Скоростният лост не се движи след палене на двигателя
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- micyri
- Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS - Обратна връзка:
Става въпрос за Октавиа 2 TDI DSG 140ps. втори път ми се случва ,лоста за скоростите не може да се движи!
Първия път смениха кутията с лоста,сега година по късно отново същи проблем.
Запалвам колата,но лоста не се движи!
Компа отчита грешка!
Колата беше повторно в сервиз,сменили някаква букса.
Днес отново същата работа,лоста не помръдва.
Поразгледах старата кутия с лоста и установих един трик,жълтия щифт като се натисне и освобождава лоста.
Бих искал да разбера каква е целта точно на този жълт щифт и така ли да си я карам,щото си вдигам нервите със сервиза на Шкода само.
Първия път смениха кутията с лоста,сега година по късно отново същи проблем.
Запалвам колата,но лоста не се движи!
Компа отчита грешка!
Колата беше повторно в сервиз,сменили някаква букса.
Днес отново същата работа,лоста не помръдва.
Поразгледах старата кутия с лоста и установих един трик,жълтия щифт като се натисне и освобождава лоста.
Бих искал да разбера каква е целта точно на този жълт щифт и така ли да си я карам,щото си вдигам нервите със сервиза на Шкода само.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Скоростна кутия, не се движи след палене на двигателя
Целта на щифта е, като няма тоци или като не може да запали, колата да може да бъде преместена или натоварена на репатрак и т.н.
- micyri
Стефан,благодаря за бързия отговор.
Само да уточня,понеже сте сменили заглавието на темата.Та,не знам дали проблема е в скоростната кутия.И при второто посещение в сервиз,колата беше записала грешка.Нормално е да разчетат грешката!
И нещо много интересно забелязах ,вчера.
Максималната скорост на дисплея на таблото беше променена от 208км на 210км.,но всъщност колата не беше ограничена,развих 220км.Явно са бъзикали и софтуера.
Само да уточня,понеже сте сменили заглавието на темата.Та,не знам дали проблема е в скоростната кутия.И при второто посещение в сервиз,колата беше записала грешка.Нормално е да разчетат грешката!
И нещо много интересно забелязах ,вчера.
Максималната скорост на дисплея на таблото беше променена от 208км на 210км.,но всъщност колата не беше ограничена,развих 220км.Явно са бъзикали и софтуера.
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Дамм такива са, правят неща които не ти казват и после се чудуш защо това и онава е друго, мен така ми се вдигна моментния разход и си умрех от яд.micyri написа: Максималната скорост на дисплея на таблото беше променена от 208км на 210км.,но всъщност колата не беше ограничена,развих 220км.Явно са бъзикали и софтуера.
- micyri
Да,намерението ми да я разтъркам на аутобана се породи от трудно запалване и увеличен разход след 2 дена каране по един и същи маршрут до работата ми и обратно(30км+30км),помислих си че нещо се е задръстила от стоенето в сервиза(9 дена).
Но по се нервя ,че не са решили същинския проблем с скоростния лост.Иначе ми дадоха нова едногодишна гаранция
Но по се нервя ,че не са решили същинския проблем с скоростния лост.Иначе ми дадоха нова едногодишна гаранция
-
mischoka
Ако можеш да е закараш на БГ е карай, в Германия няма да ти е оправат, тук знаят само да взимат парите, особено като видят че си българин, още повече не им е зор. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Убили са ти колата със новия софт.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- micyri
И аз това си помислих,но изобщо не ми споменаха за това .Чичо Сами-bega4kata написа:Убили са ти колата със новия софт.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
А да питам...за тази максимална скорост...къде я пише на дисплея и какво всъщност трябва да означава? Аз не съм виждал на моята някъде да ми пише, каква ми е максималната скорост...
-
mischoka
Той има предвид че преди е вдигал 220км а сега не може, никъде не я пишеzloqq написа:А да питам...за тази максимална скорост...къде я пише на дисплея и какво всъщност трябва да означава? Аз не съм виждал на моята някъде да ми пише, каква ми е максималната скорост...
- micyri
Не,напротив.Преди не можех да вдигна повече от 208км.,а сега вдигнах 220км.
zloqq когато достигнеш максималната скорост на автомобила тогава на дисплея по средата където е менюто със среден разход ,изминати км.или средна скорост,там изкача един нов прозорец и изписва макс скорост ....
При мене преди изписваше 208км и помпата изключваше,сега колата продължава да набира,прозореца си стой с надпис макс.скорост 210км.,но достигнах 220км.
Утре до работа и обратно пак ще я засека разхода и ще пиша след като я продухах на аутобана.
zloqq когато достигнеш максималната скорост на автомобила тогава на дисплея по средата където е менюто със среден разход ,изминати км.или средна скорост,там изкача един нов прозорец и изписва макс скорост ....
При мене преди изписваше 208км и помпата изключваше,сега колата продължава да набира,прозореца си стой с надпис макс.скорост 210км.,но достигнах 220км.
Утре до работа и обратно пак ще я засека разхода и ще пиша след като я продухах на аутобана.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Хм... Явно не съм я напъвал моята до максималната скорост на която е способна, щото такъв прозорец никога не ми се е показвал, а и не бях чувал, че колата ти казва такива неща. Глей значи, каква е умна тая Шкода!
При мен, има прозорец, който се показва, когато надвиша определена скорост, която обаче АЗ СИ Я ЗАДАВАМ от менюто! Понеже ми е на английски, ми изписва ''Speed Warning" и показва избраната предварително от мен скорост. Аз съм нагласил 150 и всеки път като ги достигна и мина, на дисплея ми се показва изписано "150" придружено със звуков сигнал. Това напомняне си го избирам обаче аз...
При мен, има прозорец, който се показва, когато надвиша определена скорост, която обаче АЗ СИ Я ЗАДАВАМ от менюто! Понеже ми е на английски, ми изписва ''Speed Warning" и показва избраната предварително от мен скорост. Аз съм нагласил 150 и всеки път като ги достигна и мина, на дисплея ми се показва изписано "150" придружено със звуков сигнал. Това напомняне си го избирам обаче аз...
Последно промяна от zloQQ на 10.07.2017, 10:21:55, променено общо 1 път.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
GUNTER SERVICE

- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
micyri написа:При мене преди изписваше 208км и помпата изключваше

- micyri
Сами,почти същото като добавя че колата не можеше дс вдигне повече от 208 км.
Днес тествах разхода,определено е по-голям.(преди 4,0/100. сега 4,4/100)
До края нa месеца трвбеа да минавам TÜV и се чудя да ходя ли да се разправям в сервиза,но си спомням че ме информираха за смяна на софта на по късен етап. Мамка му.
Днес тествах разхода,определено е по-голям.(преди 4,0/100. сега 4,4/100)
До края нa месеца трвбеа да минавам TÜV и се чудя да ходя ли да се разправям в сервиза,но си спомням че ме информираха за смяна на софта на по късен етап. Мамка му.