Само при vRS, за колегата обяснение- виж няколко ревюта на vRS в Тубата, с две думи 90 завой можеш да направиш с две ръце на волана, без да правиш големи обороти. Не знам колко е отношението, но аз го намирам за полезна (е при нормално каране си е глезотийка лукс, можеш и без нея, но те влече спорта затова препоръчах). Бате Стефан ти е дал повече практическо инфо, да за същата идеше реч.
Колко е разликата 1.4 и 1.8 при покупката. Емо е прав за последвалите разходи, но ти можеш да ги сметнеш приблизително точно като гориво, данък, обслужване. При продажбата надали ще вземеш цялата разлика, но спортно наточена кола с 1.8 ще отлети по-бързо на пазара и ще е по-скъпа.
Не ща да те вкарвам в грях, но ако си падаш по-спортна натура 1.4 като отеснее с конете ще искаш да стане като 1.8, пък ако имаш 1.8 ще искаш да приближи vRS (~200hp).
Помисли си дали да не я оставиш стокова, демек разумна ежедневка, или ако ще я напарфюмираш със спортни елементи дали да не се напънеш малко за 1.8. Айде да съм полезен 1.8 идва със спойлера, пестиш 500лв ОЕМ елемент.
Моето скромно мнение (ако ще е 1.4) остави я разумна ежедневка. Спести си парите или поне в началото, то е ясно че ще те облъчат във форума и пак ще се вкараш в 'беля'.
Ако ще е спорт 1.8 и я товари към спортна бегачка.
П.п. аз щях да вземам 1.8, излизаше с 1000лв по евтин от 2.0 дизела, което ще рече грубо 2400 повече от 1.4. От тях 500лв ти е спойлера. Ако ползваш N1 разликата става голяма в разходите и бюджетната кола е 1.4
п.п. не искаме да ти правим избора така, че да не си хепи, по-скоро идеи, ти сам си преценяваш. Иначе ще поръчаш vRS с макс екстри, но трябва и малко разум да се прилага в избора според мен. Има хора "кеф цена няма", аз не съм от тях, ако искаш някой да ти охлажда огъня драскай ще помагам