бранш и ще става все по-сериозен! Вижте, че на никоя автомивка няма един дето да ви измие колата качествено, какво остава за много по-отговорни неща. Би трябвало в официалните представителства всичко да е на по-високо ниво, защото там се прилага чуждият модел, но смесен с нашенския фолклор = на това което виждате.
Аз мога да слоделя опит с нашите Фокуси. За сега вече по 3 пъти сме минали за масла и филтри. Ходиме само в Мото-Пфое Младост. Всичко е Ок и нямам забележки за нищо.
Там няма хартиена сервизна книжка, всичко е електронно и може да се провери по рамата. На 20к км сменят масло, маслен, въздушен и поленов филтри. На 60к ни смениха свещите и спирачна течност.
Нямам оплакване от колата, само дето и свети чека от време на време, ама нали е Форд :D
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Еуратек

Мнение от JORDITO »

Сервиза в Дружба е на чакане на документация. А за това е виновна великата бугарска административна машина. Миналата седмица питах точно какво стана с Дружбата. Не забравяйте също така и дефицита с качествена работна ръка. Кой кадърен майстор ще ходи в оторизирани сервизи на заплата, а няма да си цъка в гаражче за 100 лв на месец наем?Много е кофти проблема с хората в момента за всякакви длъжности. Подкрепям Младен за автомивките, няма и няма хора и едни и същи се въртят в даден район. Не мислете, че в чужбина дилърите на VAG групата са с по-добри сервизи. Там е същия жмел. Даже ако не и по-голям. Мога да дам примери за Испания, Румъния и Германия. Ще се оправят нещата, но вероятно се изисква време,което на нас потребителите ни се струва адски дълго.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Еуратек

Мнение от Sawyer »

ТТодоров написа:Порше БГ иска да вземе бизнеса.
Те пък Порше щото са цвете. И там са скандални, с тая разлика, че "творят" върху по-скъпи коли [smilie=sarcastic.gif]
hvp800

Škoda Ludicrous

Еуратек

Мнение от hvp800 »

Ако официалните представителства бяха на чисто пазарен принцип, а не да разчитат на факта, че няма къде да ходиш, тогава трябваше да им носим и хляб и вода.
То, че няма да изкарат нищо е ясно, но поне да не умрат от жажда и глад [smilie=pardon.gif]
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от Stuci »

Сервизът в Дружба - цитирам приемчика: "след 20 дни - първа копка".
goAPR
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Еуратек

Мнение от Sec8200 »

Sawyer, конкуренцията развива.Ако ЕТ знаят,че им дишат да им приберат париците ще видиш как ще оправят 'проблема' с кадрите и тяхната мотивация. Щото ме съмнява да гладуват с тези продажби ;)

За мивките - повечето си ги мием, ама за ремонти още нямаме къде и как, че и време нямаме.

Плащаш на майстори за апартамента, ходиш подир тях все едно са принцеси, купуваш си кола, айде и след тея да висим.

Дейба принцесите са тея майстори, да им го туря.

Стуци е прав, всеки да си носи последствията. Само с репорти и гражданска позиция може нещо да се помръдне.

За маслата вече в Бургас май ще ходя.
Само за неотложните в София.

Отивам да си отворя една бира, че се изнервих да чета
mischoka

Škoda Фен²

Гараж: в търсене

Еуратек

Мнение от mischoka »

Нямам допир до сервиза на Шкода в София, но когато зет ми е купувал мойта шкода я е закарал там за проверка, по мое настояване и хората са си свършили добре работата. Предвид наблюдението ми над сервиз на шкода в Карлсруе нивото на сервиза в София НЕ Е НА ПО ЛОШО НИВО от този в Германия!!!
Аватар
vermeer

Škoda Фен²

Еуратек

Мнение от vermeer »

Аз отдавна се каня да вляза в дилършип и да ги питам колко ще ми свалят от цената ако я взема БЕЗ гаранция [smilie=beach.gif]
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Еуратек

Мнение от todor87 »

vermeer написа:Аз отдавна се каня да вляза в дилършип и да ги питам колко ще ми свалят от цената ако я взема БЕЗ гаранция [smilie=beach.gif]
0 %. Самия дилър няма никаква изгода от това.Понеже за гаранционни ремонти дилъра само печели от извършения ремонт/труд и периодични обслужвания.
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Еуратек

Мнение от Sawyer »

ТТодоров, може би конкуренция за бизнеса би ги стреснала.

В момента колите се продават сами - просто са толкова качествени и добре пласирани ценово, че клиентите не само идват сами, ами и са склонни да затварят очите за обслужването в Еуратек. И това е обдлужеането като цяло, не само сервиза. Аз си купих колата въпреки дилъра, при който попаднах. Човекът въобще не се притесняваше да се държи все едно съм му длъжен, че даже ми обясни как колата "няма да изглежда добре с тоя цвят и тоя сив шев вътре". После мисля, че на Светльо беше споделил как са поръчали една "грозна кола" [smilie=sarcastic.gif]

За политиката ум за отстъпки да не говорим. Не дават нищо, дори секретни болтове.
Аватар
TheSaint

Škoda Racer

Гараж: Octavia RS230
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от TheSaint »

Sawyer написа:ТТодоров, може би конкуренция за бизнеса би ги стреснала.

В момента колите се продават сами -..... Аз си купих колата въпреки дилъра

После мисля, че на Светльо беше споделил как са поръчали една "грозна кола" [smilie=sarcastic.gif]
Много точно казано... а за коментара... смешно е,който плаща поръчва музиката,ако искаш и розова трябва да могат я доставят. ROLLS ROYCE затова са велики, а това че продаваш фабия вместо бентли не пречи да предостявяш качествена услуга.
Конкуренция но реална би им се отразила добре несъмнено,но пък и това с продажбите може да не е вечно.
Честно казано до първия сервиз аз имах само положителни впечатления от ЕТ, а и аз си ги измъчих.. спец цена за rs4x4 , после смяна с бензин..[smilie=beach.gif]
Ho oще от първия разговор за сервизиране ме разколебаха и взех да не им вярвам на 100%, после ударената джанта [smilie=ireful1.gif] .... ще видим занапред. Честно казано от Порше изток имам сравнително добри впечатления от няколко посещения извън гаранция.А там колите не са мега по-скъпи
Проблем винаги може да има, въпроса е дали ще предприемат коригиращи действия и такива "ситуации" да са все по-малко. Тук мисля е нашата роля като клиенти -да пишем не само във форума за всички впечатления били те положителни или негативни, а не като мен...ядосах се че не си проверих колата на место и "за^^х" проблема
Аватар
Stuci

Škoda Racer

Гараж: APR Superb
Обратна връзка:

Еуратек

Мнение от Stuci »

От 3-4 години насам карам колата в сервиза лъсната на макс 1во - за да видят, че се полагат грижи за нея и 2ро - за да ми е лесно да я огледам щателно след сервиза. След посещение в сервиза на ЕТ имаш право да предявиш претенция за некачествено свършена работа или за причиняване на щета вследствие ремонта. Затова е важно да се огледа внимателно непосредствено след интервенцията.
goAPR
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Еуратек

Мнение от Sec8200 »

Sawyer, Ванка, аз срещнах Любо на един автосалон и като се замисля, ако не беше той нямаше да карам Шкода. Не те пресира,угажда на капризите за 100 оферти и т.н. НО до него има едни два няма да казвам какви,че не ми прилича. Единият капацитет имах един път разговор с него - еми тоя ***** си говореше с майстора за плочки 15 минс пред мен! Познай...тръгнах си, изчаках Любо да се върне от отпуск.

Другият пък продал на мой познат O3 L&K. Моят познат ми каза - напомни му на еди си кой,че още ми дължи подарък аксесоари. Казвам му тоя се направи на разсеян :)))

В СФ само Любо става от продавачите. Имаше гаф с липсваща стелка в багажника, лично се зае. Получих и едни секрети накрая, защото го изчаках от отпуска да поръчам при него. Изобщо много доволен съм, но дано има и други съвестни.

Това,че са коментирали пред друг клиент негативно зад гърба, еми не е ок, излагат се. Грам не е професионално, това си е Ганьовско.

Стуци - те тея не гледат като приемат. Поне при мен не - имаше един манекен дето взема ключовете и пише документите. Май само това работеше момчето, ааа да и да гледа навъсено при въпрос извън дай ключовете,на ключовете...
pepi

Škoda Фен²

Гараж: Octavia

Еуратек

Мнение от pepi »

Да си дам и моето мнение тука: хайде да не се лъжем - знаете ли какво ще стане ако се внесе сигнал за всички тези случки? Тодоров ще си го премести от единия в другия. Честно. Няма какво да се лъжем. За да има поне минимален ефект трябва да се пише до централата в Чехия - снимки, факти и тн.Трябва да се снима и нагъчкания паркинг в Надежда. Въпреки, че и така не вярвам да стане нещо предвид едни роднински връзки за които знам. ЕТ са бетон.А това кой кво рекъл - то си е чиста дребнавщина.Тези коли се продават сами - факт, факт, факт.
Относно сервизното обслужване - за 10 г преобладават положителните впечатления, въпреки, че и моята кола пострада на въпросния паркинг. Точно тогава ми казаха, че се планува втори сервиз в "Дружба". Годината бе 2008....Срамота. Винаги ходя със страх там и си чакам колата на място тактично отклонявайки им поканите да ходя да пия кафе, пък те щели да ми звъннат. Просто не искам да ми паркират колицата на паркинга и сульо и пульо да си отварят вратите в нея.Иначе относно дилъри и администрация-попадал съм на качествени хора.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Еуратек

Мнение от odo »

На мен в ЕТ са ми казвали, че Шкода CZ се интересува само от продажбата на нови коли. За сервиза им дремело.
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”